Kismamák nektek milyen gyakran ellenőrzi a nőgyógyász a méhszáj állapotát?
Magándoki havonta nézte, a 36.héttől NST-k alkalmával nézték, de pl. én is meglepődtem, hogy a 37. héten nem volt vizsgálat csak pocakvizit, meg a szokásos vizelet, vérnyomás...
Én kértem meg a dokit a 38. héten, hogy nézzen meg alaposan, mert én is kíváncsi voltam, mennyit tágultam.
Amúgy mindez kórházban történt, nem volt fizetett dokim.
De ne aggódj, a tágulás úgyis a vajúdás alatt indul be.
4 gyerekes
Szerintem nem fura.
A méhszáj enyhén nyílhat minden probléma nélkül. Ha annyira nyílik, hogy már "baj", akkor más tünet is van.
Az én orvosom (magán) sem nézte minden alkalommal. Megkérdezte, minden rendben van-e, és ha én nem kértem külön, akkor nem nézte meg.
amúgy a 36-on megnézi amúgy is, mert ilyenkor kenetet is vesznek.
Kórházba jártam terhesgondozásra. Kézi vizsgálat a terhesség megállapításakor, ill. a kiírt időpont körül történt. Én amúgy sem szerettem volna, ha sűrűn vizsgálnak.
Nem biztos, hogy nyílik a méhszáj. Amikor szülni mentem csak 1 ujjnyira voltam nyitva állandó 5 perces fájások mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!