Szedhető valamilyen hashajtó terhesség alatt?
A legtöbb hashajtó- gyógyszer- alhasi vérbőséget okoz és vetéléshez vezethet.
Próbáld meg a zabkorpát egy ek-/ joghurtba stb.
tamarindlekvár,
szilvalé
Én úgy tudom,hogy nem.Bár én személy szerint nem is szednék semmit!
Próbáld ki a szilvalekvárt. Nem mondom,hogy két kanáltól szaladni fogsz a wc-re, de én ettem napi rendszerességgel és engem meghajtott. De még a ricinus olajat is szokták javasolni!
Gyógyszert ne szedjél!
Igyál rengeteg vizet, egyél rengeteg gyümölcsöt, zöldséget. A tamarin lekvárt gyógyszertárban meg tudod venni, de a szilvalekvár sem rossz. Igyál koffeinmentes kávét, ha az segít.
Én mindent kipróbáltam, amit "természetes megoldásként" ajánlottak (az itt felsoroltakat mind, és még sok mást, + a Levolac-ot stb.), de SEMMI nem használt, mivel én terhesség nélkül is állandóan szorulásos voltam (vagyok, mert épp nem vagyok terhes, remélem hamarosan az leszek :o)
Mi vettünk gyógyszertárban kapható pumpás beöntő készüléket, és drága férjem naponta este megcsinálta nekem, utána pár percre tudtam üríteni.
Az orvosom persze nem örült ennek anniyra, mert hogy hozzá szoknak a bélbolyhok, hogy nem kell dolgozniuk, de nekem már két terhességem alatt is ez jött be, szülés után visszaállt mindig a régi rend. Már csak azért is kellett, mert az első 4 hónapban jóformán alig tudtam valamit megenni a hányingertől, nem hogy a felsorolt dolgokat...
Más szempontból pedig sokkal kíméletesebb, mert "alulról segít", és nem kell a bélrendszert megbolygatni, mint azt a hashajtók teszik.
És nem utolsó sorban, nem kell órákig a WC-n kínlódni, és napokig "szünetelni".
Persze nem mondom, hogy elsőre ezzel próbáld, ha valami segít a "természetes táplálékokból", akkor persze az a legjobb, de ha nem jön be semmi, én jó szívvel merem ajánlani ezt a megoldást.
Tudom már nem aktuális..de hátha valakinek segit!
Elég szorulásos vagyok..magnéziumot szedek :)
2-t vagy 3at..naponta
Ez nekem segitett a "bajomon"!
9hkm :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!