Terhessegem ota alig tudok allni, allandoan szedulok es az ajulas kerulget. Alacsony a vernyomasomis, de mindig az is volt. Nem birok bevasarolni menni, es az ulestol meg bedagad a labam. Jar meg valaki ebben a cipoben?
Védőnőként azt tanácsolom neked, hogy ha szédülsz, azonnal csücsülj le, lehetőleg nyitott ablak mellé. Reggel és este jó egy kis séta (amennyi jól esik).
A láb dagadás tipikus várandósság alatti tünet, ülésnél polcold fel a lábadat, ne viselj szoros zoknit (habár mostanság a zoknihordás veszélye nem igazán kerülget), körözgess a lábfejeddel és át is masszírozgathatod.
A derékfájásra jó az un. cicahát gyakorlat, amikor 4kézláb helyzetben domborítod a hátadat lefelé lógó fejjel, majd utána homorítod úgy hogy a fejedet a plafon felé irányítod. Ezt egymás után csináld meg többször.
Az étkezésnél pedig:
Sok folyadék, többszöri kis adagok, és a puffasztó ételek kerülése.
Kívánom, hogy szép, egészséges babátok szülessen! :)
Biztos lehet homorítani? Nagyon-nagyon sok helyen olvastam a domborítást, de a homorítást tiltják. Sajnos az én lábam is dagad a 3. héttől, és egy sportcipőn és az itthoni papucson kívül nincs az a cipő, amit fel tudnék venni. Így sajnos egész nyáron hosszúnadrágban, zokniban és sportcipőben mentem ki. :( Nagyon vártam a nyár végét, mert napközben be voltam zárva a lakásba.
26hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!