Ti fogtok venni/kölcsönözni légzésfigyelőt? Milyen típust érdemes? Milyen árban vannak?
Nekünk volt, kölcsön kaptuk, de együtt aludtam a gyerekeimmel 15 hós korukig.
Így szinte nem használtuk.
Ez a légzésfigyelő téma szerintem kicsit el van túlozva.
Azért nem olyan gyakori a bölcsőhalál, hogy ez a cikrusz menjen.
Akinek ajánlott, az a koraszülöttek, a beteg gyerekek.
Bár kétségtelen, hogy remek üzleti fogás, belemagyarázzák a szülőkbe, hogy ez nagyon szükséges.
nekem is volt angel care megvettük az első gyereknél 10 éve volt már nem tudom mennyibe került
az elsőnél még használtam 6 hónapig bár éjjel mikor szopiztunk akkor folyton elfelejtettem kikapcsolni szal nem egyszer vijjogót nekem éjjel :-(
a másodiknál kb 3 hónapot használtam
a harmadiknál semennyit
mindegyik végül is mellettem aludt vagy a kiságyban vagy a mi ágyunkban ha elfelejtettem vissza rakni szopi után :-)
Ismerősnek volt,azt mondta szívesen odaadja,ha kérem,de nekik egy csomószor beriasztott,holott nem volt semmi.. Ennek fényében meg inkább köszönöm,nem kérem,nem akarok feleslegesen parázni. Egy ideig a mi szobánkban lesz úgyis,majd én vigyázok rá :)
35 hkm
Első vagyok, én valamiért sosem tartottam ettől a bölcsőhaláltól, nagy, egészséges gyerekeim vannak.
Mindkettő a 41. héten született.
szerencsére....
Így azt gondolom, aki nagyon tart ettől, és megnyugtatja, vegyen....
Hát felesleges-nem felesleges, nekünk volt az első babánál is, lesz most is. Én úgy vagyok vele, hogy engem ébresszen fel inkább minden éjjel a téves riasztás, mint egyszer én ne tudjam felébreszteni a kisbabám. Nagyon ritka a bölcsőhalál, de ha pont nálunk fordulna elő, nem bírnám megbocsátani, hogy nem volt. De hozzá kell tennem, hogy a légzésfigyelő nem menti meg a gyereket, mert az már azt jelzi, hogy leállt a légzése. Szóval én első körben mondanék egy csecsemő-újraélesztő tanfolyamot, ami szerintem fontosabb, és utána jöhet a légzésfigyelő a ti megnyugtatásotokra.
De ne aggódj folyton azon, hogy mikor riaszt, nem lesz semmi baj! :)
Off: Első válaszoló! Én nem értek veled egyet. Azt mondod, hogy nagyon ritka a bölcsőhalál az egészséges babáknál. A ritka azért nem azt jelenti, hogy soha nem fordul elő. Ha csak millióból 1 egészséges baba hal meg ebben és az pont a te gyereked, akkor vigasztalna a tudat, hogy ettől ez még nagyon ritka és a többi 999.999 baba életben van? Nem hinném!
Persze régen nem voltak légzésfigyelők és itt vagyunk, de azok nem tudnak írni ide, akik viszont ebben haltak meg (köztük a dédim egészséges testvére is). Biztos vagyok benne, hogy sok baba halt meg akkor is és ha már csak párat megmenthetett volna a légzésfigyelő, akkor az már sokat számít. Én úgy vagyok vele, hogy inkább jelezzen többször hiába, mint egyszer ne jelezzen, amikor kell. Persze az igaz, hogy csak akkor van értelme, ha az anya tudja, hogy ilyenkor mit kell tennie a gyerekkel.
Aki nem ismerné ezt a történetet és a légzésfigyelőt csak felesleges árucikknek tartja, amit az anyukákra akarnak sózni, annak ajánlom figyelmébe a következő kérdést:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta..
Egy egyszerű kérdésnek indult és az első 33 hozzászólás nem is lényeg, de az utána következő rész sajnos tragikus. Ezt az anyát sem fogja megnyugtatni a statisztika!:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!