A védőnőnek nem egyértelmű hogy téli ruhában több kiló az ember? Most jöttem tanácsadásról, bővebben lent.
Nem akarok tiszteletlen lenni,de ahhoz nem kell diploma,hogy téli vastag ruhában csizmában stb.nehezebb az ember mint egy farmer pólóban. Most jöttem meg a tanácsadásról,ahol is nem a saját védőnőm volt,hanem egy helyettesítő fiatal lány.Mondta hogy álljak rá a mérlegre (ahogy voltam vastag kardigán vastag csizma stb) és így a múlt héthez képest plusz 4 kilót mutatott,ami így soknak is tűnik de otthon is mérem magam és plusz 2 kiló.Vizesedek is már (35 hetes vagyok). Elkezdett itt riogatni,hogy ez kóros és ő felhívja az orvost(!) mert ezzel kórházba kell menni, mivel kórosan sokat híztam.Most komolyan miért kell ráhozni az emberre a frászt?Az orvosom ma 10 előtt nem elérhető.
Mondtam a védőnőnek(lánynak) hogy dehát nem vastag ruhában méreckedek máskor ( a saját védőnőm mindig leveteti a csizmát meg a vastag ruhát).
Vki járt már így? Ugye nem fog senkit "rám riasztani"??
Volt.
Első jelentkezéskor 14 hetesen bakancsban dupla nadrágban voltam 50 kg-ot mutatott aztán legközelebb egyhónap múlva is ugyanannyit akkor már április volt egy cipő és kardigán volt csak a többlet súly.
Erre megszólal: anyuka enni szokott-e?
csak félig volt vicces... neki -se-esett le a duplaöltözet bakancs miatti túlsúly. Ne foglalkozz vele..
Á nem úgy vannak vele hogy az egész mérés csak kötelesség letudni való felesleges lépés.
Ha igazán arra mennének hogy a tényleges súlyt rögzitsék és erre törekednének is akkor levetetnék a felesleges ruhát v. megkérnék a kismamát hogy reggel wc után álljon mérlegre és az adatot mondja be.
- kórházban is van súlymérés aki ott tölti a terhességét ott a nővérek nem is bajlódnak a súlyméréssel vagy tudod kezelni a tolókás mérleget v. nem az adatot egy A/4-es lapra kell felirni a neved mellé-
ott is ilyen komolyan veszik...
de a múlt héten miben mérted magad???
Amúgy ne foglalkozz vele!!!!!
Én a védőnőnél mindig 3-4kg-val vagyok több mit amit itthon mérek a digitális mérlegen.Eleinte engem is zavart,de már nem foglalkozok vele.
Te se foglalkozz vele,sajnos vannak ilyen védőnők.
37hkm
1-+2. vagyok ez később a gyerekeknél is igy lesz.
Az éves státuszra el kell vinni de kétévesen más tök idegen védőnő volt és nem engedte magát megmérni sehogyan. Elötte mi is megmértük itthon hogy a babanaplóba beirhassam. Onnan tudtam az adatokat a védőnő - lehetett v. 20 éves- kérdezte én mondtam és ránézésre jó hát lehet 13 kg- megjegyzésekkel méltatta a méreteit.
Szóval ez örök vita lesz a baba születése után is..
A kérdésre válaszolva múlt héten még a saját védőnőm volt és mondom ő farmerban pólóban mért. Levetette a vastag kardigánt meg a csizmát is.
Jól van akkor nem aggódom. Egyébként ez a lány is 20 nak nézett ki de az nem lehet mert minimum 22 nem kell lennie mivel 4 év a főiskola.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!