19. hetes várandós vagyok iker babákkal. Vettetek már ennyi idősen babaholmikat a születendő picurnak/roknak?
Nem. Teljesen felesleges, elég, ha a 30. hét után, mert ha kimosod, ott fog porosodni a szekrényben.
Én is ikres vagyok, de volt már egy ikerterhességem, akkor is csak a 32. hétre lett meg minden.
Köszi jól vagyok, én is ma fordulok a 20. hétbe. Mi még nem vettünk meg semmit, de mivel az ikreknél nem ritka, hogy hamarabb érkeznek valamivel, ezért most úgy gondolom, hogy olyan okt. végén, november elején majd beszerezgetem a cuccokat, és berendezgetem a szobát. Már alig várom! .-)
Ti mikorra vagytok kiírva?
Először is gratulálok! :) Másodszor, szerintem nyugodtan kezdj el vásárolgatni. Amúgy is nagy kiadás egy újszölött, ha nem kaptok mindent ajándékba, avagy nem az első babák. Ha ketten vannak az még egy kicsit nagyobb összeg.
Nem azt mondom, hogy menj el a boltba és azonnal vegyél meg mindent, de szépen sorjában lehet. Egyik héten egy fürdető kádat, kövtkezőn néhány ruhát, aztán kiságyakat, pelenkázót, bútorokat és a vége felé jöhetnek már cumik, meg az egyéb szükséges dolgok, szüléshez bepakolni a táskát.
Szerintem ez egyfajta lelki felkészülés is. :) Nincs gond azzal, ha ezt azt megveszel már most.
Én mindkét gyereknél a 16. hét körüli vizsgálatok után kezdtem el vásárlolni. Elsőnél különösen jól tettem, mert a végén feküdnöm kellett.
Ikreknél meg pláne nem várnám meg a végét, főleg ha első babák!
Én anno a babakocsit és a kiságyakat a 20. héten vettük meg. Mivel szerettem volna személyesen megnézni, kiválasztani. Mert ugye benne van a pakliban hogy hamarabb be kell feküdni, van ikres aki hónapokkal előtte már kórházban van sajnos. A vásárlás közben nézegettem persze a kisruhákat, hazahozós holmit, stb, és a férjem bememorizálta ezért a végén már rá tudtam bízni mert tudta milyet szeretnék.:)
Aztán szerencsémre nem kellett befeküdnöm, viszont a 36.héten születtek. de én már 30 héttől nagyon nehezen mozogtam a visszereim miatt, nem volt kedvem boltról boltra járkálni. Akkor már csak az otthoni kis rendezgetésben segítettem, ruhácskák mosásában, vasalásában.
Jó egészséget, boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!