Nektek is rosszul esik, ha a nagyszülőknek nem tetszik a név, amit a picinek választottatok?
Hát persze, hogy bánt!
Első fiamnál anyós nem szólt, mert az apjáról neveztük el a gyereket, de anyám azt mondta ő Dávidkának fogja hívni (ami egyébként nekem is tetszik, csak a férjemnek nem és az ő véleménye volt a legfontosabb).
Második fiam neve tetszett anyámnak, viszont anyós elkezdett neveket ajánlani pl. Ármin, Bálint, ami sem a férjemnek, sem nekem nem jött be:(
Ma már mindketten szeretik a fiúk nevét: Gábor és Tamás:)
Na akkor beállok én is a sorba! :)
Mi a kislányunknak az Evelin nevet választottuk. Anyám lecigányozta, mert a Gáspár Győzikének a lánya is Evelin. Közöltem vele, hogy vastagon lesz.rom, ennyi erővel már a Virág is cigányos név, ami ugye nem igaz.
Aztán a másik, hogy gondba voltam a fiú nevekkel, amikor még nem tudtuk, hogy fiú-e vagy lány és kiválasztottam a Teodórt, a Leopoldot és a Kiliánt. Anyu közölte, hogy ezek túl modern nevek és nem illik egy félvér (félig kínai, félig magyar) kisfiúhoz, és elkezdte Benji-zni, mert neki a Benjamin név tetszett. Mondom mert egy héber név az jobban illik rá... Na mindegy, eléggé felháborított, hogy önhatalmúlag elnevezte a pöttömömet, de végül "szerencsére" kislány lesz. Aztán megbékélt az Evelinnel, de még próbálkozott, hogy akkor írjuk y-nal a nevet, mert akkor az úgy külfödies. Én így néztem, hogy aztán mi a jó égnek kéne így írni, amikor magyar állampolgár lesz! De hát az anyukák már csak ilyenek, tök mindegy, hogy kinek az anyukája, a tiéd vagy a párodé. :)
Üdv: 26 h km
Na a kilókkal anyum is cseszeget, pedig még mindig csak 3 kiló jött fel, aminek én nagyon örülök. De úgy bánt, amikor elújságolom neki tök boldogan erre leolt, hogy "leszel még 85 is a végére" (mert hogy most vagyok 74...
Tökre illúzióromboló tud lenni! :(
De ezen túl kell lépni, különben idegbetegek lennénk a végére! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!