Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lassan betöltöm a 12. hetet....

Lassan betöltöm a 12. hetet. Szerintetek vásárolhatok már a bébinek?

Figyelt kérdés

-ruhákat

-babakocsit

-stb

Nekünk anyagilag úgy jobb ha apránként veszünk meg mindent,viszont nem tudom eldönteni,hogy vásárolhatok már vagy inkább még várjak?Márciusban szülök.

Bár nem vagyok babonás e téren.

2012. aug. 29. 14:48
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem is várj, bőven elég, ha a 20. héttől állsz neki vásárolgatni, akkor legalább már a nemét is tudod. Addig tudsz félretenni pénzt is. Én is valahogy úgy kezdtem el, apránként vettünk és szereztünk be mindent, és a 35. hétre minden megvolt. Szóval ráérsz még. Amúgy meg én sem tartanám meg, ha bizonyíthatóan down-kóros lenne a baba.
2012. aug. 29. 15:53
 12/17 anonim ***** válasza:

Szerintem is ráérsz még vásárolni.Tudom, hogy nehéz kibírni, de igazuk van az előttem szólóknak.Nekem magzatvíz vételem is volt, rossz lett volna ha nem úgy alakulnak a dolgok, hogy jó legyen.Mi kb a 27 héttől vásárolunk, tehát vagy két hete, de azt hiszem így is minden meglesz,ami kell.Amit meg most elköltenél, tedd félre. :)

28+6 hkm

2012. aug. 29. 17:19
 13/17 anonim ***** válasza:

Én nem vásárolgatnék még, mi a 20.héttől kezdtünk el vásárolgatni apránként.

Addig csak kiskesztyűt vettünk neki, semmi mást.

2012. aug. 29. 17:32
 14/17 anonim ***** válasza:
Mi is félre akartunk tenni, de mindig közbejött valami és hozzá kellett nyúlni. :( A 18. heti UH után eldöntöttük, babona ide vagy oda, apródonként vásárolunk. Megvettük akkor a babakocsit, következő hónapban a mellszívót és légzésfigyelőt. Következő hónapban a kádat, ágyneműt, textilpelust tervezzük. Kiságyat kapjuk és végére a rucikat és tisztálkodási szereket tervezzük.
2012. aug. 29. 17:44
 15/17 anonim ***** válasza:
69%

Második vagyok:

Ha már így megszólítottál,akkor válaszolnék is a kérdésedre.Munkámból adódóan találkoztam már Down-szindrómás gyermekekkel.

Ha ennyire elítélnéd,hogy nem tartanám meg,biztosan tudod,hogy ez a betegség középsúlyos értelmi fogyatékossággal is társul,és valószínűsíti,hogy aki ilyen kromoszóma rendellenességgel születik,felnőtt korában sem biztos,hogy önálló lesz,és nagy valószínűséggel nehézségei lesznek a társadalomba való beilleszkedéssel is.

Nem kívánnék ilyen életet a gyermekemnek,és mivel nem élek örökké,felelőtlenségnek tartanám,ha így hagynám magára életem végén.

2012. aug. 30. 13:27
 16/17 anonim ***** válasza:

Hmm, itt a többség nem tartaná meg, ha kiderülne, down szindrómás a baba, de csak én lettem lepontozva, na nembaj, én azért sem süllyedek a szintetekre a hülye pontozgatással, pedig megtehetném.

6.

2012. aug. 30. 13:32
 17/17 anonim ***** válasza:
(Bár nem a kérdéshez tartozik, de én sem tartanám meg. Egy otthonnál dolgoztam, bentlakásos felnőttek mellett. Láttam a mindennapjaikat, a havonta látogató rokonokat.Ők még szerencsések voltak, de a többségük nem az. Nem szeretnék ilyen életet a gyerekemnek. Mi van akkor, ha már nincs szülő, rokon, aki kifizesse a számláikat?Szerinted mi vár rájuk? A többségük élete végéig segítségre szorul.) 10-es vagyok egy 2 gyerekes anyuka, akinek az egyik gyereke sajnos tartósan betegen született.
2012. aug. 30. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!