Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Gonosz vagyok? Most derült...

Gonosz vagyok? Most derült ki, hogy a sógoromék is babát várnak.

Figyelt kérdés
Január végén derült ki, hogy a párommal babát várunk. 2 éve vagyunk együtt. Náluk az első unoka. Most vagyunk a 31. hétben, és ma derült ki, hogy a sógoromék is babát várnak. Ők már 7 éve együtt vannak, és ahogy megtudták, hogy nekünk gyerekünk lesz, "ráálltak" ők is a babaprojektre. Eddig azt mondták, hogy egyenlőre nem akarnak gyereket. Én nagyon nem örülök neki, mert nekem ez rossz érzés. Nekem ez olyan, mintha csak azért akarnák ezt a babát, mert nekünk lesz. Minden hónapban titokban reménykedtem, hogy nem jön nekik össze. Most gonosz vagyok ezért, mert nem tudok örülni az ő boldogságuknak?
2009. júl. 21. 15:38
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Ja, és onnan tudom, hogy védekeztek, mert nem egyszer én vettem az óvszert, vagy együtt voltunk a boltba, mikor vették.
2009. júl. 21. 16:28
 12/23 anonim ***** válasza:
19%

Ne foglalkozz velük, ők basszák el az életüket. CSak a gyereket sajnálom, hogy egy ilyen "kapcsolatba" születik. Mármint nem a tied, az ővékét..

Nem foglalkozz velük...

2009. júl. 21. 16:28
 13/23 anonim ***** válasza:
74%

szreintem is gonosz vagy. Miért fáj az, hogy nekik is lesz? Inkább örülj neki, ha meg nem megy, akkor jó mélyen ásd el magadban a gonosz gondolatokat és tartsd meg magadnak odabent. Bentről forronghatsz. Egyrészt a te babád egészsége legyen a legfontosabb, másrészt a másik baba sem tehet róla, hogy jönni fog és jó lenne ha ezt a későbbiekben sem érzékeltetnéd vele. Anyukám testvére ugyanígy gondolkodott, mikor én jöttem.Unokabátyám és köztem nincs egész egy év (az ő nővére 8 évvel idősebb-mármint unokábátyám nővére, bár anya nővére is :o)) én első gyerek voltam. A mai napig én vagyok a feketebárány a családban.... Egyedül nagypapám vette fel a harcot a kicsi lányával anno, de sajnos gyorsan meghalt :o(

Most unokanővérem irigy rám, 26 hetes vagyok. Foggalmam sincs, hogy kívánja e a nehézségeimet (nem ajánlom neki, hogy kiderüljön, mert az utóbbi 26 hét elég pokol), de az elején a szemembe mondta, hogy jobb lenne nekem ha elmenne a gyerek...HOGY MONDHAT VAGY GONDOLHAT VALAKI EGYÁLTALÁN ILYET?!? Csak mert irigy..... Nem szép dolog sztem.

Boldog babavárást nektek!

26 hete kismami

2009. júl. 21. 16:32
 14/23 A kérdező kommentje:

Én biztos, hogy nem fogom őket kritizálni, hogy milyen szülők, mert nem érdekel. Tudom, mert nem egyszer mondták, hogy azért akarnak gyereket, mert nekünk lesz.

MI a legtöbb dolgot használtan vettük, vagy kaptuk. Ők meg azt mondták, hogy bár nem tudják még, hogy hol fognak lakni, de mindenből újat vesznek, mégha hitelt is kell rá felvenni.

Anyósomék sosem ugráltak körbe, de nem is akartam, csak mindenben kritizálnak, hogy minek vettünk már meg mindent ilyen korán, meg mit ehetek, mit nem. Mit csinálhatok, mit nem. Hova mehetek, hova nem. Pl. elutaztam a barátnőmhöz 25 hetesen, 80km vonattal, erre anyósom úgy leordította a hajam, hogy alig bírtam megállni a lábamon. Ők meg most készülnek 250km-re elutazni, a csaj veszélyeztetett, és még bátorítják is. Leginkább ezek miatt akadtam ki.

