Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért esik olyan rosszul,...

Miért esik olyan rosszul, aminek inkább örülnöm kellene?

Figyelt kérdés

20 hetes vagyok,kislányt várunk a párommal.Az előbb közölte velem az anyósom,hogy nehogy vegyek babaruhákat,mert ő már mindent megvett a babának!Képzeljétek,azt mondta,hogy ősszel elvisz magával,hogy megvegyük a pólyát,mert abba kell lennie a bébinek 3 hónapos koráig!Teljesen ki vagyok akadva..nagyon rosszul ersik.Első baba,első unoka lesz,a párom az egyetlen gyermeke.De nemhogy az én feladatom lenne az első babaholmi vásárlása?Sírni tudnék!!!!Miért kezel még mindíg gyereknek minket?Miért szól bele a dolgainkba?

Szerintetek rendben van ez így,vagy csak engem irritál ennyire?

2009. júl. 25. 08:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Szia! Hasonló cipőben járok azzal a különbséggel, hogy az én anyósom egy nagyáruházban dolgozik, ahonnan fillérekért tud hozzájutni mindenféle kisruhához, onnan lesz a babakocsink, ágynemű garnitúra...stb, szinte minden. A bútort egy bababoltban vettük meg, ahol a törzsvásárlói kártyámra elég sok pont került ezáltal. Itthon nagy örömmel mesélem anyósomnak, hogy ez milyen jó, mert mejd később abból a boltból olcsóbban tudunk vásárolni. Mi volt a válasz?: Úgy sem fogtok ott vásárolni, mert én majd hozok mindent ami kell. Elég hervasztó volt. Persze azóta is folyamatosan vásárolgatok a picinek, és amikor veszek nagy büszkén mutogatom anyósomnak. Persze az az első reakciója, hogy ezt én ennyivel olcsóbban tudtam volna elhozni... Nem mintha nem jönne jól, hogy a százezres babakocsink harmincezerbe fog kerülni, de mindennek van határa. A pólyáról meg annyit, hogy azt is mondta, hogy majd megveszi és meg kerek-perec megmondtam, hogy nyugodtan megveheti, de egyszer sem fogjuk beletenni a gyereket. Nem kell velük mindig mézes-mázoskodni, néha jobba ha kemény vagy és a sarkadra állva elmondod, hogy miről mit gondolsz.
2009. júl. 25. 09:43
 12/19 A kérdező kommentje:
Hát igen,csak erre az lenne a válasza,hogy ő már felnevelt egy gyereket,őt ne oktassam ki és fogadjam el a tanácsát(ami parancs),mert ő csak jót akar!Az enyém is ilyen,hogy ő mindíg olcsóbban meg tudja venni(amúgy ruházati üzletünk van és azért),de van mikor jobban tetszik egy "idegen bolt" kínálata!De teszek rá,persze rosszul esik,hogy mindenről van véleménye:(
2009. júl. 25. 09:49
 13/19 anonim ***** válasza:

Az anyós kérdésre csak annyit írnék, hogy biztos nem könnyű, főleg ha egy fedél alatt laktok és állandóan ott van. De később biztos jól fog jönni a segítség. Az én kicsimnek nincs egy nagymamája sem és nagyon hiányzik!

A pólyáról akartam főleg írni. Nem olyan rossz dolog az ám! Főleg hogy téli babád lesz. Az enyém októberi születésű, és nagyon sokat sétáltunk úgy, hogy jól fölöltöztettem és pólyába tettem. Ha hűvösebb helyre mentünk mindig jó szolgálatot tett. De én pl. szoptatni nem tudtam benne, és otthon általában nem volt benne.

2009. júl. 25. 10:21
 14/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a Te véleményedet is!Köszönöm,hogy tök szupi tanácsokkal láttok el:)
2009. júl. 25. 10:31
 15/19 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem a saját anyám van teljesen beindulva és nem az anyós. Kicsit könnyebben kezelhető, de néha az őrületbe kerget, pedig imádom! Titokban ő is vett pár ruhát, de én nagyon gyorsan mondtam neki, hogy rengeteget kapunk az ismerősöktől és rokonoktól, óvatosan csinálja, mert nem vagyok benne biztos, hogy egyáltalán rákerül, amit venne.

