Ez igaz? Egy kismama újságban olvastam, hogy nagyobb a koraszülés veszélye - valami hormontermelés miatt - azoknál, akiknek tartós fogínygyulladása van terhesség alatt?
Nekem az eleje óta vérzik, hiába voltam dokinál, próbáltam minden csodaszert.
Valaki hallott erről a fenti állításról?
Nem szeretnék koraszülést... :(((
28+2 hkm
Szia!
Fogdokitól kérdezz rá, de én meg úgy tudom, sajnos terhesség alatt nő a fogínygyulladás esélye, és sajnos "természetes", épp a hormonok miatt, amik úgymond a vérbőségért felelősek.
Nekem is gyakran vérzett, doki látta is. Még túl is hordtam...
Nekem nincs rossz fogam, de a terhesség eleje óta elkezdett vérezni a fogínyem fogmosás közben. Nekem sem hatott semmi, minden nap mostam. 40+3 hétre szültem, tehát egyáltalán nem szültem korán, már 3 éves a lányom, de a fogínyvérzés megmaradt.
Nem hallottam még erről a dologról, nem tudom elképzelni milyen összefüggés lehetne a fogínygyulladás és a koraszülés között. Szerintem ez csak egy új felkapott hír, ami most felröppent. De hogy mennyi igazság alapja van? Hát nemtudom...
Hallottam már róla, és bizonyára ez akkor fordul elő, ha nagyon erős a fogínygyulladás, valamint más tényezők is előjönnek ezen kívül.
Amúgy terhesség alatt sokaknak vérzik az ínye, nekem speciel ömlött állandóan az ínyemből a vér, tiszta gáz volt, és nehéz volt ellene tenni is.
Én a 41. héten szültem, indították.
Korántsem volt koraszülés. :)
Anyukámnak is anno fogínygyulladása volt, neki több foga is elromlott a terhesség alatt, azóta is panaszkodik, pedig eltelt majd' 30 év. Én 40 hét 2 napra érkeztem...
Szerintem nem csak a fogínygyulladás, hanem több tényező összefüggései miatt lehetséges a koraszülés. A fogdokid tanácsát kérd ki, hogy a fogínygyulladásod mennyire súlyos, és a nődokidat kérdezd meg lát-e más problémát, ami számodra veszélyes lehet és koraszüléshez vezethet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!