Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy tudnék segíteni neki?...

Hogy tudnék segíteni neki? Mivel biztassam, mivel tartsam benne a lelket?

Figyelt kérdés
Egyik barátnőmnek egy jó ideje nagyon rendszertelen a menstruációja. Volt orvosnál, mondták hogy ciszta okozza. Gyakran van olyan hogy késik neki vagy meg sem jön. Az orvos azt ajánlotta hogy szedjen fogamzásgátlót. 3 hete kellett volna megjönni neki legutóbb. Nem jött meg, ma elment a dokihoz, nem az ő dokija volt bent. Az orvos, aki megvizsgálta jó kedélyűen közölte hogy ilyen petefészkekkel nem sok esélye van gyerekre. Erre megkérdezte barátnőm hogy mit lehetne mégis tenni. Az orvos odavágta neki hogy az elsőt nem kellett volna elvetetni. Barátnőm erre már sírva mondta neki hogy nem elvetette, hanem 18 hetesen elvetélt. Most nagyon nagyon maga alatt van. Hogy tudnék segíteni neki ezt feldolgozni? Ráadásul pont egy pár napja beszélgettünk arról, hogy mennyire szereti a kisfiamat, és hogy ő az első kisgyerek akivel ilyen kapcsolatot tudott kialakítani, meg hogy amióta őt ismeri azóta benne is benne van az hogy szeretne sajátot. Tudom hogy vannak olyanok akiknek úgy született babája hogy azt mondták sose lehet. De ez most kevés vigasz lenne neki! Adjatok kérlek tanácsot! Köszönöm
2012. aug. 23. 10:56
 1/3 anonim ***** válasza:
Menjen el egy meddőségi központba. Egy teljes körű kivizsgálásra lenne szüksége. Hány éves? Mi az, hogy "ilyen a petefészke"? Milyen? Miért vannak cisztái? Ha hormonális problémái vannak, azok között van jó pár, amit lehet gyógyszeresen kezelni. Ez egy elég komplex probléma. Nem kell sírni, menjen szakemberhez. Ne sima nőgyógyászhoz, mert ők általában abszolút nem értenek a meddőségi kérdésekhez.
2012. aug. 23. 11:37
 2/3 anonim ***** válasza:
Meddőségi központba menjen igen a barátnőd, ott teljes körűen kivizsgálják, de megértem ha kiakadt teljesen , úgy elküldtem volna a dokit, hogy ihaj...egyes nődokiknak borzasztó a "humoruk", azt hiszik tök viccesek, de közben meg baromira nem. Nekem is volt ilyen, ill. barátnőmnél is szintén. Nem esett már teherbe fél éve, mikor egyszer halvány pozi teszttel elment a nődokihoz. Erre az volt a válasza, (el se küldte semmilyen vizsgálatra), h ő (mármint a doki) honnan tudja, hogy hol kódorog a petesejtje a spermiummal?? :S.....Szóval meg tudom érteni maximálisan!
2012. aug. 23. 11:45
 3/3 A kérdező kommentje:
Miután a dokinál járt rá pár napra megjött neki, el is kezdte szedni a fogamzásgátlót, viszont nem maradt abba a vérzés. Elment megint az orvoshoz, már a sajátja volt bent, mikor is kiderült hogy nem sima menstruáció, hanem megint elvetélt. Akkor mikor korábban a dokinál volt, ha csinálnak egy uh-t akkor lehetett volna látni hogy miért nem jött meg eddig. Hogy lehet ilyen felelőtlen egy orvos. Ezekután tényleg mi esélye van saját gyerekre?!
2012. szept. 8. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!