Az igaz, hogy a védőnőnek kb.5x kell elmenni látogatóba, hogy megnézze minden rendben?
Nem szeretném egyik védőnőt sem bírálni, de nem nincs rendben, hogy nem mennek családlátogatni!
A védőnőnek az olyan adu a kezében, ami semelyik másik szakember kezében nincs meg. El sem lehet néha mondani a különbséget, amit a tanácsadáson kialakult kép után otthon látunk... lehet ez pozitív vagy persze negatív is, de a lényeg hogy látod a valós körülményeket is.
Volt olyan kismama, aki iszonyatos rendetlenségben élt, ha pl hirtelen felugrottam... természetesen nem teszi szóvá ezt egy védőnő se, hisz mindenkinek lehetnek rossz napjai, akár hetei főleg a terhesség alatt, de ha előre megbeszélt időben mentem mindig szépen ki volt takarítva a lakás... ehhez a családhoz 1 évig szinte hetente jártam... így tudtam, hogy biztosítva van a körülmény a csecsemőnek... És minden alkalommal megdicsértem, hogy ennyi energiája van, hogy ilyen szépen rendben tartja a házat... Majd mikor gyermek már elmúlt 1 éves, újra hirtelen kellett felugranom és már rend volt a lakásban akkor is... EZ A SIKERÉLMÉNY!
Egy védőnőnek a feladata, felelőssége nem korlátozódik a mama és a gyermek egészségére csupán, szerepe van a szexuális felvilágosításban , a családi életre nevelésben, a napirend kialakításában, az egészséges életmód elsajátításában és krízisprevencióban is sőt mentálhigiéniás szakember is.....
Szóval nem helyes kiereszteni a szakmát a kezéből... de kérlek mondjatok csak egy olyan szakmát, ahol nem fordul elő az unottság, az alulfizetettség/rengeteg munka krízis, vagy a fásultság....
Szülésznő / Védőnő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!