Az én bevált ötletem, hogy minden vásárláshoz viszem magammal és engedem, hogy vegye meg ő. Így megnyugszik. Pl. tegnap vettünk egy alvózsákot. Egyébként a picikék eleinte gyorsan növekednek, hidd el, hamar kinő mindent és lehet új ruhákat kezdeni.

Egyébként szerintem a legjobb minél hamarabb megbeszélni. Nyugodtan, kedvesen. Nagyon érzékenyek vagyunk ilyenkor, utólag látom, mennyire fel tudtam kapni a vizet néhány felesleges dolgon, félreértéseken is. Minél hamarabb elmondod, hogy ebben te is pont annyira részt szeretnél venni (vagy talán még jobban), mint ő, biztosan megérti. Egyébként én tudom, hogy anyu annak idején nem nagyon engedhette meg magának, hogy csak úgy sokat vásárolgasson nekem, bár semmiben nem szenvedtem hiányt. Nyilván most akarja tudat alatt bepótolni. Ne haragudj rá. ;-)

Drukkolok és sok boldogságot. 34 hetes km

2009. júl. 25. 11:22
 16/19 anonim ***** válasza:

Szasztok!

Nálunk pont fordítva van.Első baba,nem vagyok babonás,már jóformán mindent megvettünk.Már a nővéremék és az anyósomék is szóltak,hogy vegyek vissza magamból mert már nem fognak tudni mit venni.DE tényleg,anyós átjött megnézni miket vettünk és döbbenten tapasztalta,hogy nem tud már mit venni,ez sem jó amit én csináltam.A póját anyum és az anyós is erőlteti de én hajthatatlan vagyok.Nekem nem kell.

Fel a fejjel,vásárolj neki te is,legfeljebb amit nem fogsz használni eladod,vagy elrakod,elajándékozod.

2009. júl. 25. 12:09
 17/19 anonim ***** válasza:
Teljesen megértelek, nekem is nagyon rosszul esne ha ezt mondaná. Még csak 9. hétben vagyok és várni akarok ezzel, de alig várom hogy végre vásárolgassak kisruhákat. Hát ha nekem ezt mondaná anyósom akkor elfogadnám persze még az is lehet hogy tetszenek (ami nem tetszik nem adnám rá úgysem), de azért megvenném ami megtetszik. Aztán lehet még örülnék is neki hogy költségesebb dolgokat megvett és nem nekem kell (pl. bundazsák ilyenek). Ez hasonló ahhoz amikor összekerültünk a párommal, albérletbe és közölte hogy konyhai edényt semmit ne vegyek ő ad mindent. Meg voltam "sértve" és persze hogy vettem tányérokat, csészéket ami tetszett, aztán lám lám szépen elfogadtam mindent és azóta is használom, ha összeszámolom én meg sem tudtam volna venni mindent :) Egészséges dolog amit érzel de megoldódik úgy hogy mindenkinek jó lesz, meglátod :)
2009. júl. 25. 12:10
 18/19 anonim ***** válasza:
Szia!Nekem anyóskámmal hála nincs gondom!Nálunk ez ugy zajlott,hogy hagytam,hogy vegyen!Örülni kell neki,ha kicsi,ha nagy,ha csúnya!1 év után már már ritkábban vett,7 év után már semmit,csak ha kér az unoka csokit,vagy vmit!Nálunk is 1. unoka,jön a másik,de én a férjemnek nem nagyon merek szólni,mit ne csináljon az anyja,mert neki is az a válasza,hogy:-anyámat ne fikázd le,2 gyereket felnevelt!Nekem jobb a békesség,ha van neki,vegyen,max.elajándékozom.Ha ő bolldog tőle,legyen!De hangsúlyozom,nekünk jó anyóssal a kapcsolat,hála!
2009. júl. 25. 14:18
 19/19 anonim ***** válasza:
Anyósodat biztos a jószándék vezeti, de egy dolog nagyon fontos. Egyenrangú felnőttként kell kezelnie Téged. Te egy felnőtt ember vagy, aki hamarosan édesanya lesz, ezért nem osztogathat Neked parancsokat. Még akkor sem, ha az Ő otthonában laksz. A gyerkőcnek sem tenne jót, ha a későbbiekben majd azt látná, hogy a szüleit gyerekként kezelik. Próbáljatok meg baráti viszonyt kialakítani, és szerintem amint tudtok költözzetek külön, az a legjobb.
2009. júl. 25. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!