Ti fogtok venni/kölcsönözni légzésfigyelőt? Milyen típust érdemes? Milyen árban vannak?
És nem is olvasom el, amit belinkeltél, köszi, de az internet ma tényleg ebből áll, hogy remekül lehet a frászt hozni az anyukákra...
És persze, gondolom, miről szól a cikk....
Szia!
Én biztosan kérek kölcsön, mert sajnos a környezetemben 2 baba is meghalt az elmúlt 2 évben. Valószínűleg nagyon ritka és szerencsétlen egybeesés, de nagyon megérintettek az esetek. Én nem hagynám ki..
Viszont: egy fabatkát sem ér a légzésfigyelő önmagában, ha nem végzel el egy baba elsősegély tanfolyamot!
Hiszen, ha sípol, mit csinálsz? Hívod a mentőket, akik negyed óra múlva érnek ki?
Én biztosan elmegyek tanfolyamra, mert ott ezen kívül is sok fontos dolgot megtanítanak (pl ha lenyel vmit a baba/kisgyerek, sérülések ellátása stb)..
üdv
egy 17 hkm
Nem értem miért zárkózik el néhány anyuka ennyire a bölcsőhalál lététől. Attól, hogy nem foglalkoztok vele és úgy gondoljátok, hogy veletek úgysem fog megtörténni, még nem véd meg titeket. Persze szívből kívánom, hogy egyikőtök se tapasztalja meg ezt!
Ez nem egy cikk, amit belinkeltem, hanem egy itt feltett kérdés, ami a szoptatásról szólt, aztán sokáig nem jött válasz a kérdezőtől. Kiderült, hogy azért, mert már nincs kit szoptatnia, mivel a bölcsőhalál elvitte a gyerekét. Teljesen egészséges volt! Én senkit sem akarok rémisztgetni, de foglalkozni kell vele, mert ez létező probléma. Ha valakinek a saját gyereke lesz az ellenpélda, a többiek majd arra is csak vállat rántanak, hogy hát van ilyen is, de ettől még ez a kisebbség, közben az anya belerokkan a fájdalomba. Bármelyikünkkel megtörténhet.
Persze semmi közöm ahhoz, hogy ki mit tesz/vagy nem tesz a gyerekével, és nem is házalok légzésfigyelőkkel, csak butaságnak tartom azt a felfogást, hogy egy felesleges árucikk, amivel még több pénzt akarnak kihúzni a szülőkből. Nagyon is hasznos találmány, ami ki tudja már hány gyerek életét mentette meg. Azt meg önzésnek gondolom, hogy ha valaki azért nem vesz, mert ő megijed, amikor feleslegesen jelez. Én akkor jobban megijednék, ha reggel nem lélegezne a gyerekem... Na de mindegy, nem vagyok én hittérítő, csak leírtam a véleményem.:)
Annyira tudtam, hogy valaki írni fogja, hogy ennyi erővel az autó is elütheti.:D Egyébként igen, más baleset is történhet vele (autó is elütheti), de szerintem mindegyiktől megpróbálja védeni az anya a gyerekét. Megtanítja, hogy nem szaladunk ki az útra, mielőtt lelépünk szétnézünk, nem mászunk fel a szekrény tetejére, nem játszunk késsel, ollóval és sorolhatnám tovább. de ezek ellen is védekezel a tanítással. Az autóban is gondolom beköti mindenki a gyereket. Akkor azt is minek? Na hát a légzésfigyelő ugyanez. A gyereknek nem tudod megtanítani, hogy mindig vegyen levegőt, különben meghall, de vehetsz egy légzésfigyelőt. Miért más ez, mint egy biztonsági öv bekötése? Az autóval sem karambolozol minden nap, ergo feleslegesen kötötted be, de mégis megteszed, mert meg akarod óvni az esetleges bajtól.
Azt sem értem, hogy miért riogatás az, ha tudomást szerez egy tragikus történetről valaki. Tény, hogy tele van az internet ilyenekkel, de ez nem azért van, mert mindenki ijesztgetni akarja a másikat, hanem pont azért írják ki a tragikus sorsú anyák, hogy a többiek okuljanak belőle és el tudják kerülni ugyanazt a tragédiát. Egyébként szerintem most már kevesebb ilyen történet van (hála a légzésfigyelőknek), csak annyi a különbség, hogy régen csak szájhagyomány útján terjedtek ezek a történetek, vagyis nem jutott el annyi az emberekhez, mint most, ettől még megtörténtek.
Én venni fogok, hogy miért? Mert külön szobában lesz a babánk és így fogok biztonságba pihenni én is. Persze én is betehetném magam mellé az ágyba, ez idő alatt vonuljak külön a férjemtől,mert szeretném attól óvni,hogy kialvatlanul menjen dolgozni 16 órát. És ha velem is aludna akkor mindent észre lehet venni,csak azt nem ha leáll a légzése. Arról nem is beszélve ,hogy a babával együtt alvás növeli a bölcsőhalál esélyét!!Nem vagyok paramami,de ez minden csak nem felesleges eszköz. Ha így lenne a kórházakba se lenne,hiszen mindig van mellettük nővérke. Én egészségügyi sulit végeztem így tudom mit kell tenni, de ha valaki nem tudja ,hogy mit kell csinálni a netről valamelyest meg lehet tanulni, de ha valakinek nem megy akkor a mentőszolgálati diszpécser is segít addig amíg ki nem ér a mentő.
Történetképp: egy anyuka 4 gyerekét nevelte fel nélküle, a z 5-ik 3-4 hetesen reggelre meghalt mellette. Az anyuka alkoholista lett mert nem tudta feldolgozni ezt az egészet.2 év kellett neki mire helyrejött és majdnem ugyan olyan ,mint az eset előtt.
33hkm
Köszönöm a linket, én végig olvastam.
Habár mi még várunk egy kicsit a babával, de meggyőződésem van róla, hogy NEKÜNK IGENIS KELL AZ A LÉGZÉSFIGYELŐ. És ez a link is megerősített ebben.
Kidobott pénz? Elgondolkodtatok már azon, hogy életetek során mennyi kacatra, porfogókra, semmire sem való kütyükre dobtatok már ki pénzt? Vagy éppen olyan dologra, ami akkor igenis hasznos dolognak tűnt, de mégsem használtátok?
Én igenis, ha kell, nem költök magamra egy fillért sem, egy hónapig, de légzésfigyelőm akkor is lesz. Mert inkább felkelek óránként, halálra ijedek naponta, csak halljam a babámat szuszogni. Ennyi... Sokszor egyébként az is elég, ha ráfújsz a baba arcára, én úgy hallottam. Ehhez kapcsolódó tanfolyamra is el fogok menni, mert nekem ez nagyon-nagyon fontos, még annál is fontosabb.
Mindenki döntse el maga, hogy beruház-e rá, de arra kérlek titeket, hogy ne beszéljétek le a leendő anyukákat, akik viszont szeretnék majd használni.
Mi vettünk Angelcare típusút 22e ft volt.Szerintem megéri megvenni.
28 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!