Követtek valamilyen diétát, étrendet terhesség alatt?
Figyelj oda a szervezeted jelzéseire, és edd, amit kívánsz és amikor. Nem véletlen a "kívánósság".
Nem lehet csak úgy saját szakállra diétázgatni terhesen, ez nem játék.
Ha tényleg problémásnak érzed, fordulj dietetikushoz, de még véletlenül se utánozd le más kismamák diétáját!
Kedves első, azt hiszem félreértettél, nem fogyókúrázni szeretnék várandósan hanem a többletbevitelt és szemetet amit kívánok helyettesíteni egészséges kiporciózott (nem normál adag felére csökkentett!) mennyiségekkel időben jól elosztva. Nem gondolom hogy a hajnali 2kor jelentkező falkaparó éhséget vajas kenyérrel és mézzel lehet csak enyhíteni, vagy a kóla víz helyett többet segít a babának mint árt. Nem csak szemetet eszek, sőt, de sokat segítene ha le lenne írva hogy reggeli: 2szelet rozs kenyér, 2szelet mellsonka, 1db paradicsom, gyümölcslé akármi. Valahol határt kell ennek szabni, mert pokoli nehéz lesz leadni szülés után.
Ő lesz a második gyerekem és hatalmas segítség volt az első szülésem után hogy csak 4kiló plussz maradt rajtam.De akkor ilyen falási rohamok nem voltak, most meg vannak. Nincs szüksége a babának sem csokira, sem gesztenyepürére tejszínhabbal. Normál a súlyom, nem akarok fogyni.
Én 70 kilóról indultam és 7 kiló jött fel. 4 hete szültem, most 68 vagyok és 166 cm. Szigorú volt a doki, de nekem is nagyon durva falási rohamaim voltak. Nem diétáztam én sem, csak odafigyeltem.
Reggeli: ált. 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér sonkával, sajttal és sok zöldséggel, ubi, paprika, pari...
Uzsi: natúr joghurt, gyümölcs / túró és gyümölcs (sovány túró, jó sok benne a kalcium)
Ebéd: mindig főtt étel: leves+ főétel, amiben mindig volt fehér husi
Uzsi: gyümölcs, répa, karalábé (rá voltam kattanvan a karalábéra :D)
Vacsi: Este 7ig ettem vagy 8ig. 1 szelet kenyér felvágottal, vaj helyett margarin. Sok-sok zöldség.
Ja és nem sóztam szinte. A doki javaslatára- szintén. Nem is vizesedtem, csak nagyon car volt megszokni. Ittam sok vizet, ami rám amúgy nem jellemző :) meg néha gyümilevet. Nem mondom, hogy nem csúszott le egy-egy süti, de a gyümis túró kielégített. Ha vágytam rá, raktam bele egy fél vanilin cukrot.
Ilyenre gondoltál? :)
Akkor kövesd a 180 CH-s diétát, azzal a különbséggel, hogy a glikémiás indexet ne figyeld. Mert az tényleg csak a diabéteszeseknél számít. Tehát számold a szénhidrátot nagyjából, de ne foglalkozz azzal, hogy az egészséges dolgok közül mivel viszed be. Tehát gyümölcsöt egyél nyugodtan, csak számold bele.
első
1-5 vagyok
Én is csináltam a diétát, ha jól csinálja az ember, akkor pont az a lényeg, hogy nem kell éhen halni. :o)
Napi 6x kell enni. Csak épp bizonyos dolgokról le kell mondani, és az tényleg szomorú...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!