Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 11 hetesen már 6 kg plusz :-...

11 hetesen már 6 kg plusz :- ( Mi lesz akkor később? Mit lehetne tenni, hogy ne hasonló tempóban folytatódjon?

Figyelt kérdés

2012. aug. 17. 08:34
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
33%
ne az alakod miatt aggódj! Egyél egészséges dolgokat ami a babának is jó, meg nehogy azt csináld mint sok nő, hogy már szülés után el kezd fogyózni... ráér az szoptatás után is.
2012. aug. 17. 08:42
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Az elején ugye a farkaséhségtől hízik az ember lánya. Aztán ez el fog múlni, és a hízás is alább hagy. Legalábbis nálam ez így volt. Most 28 hetes vagyok, és kb, 10-11 kg-ot híztam idáig.
2012. aug. 17. 08:44
 3/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Amit viszont már most terhesség alatt is megtehetsz és nem ártasz vele a babádnak az az, hogy nem kettőnek eszel, hanem kettőért. Tehát minőségi ételeket egyél. Sok zöldséget. Kerüld a a fehérlisztes dolgokat és ne egyél sok édességet. Oszd szét napi 4-5 étkezésre az ételeidet többször egxyél keveset lassan. Igyál megfelelő mennyiségű folyadékot. Mert sokszor a szervezet éhségként jelzi, hogy szomjas. Tapasztalatból is beszéltem.

Ha nem vagy ágynyugalomra itélve akkor tessék sokat sétálni. Gondolom előtte nem tornáztál így azt nem javaslom, de ha igen akkor egy laza mozgás megengedett. De erről mindenképpen konzultáj az orvosoddal.

Figyelj a mit mikor hogyan eszel. Este lehetőleg ne egyél kenyeret, kerüld a nasikat és a cukros üdítőket meg az ízesített ásványvizeket. Inkább vizet igyál. Ha kell még segítség nyugodtan írj. De semmi képp ne kezdjél fogyiba csak figyelj oda, mert a túlzott elhízás terhességi diabéteszt okozhat ami sem neked sem a babának nem jó.

2012. aug. 17. 08:49
 4/20 anonim ***** válasza:
Én a 34. héten vagyok,és +6.5 kg a hízásom...mennyiről indultál?Az se mindegy(én 172/65 voltam)!2gyerekes+34hkm
2012. aug. 17. 08:56
 5/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a kedves,részletes és hasznos válaszokat.

A legnagyobb problémám az, hogy gyomorfekélyem van és most iszonyat mennyiségű a gyomorsavam, evés után kicsit jobb, de rövid idővel utána úgy érzem újra kilyukad a gyomrom az éhségtől:-( ezért elég gyakran ennem kell valamit...nem sokat, de sokszor.

Azt olvastam itt több helyen is, hogy akik vékonyabbak azok egyébként is többet híznak , mint akiken már van egy kis felesleg.Én 170 cm vagyok és 54 kg-ról indultam, most vagyok 60, csak abban bízom, hogy a 80-at azért nem érem el....

2012. aug. 17. 09:04
 6/20 anonim ***** válasza:
70%
5kg-t híztam a 12. hétig, a végére 15 lett az összesen. Ma 3 hete szültem, és 1kg van még rajtam. Szóval nem biztos, hogy ha sokat hízol, sok is marad:)
2012. aug. 17. 09:28
 7/20 A kérdező kommentje:
Utolsó! Azért ez elég biztató:-) hátha....
2012. aug. 17. 09:36
 8/20 anonim ***** válasza:
Persze most ugyan sok lehet a víz de ez igaziból a vége felé jellemző. Szeintem most kezdjél el figyelni a súlyodra. Szerintem ez nem teljesen helytálló, hogy aki vékony sokat hízik. Ismertem olyat aki vékony volt és nem hízott sokat.
2012. aug. 17. 09:53
 9/20 anonim ***** válasza:

Én is 168cm és 52kg-al kezdtem és 34+0napra született a lányom és én akkor 74kg voltam. Mi lett volna ha végig kihúzom? 64kg-al jöttem haza a kórházból és 9 hónap múlva már 54kg, 12 hó múlva 52kg 15 hónap múlva anorexiás 49kg voltam.

A fiamat 40+2 napra szültem de vele csak 65-66kg voltam, most 4 hós és most vagyok 57kg.

Nem csináltam semmit másként, sőt 3 hónapig fel sem kelhettem vele mert koraszülés veszély állt fent. Egy picit figyelj oda és ennyi pl én a fiammal már nem ettem meg egy egész szál sült kolbászt este 11kor viszont a lányommal igen :D

2012. aug. 17. 10:18
 10/20 anonim ***** válasza:
Persze igaza van mindenkinek abban hogy most nem az alakod a legfontosabb, de az sem egészséges ha valaki nagyon sokat hízik. Szerintem ha betöltöd a 12.hetet és problémamentess a terhességed akkor próbálj meg vagy otthon tornázni vagy kismamatornára. Viszont az hogy sokszor eszel kevesebbet a legjobb amit tehetsz, ezt tanácsolják mindenhol. Kérdezd meg nyugodtan a dokidat is hogy milyen gyógyszert szedhetnél a gyomorfekélyedre terhesség alatt. Vagy nagyon sok homeopátiás szer létezik, lehet erre is van valami.
2012. aug. 17. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!