Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt valaki, akinek alacson...

Van itt valaki, akinek alacsony lett az AFP-je?

Figyelt kérdés

Nálatok hogy voltak ezután a vizsgálatok? Miket mondtak?

Az enyém alacsony lett és nagyon aggódom. 0,55 lett, korrigálva 0,66 (0,8-1.2 között van a tűréshatár), ezt 16+0 vették le. Megismételtettem 16+7 héten, ez 0,76 lett (0,4-2,5 közötti tűréshatárral). A dokim szerint 0,8 alatt ez sem igazán elfogadható.

Kombinált tesztem: Down-kor:1:30000 és Edwards-kor: 1:50000.

15+8-on voltam 4D UH-on, ott semmi rendelleneset nem találtak. Legközelebb 20. hétem megyek és utána valószínűleg a SOTE-ra tovább fognak küldeni-. Ha az is gáz, akkor amnio.

Nagyon magam alatt vagyok, mert már több ember is megkérdezte, hogy ugye még van időm elvetetni? Senki nem azzal kezdte, hogy nyugi minden rendben lesz... Bocsi, ha hosszú lett, csak nagyon ki vagyok borulva.

2012. szept. 4. 12:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Azért olvass utána a neten az AFP-nek és a vizsgálatról kialakult véleményeknek. És sok helyen megtalálod, mindenki azon van, hogy kivezesse a protokollból ezt a gyakran téves eredményt adó, így feleslegesen aggodalmakat keltő vizsgálatot.

[link]

[link]

[link]

2012. szept. 4. 12:50
 2/12 anonim ***** válasza:

én is igy voltam nekem is pestre kelett menni emiatt 20 héten és most is igy fogok járni mert nem jókor vették le a vért (ami azt jelenti 16 hét 7 napos leszek vérvételen elöbb nem mehetek..szoval gondolhatod

de amugy van egy 2 éve gyönyörü Nagylányom és semmi egészségügyi baja nem lett

amugy se értem miért nem tiltották még be Az AFP máshol le se veszik mert téves értéket mutat

2012. szept. 4. 12:50
 3/12 anonim ***** válasza:
Engem is minden betegséggel riogattak a terhesség alatt, Down-kor, törpenövés, stb, nekem is egy kicsit alacsony volt az AFP, meg az ultrahang adatok sem stimmeltek,de most van egy 1,5 éves egészséges kisfiam. Nem árt, sőt el kell végeztetni a vizsgálatokat, de egyik sem ad 100%-os eredményt ne izgulj. Az AFP sokszor téves adatot ad, a kombinált teszted viszont jó lett. A saját magad megnyugtatása érdekében végeztess el minden vizsgálatot amit javasolnak, de ne idegeskedj, ezzel ártasz mind a kettőtöknek. Jó egészséget és kitartást kívánok.
2012. szept. 4. 12:56
 4/12 anonim ***** válasza:

Menj el a Bajcsy genetikai tanácsadására! igazi profik, nagyon kedvesek, lelkiismeretesek! A SOTE-ról nem hallottam jókat sajnos

de a Bajcsy személyes tapasztalat! Kedden és csütörtökön du lehet odamenni, időpont nincs, tehát hosszú a várakozás, de mindenképp sorra kerülsz!

Ferenczi doktor a legszuperebb genetikus és kiváló ember is, amit ő mond azt elfogadhatod.

[link]

Én a helyedben akár már ma odamennék!

persze ez is ingyenes, akárcsak a SOTE...

fel a fejjel, az AFP nagyon elavult vizsgálat, nem lesz semmi baj!

2012. szept. 4. 12:59
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem tényleg ne aggódj, a kombinált teszt eredménye abszolút biztató, és az inkább mérvadó, mint az AFP-s eredmény. Nekem 0,7 alatt lett az AFP-s eredmény. Kombinált teszt eredmény Down:1:9000, Edwards:1:50000. Én is eléggé magam alatt voltam AFP-s eredmény láttán, de a következő UH vizsgálat alapján minden rendben volt, semmi nem utalt Down-kórra vagy egyéb rendellenességre. Boldog Babavárást!:)
2012. szept. 4. 13:11
 6/12 anonim ***** válasza:

A korrigáltam nekem is 0,66 lett:), nővéremnek 0,64, az ő babája egészségesen született egy éve, az én babám még pocaklakó, de eddig minden ultrahangon (4D-d genetikán) rendbe volt minden!!! A kiscsajom szépen fejlődik!!!

24+3hkm.

2012. szept. 4. 13:13
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a kedves szavakat, és a hasznos linkeket. Közben még ezeket bogarászom :)
2012. szept. 4. 13:15
 8/12 anonim ***** válasza:
Ja és a kombináltad meg tökéletes nekem az mind2 1:10000 lett és a dokim szerint így nem lehet gond, mert az sokkal megbízhatóbb!!! Utolsó voltam!
2012. szept. 4. 13:15
 9/12 anonim ***** válasza:
nekem anno,4 éves lesz a kisfiam,vele 0,49 lett,a dokim szerint tökéletes,furcsa hogy téged meg riogatnak ezzel az eredménnyel...a fiam is makk egészséges! ne izgulj,nincs ott semmi baj,ez biztos valami protokoll.
2012. szept. 4. 13:33
 10/12 anonim ***** válasza:
Nekem 0,7 lett az AFP, ráadásul a korom miatt javasolták az amniocentézist, amit én meg is csináltattam. Az összes UH-on rendban volt. Szerencsére semmi gond, így legalább megnyugodtam. Nekem a SOTE-n csinálták, gyorsan megvolt és nem volt annyira vészes, mint amennyire mindenki riogat ezzel kapcsolatban. Egyébként a beteg és egészséges APF-intervallumban nagy az átfedés, sajnos 00,8 felett is lehet beteg baba és alatta is egészséges. Remélem, nálad semmi gond nem lesz!
2012. szept. 4. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!