Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Követtek valamilyen diétát,...

Követtek valamilyen diétát, étrendet terhesség alatt?

Figyelt kérdés
szükségem lenne valami használható ötletre, 15hetesen még mindig falási rohamokkal kompenzálja a hányingert a szervezetem, nem szeretnék emiatt túl sokat hízni. Ha lenne listám miből mennyit,talán könnyebben tartanám az adagokat. Köszi!

2012. aug. 30. 09:17
 1/8 anonim ***** válasza:

Figyelj oda a szervezeted jelzéseire, és edd, amit kívánsz és amikor. Nem véletlen a "kívánósság".

Nem lehet csak úgy saját szakállra diétázgatni terhesen, ez nem játék.

Ha tényleg problémásnak érzed, fordulj dietetikushoz, de még véletlenül se utánozd le más kismamák diétáját!

2012. aug. 30. 09:55
 2/8 anonim ***** válasza:
180g diétát tudom ajánlani. Beszélj dietetikussal előtte.
2012. aug. 30. 10:07
 3/8 A kérdező kommentje:

Kedves első, azt hiszem félreértettél, nem fogyókúrázni szeretnék várandósan hanem a többletbevitelt és szemetet amit kívánok helyettesíteni egészséges kiporciózott (nem normál adag felére csökkentett!) mennyiségekkel időben jól elosztva. Nem gondolom hogy a hajnali 2kor jelentkező falkaparó éhséget vajas kenyérrel és mézzel lehet csak enyhíteni, vagy a kóla víz helyett többet segít a babának mint árt. Nem csak szemetet eszek, sőt, de sokat segítene ha le lenne írva hogy reggeli: 2szelet rozs kenyér, 2szelet mellsonka, 1db paradicsom, gyümölcslé akármi. Valahol határt kell ennek szabni, mert pokoli nehéz lesz leadni szülés után.

Ő lesz a második gyerekem és hatalmas segítség volt az első szülésem után hogy csak 4kiló plussz maradt rajtam.De akkor ilyen falási rohamok nem voltak, most meg vannak. Nincs szüksége a babának sem csokira, sem gesztenyepürére tejszínhabbal. Normál a súlyom, nem akarok fogyni.

2012. aug. 30. 10:19
 4/8 anonim ***** válasza:

Én 70 kilóról indultam és 7 kiló jött fel. 4 hete szültem, most 68 vagyok és 166 cm. Szigorú volt a doki, de nekem is nagyon durva falási rohamaim voltak. Nem diétáztam én sem, csak odafigyeltem.

Reggeli: ált. 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér sonkával, sajttal és sok zöldséggel, ubi, paprika, pari...

Uzsi: natúr joghurt, gyümölcs / túró és gyümölcs (sovány túró, jó sok benne a kalcium)

Ebéd: mindig főtt étel: leves+ főétel, amiben mindig volt fehér husi

Uzsi: gyümölcs, répa, karalábé (rá voltam kattanvan a karalábéra :D)

Vacsi: Este 7ig ettem vagy 8ig. 1 szelet kenyér felvágottal, vaj helyett margarin. Sok-sok zöldség.

Ja és nem sóztam szinte. A doki javaslatára- szintén. Nem is vizesedtem, csak nagyon car volt megszokni. Ittam sok vizet, ami rám amúgy nem jellemző :) meg néha gyümilevet. Nem mondom, hogy nem csúszott le egy-egy süti, de a gyümis túró kielégített. Ha vágytam rá, raktam bele egy fél vanilin cukrot.

Ilyenre gondoltál? :)

2012. aug. 30. 11:03
 5/8 anonim ***** válasza:

Akkor kövesd a 180 CH-s diétát, azzal a különbséggel, hogy a glikémiás indexet ne figyeld. Mert az tényleg csak a diabéteszeseknél számít. Tehát számold a szénhidrátot nagyjából, de ne foglalkozz azzal, hogy az egészséges dolgok közül mivel viszed be. Tehát gyümölcsöt egyél nyugodtan, csak számold bele.

első

2012. aug. 30. 11:10
 6/8 anonim ***** válasza:
Csatlakozom: 180g CH-s diétát javaslom én is alapjaiban, csak neked nem kell ragaszkodni a szigorú betartáshoz. (Vagyis fogyaszthatsz több szénhidrátot, mert ha ehhez nem vagy hozzászokva, akkor éhen akarsz majd halni mellette.) Neten rengeteg anyag van róla.
2012. aug. 30. 13:36
 7/8 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen mindenkinek,ilyesmikre gondoltam! Este utánaolvasok ennek a diétának is és remélem ad vmi rendszert az étkezéseimnek!
2012. aug. 30. 13:53
 8/8 anonim ***** válasza:

1-5 vagyok

Én is csináltam a diétát, ha jól csinálja az ember, akkor pont az a lényeg, hogy nem kell éhen halni. :o)

Napi 6x kell enni. Csak épp bizonyos dolgokról le kell mondani, és az tényleg szomorú...

2012. aug. 30. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!