2009. júl. 21. 16:52
 15/23 anonim ***** válasza:
87%
Biztos azért vagy ilyen, mert félsz, hogy most már nem te és a babád lesz a középpontban, nem csak ti lesztek a téma, meg nem csak titeket fognak körbeugrálni, szeretgetni. Tudom milyen jó érzés ez, és egy picit megértelek, de nem szabad ilyen önzőnek lenned. Az én baráti körömben 4 párnak lett sorban egymás után első babája. Tényleg meg lehet hozni a babacsináláshoz a kedvet, főleg ha már lelkileg és anyagilag is készen áll hozzá a szerelmes pár :-)Mi is kibuliztuk már magunkat, van lakásunk, munkánk, szeretjük egymást és amikor megtudtuk, hogy barátnőmék már rajta vannak, akkor mi is átbeszéltük és elkezdtük a babaprojektet :-) Annyira élvezem így a babázást, hogy együtt megyünk strandra, nyaralni, vagy csak látogatóba és mindenhol a baba a téma, amit sosem un meg senki! :-) Igaz, ez baráti társaság és nem rokonok. Ha tesómékkal vártunk volna egyszerre a babát, az lehet, hogy más lett volna. Úgy megoszlik a figyelem és lehet, hogy ez zavar téged! De mivel ez ellen semmit nem tudsz tenni és gonoszkodással sem érsz el semmi jót, ezért mindenképpen gondold át, hogy mi az előnye a dolognak és csak arra koncentrálj!! Együtt babázhattok, dumcsizhattok szülésről, meg oltásokról, meg milyen színűt kakált témákról :-) Meg lesz játszópajtása a babádnak! Szóval ne legyél gonosz :-))
2009. júl. 21. 16:53
 16/23 anonim ***** válasza:
31%
Akkor szerintem becsúszott nekik, néha óvszerrel is lehet bibi. Amúgy megértem, hogy zavar, a lelkem mélyén engem is idegesitene, azok után, amiket irtál.
2009. júl. 21. 17:19
 17/23 anonim ***** válasza:
63%

15.48 vagyok. Azok után, amiket leírtál, továbbra is azt mondom, nem Te vagy gonosz. Akinek nem ilyen a környezete örüljön, és ne ítélkezzen! Nagyon nehéz ilyenkor, és érthető, hogy kiírod Magadból. Csak azt mondom, próbáld majd nem a babájukat hibáztatni, és akkor jó unokatestvérek lesznek. (nagyon nehéz)

Ami az új dolgok, és stb- it illeti. Ismerős még ez is, mintha rólunk írnál :) Tölünk aztán még egy bébiülést is elkértek (azt újonnan vettük, nagyon vigyáztünk rá), és most a másodikat várjuk, nagy nehezen adták vissza, mondván, úgyse kell. Mikor kiderült, h kell a kicsinek visszaadták, olyan koszosan, h most nagy pocakkal kell kisúroljam belőle az egérfészek (!!!!!!) maradványait, mert nekünk most nem telik újra.

Próbálj tényleg nem gondolni rájuk. Mert csak felzaklat. Ha már meglesz a kicsikéd, akkor könnyebb lesz, nem érzed majd sebezhetőnek Magad, és meg tudod védeni Magad anyóssal szemben is (ha kell). Egy anyának annyi ereje van... majd meglátod :)

Sok sikert!!!

2009. júl. 21. 17:35
 18/23 anonim ***** válasza:
69%

De azért lányok!Ki az köztetek,aki terhesen nem igényel rengeteg figyelmet?Mindenkinek csípné a szemét,hogy nem csak ő van a középpontban!Aki mást mond az hazudik!Mit szólnátok,ha mindenki a másik gyereket ajnározná,ő szép lenne,okos,ügyes,ti meg ülnétek a sarokban,mert nem kapnátok annyi figyelmet?Ki ne akarná,hogy az ő gyermeke körül ugráljon mindenki és ő legyen a "minden"!!!!

A kérdezőnek azt tanácsolom,hogy ne foglalkozz anyósodékkal,mert nekik úgy tűnik a sógorodék fontosabbak és ti nem annyira!Viszont neked vannak (remélhetőleg)szüleid,és náluk meg ti lesztek az etalon!Fel a fejjel!

2009. júl. 21. 17:44
 19/23 anonim ***** válasza:
69%
Én is ilyen beállítottságú vagyok sajna, irigy és gonosz... megértelek. gondold el, a sógornőm és a mi babánk között 3 hónap van. na majd lesz ott versengés, meg ők messzebb is laknak, mi 1 városba anyóssal, de ha jönnek kinyalatják a seggüket... jajj de utálom!!!
2009. júl. 21. 17:57
 20/23 anonim ***** válasza:
57%

17:57-es!

A mi családunkban is majdnem egyszerre jön 2 unoka,mindkettőnknek 2. gyerek.

6 hónap lesz köztük,de már előre félek,mert az első gyerekeknél is okoskodott a sógornőm,és ez most se lesz másképp.

Kérdező!

Abszolút meg tudlak érteni,de próbálj nem velük foglalkozni.Nekem frankón sikerül,még a számukat is kitöröltem.Ha hív,nem veszem fel a telót,mert értelmeset úgysem tud mondani,a hülyeségei meg nem érdekelnek.

Bár még nem tudják,hogy nálunk is baba lesz,de kíváncsi vagyok,milyen képet fog vágni,hogy nem az ő gyereke lesz a legkisebb unoka.

2009. júl. 21. 18:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!