Ti hogyan mondtátok el szüleiteknek hogy baba lesz?
annyira be voltam sózva, mikor megláttam a pozi tesztet, hogy miután páromnak elmondtam egyből hívtam Édesanyámat :)
párom anyukájának ő mondta meg, szerintem az az ő tisztsége. de ha most újra elmondhatnám nekik, akkor összehívnám őket és ketten együtt mondanánk el nekik a nagy hírt :)
Anyukám látta rajtam!:)
De tényleg! Pozi teszt után mentem haza és már az ajtóban rákérdezett,hogy mi van csak nem babá lesz?:)
Anyósom meg emlékszem,hogy nagyon pakolt és magyarázott valamit, mi meg ott vártunk a férjemmel a pillanatra,hogy elmondhassuk. De csak pakolt tovább, erre férjem odaszólt,hogy hé nagyi, nem hagynád abba!:)
Ránk nézett és sírva fakadt!
Nem szoktak mindig mondogatni valamit, ami a gyerekkorodra vagy gyereknevelésre vonatkozik? Mert abba bele lehetne szőni a bejelentést.
Azért kérdezem, mert anyukám és apukám mindig azt mondta, hogy "hát tudod lányom, kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond".
Mikor bejelentettem neki, csak annyit mondtam, hogy "Anyu-Apu, van egy kis gondom". :)
Egyből tudták mire gondolok, és mellette legalább nem csak örültek, hanem jót nevettek is.
A sógornőm meg vett egy kis idézetes könyvet a szüleinek, ami a nagyszülőségről szólt, és beleírta nekik, hogy az aprócska pocakban lévő ... hetes unokátoktól szeretettel.
Az elsőt nem kellett mondani, mert sajnos volt egy autóbalesetünk és így gyorsan megtudta mindenki.
A másodikat anyunak már akkor mondtam amikor még nem teszteltem, apuéknak8 külön élnek) épp kapóra jött egy családi ünnep, és a férjem felállt pezsgőbontáskor (mindig ő szokta bontani) és annyit mondott, hogy az ünnepelt mellett igyunk a legkisebb unoka egészségére is. Férjemnek csak az anyukája él, őt meghívtuk egy hétvégi ebédre (gyakran szoktuk) és akkor mondtuk el, hogy lesz még egy unokája.
Hát nehezen... Annak ellenére, hogy 2 éve házasok vagyunk, anyukám nagyon ellenezte, hogy babánk legyen. Mikor pozitív lett a teszt, párom annyira örült, hogy rögtön felhívta az anyukáját és elújságolta a nagy hírt. Az én anyum csak akkor tudta meg, amikor elmentünk a 6. héten ultrahangra. Azt is úgy, hogy félrevonta a férjem, amíg én mással csevegtem és kihúzta belőle. Eleinte csúnyán nézett, de azóta már bevásárolt babaholmikból, megvette a gyerek egész ruhatárát kb fél éves koráig. :)
Szerintem engedd, hogy párod mondja el a szüleinek. Ha tőlük kevésbé tartasz, akkor előbb mondjátok el nekik, és ebből meríts erőt, és legközelebb meg a te szüleidnek mondjátok el. És feltétlenül legyen ott a párod és persze te is vele!
Gratulálok a babához!
26 h km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!