A védőnőnek nem egyértelmű hogy téli ruhában több kiló az ember? Most jöttem tanácsadásról, bővebben lent.
Nem akarok tiszteletlen lenni,de ahhoz nem kell diploma,hogy téli vastag ruhában csizmában stb.nehezebb az ember mint egy farmer pólóban. Most jöttem meg a tanácsadásról,ahol is nem a saját védőnőm volt,hanem egy helyettesítő fiatal lány.Mondta hogy álljak rá a mérlegre (ahogy voltam vastag kardigán vastag csizma stb) és így a múlt héthez képest plusz 4 kilót mutatott,ami így soknak is tűnik de otthon is mérem magam és plusz 2 kiló.Vizesedek is már (35 hetes vagyok). Elkezdett itt riogatni,hogy ez kóros és ő felhívja az orvost(!) mert ezzel kórházba kell menni, mivel kórosan sokat híztam.Most komolyan miért kell ráhozni az emberre a frászt?Az orvosom ma 10 előtt nem elérhető.
Mondtam a védőnőnek(lánynak) hogy dehát nem vastag ruhában méreckedek máskor ( a saját védőnőm mindig leveteti a csizmát meg a vastag ruhát).
Vki járt már így? Ugye nem fog senkit "rám riasztani"??
Imádom a védőnői malacmázsálót! :)
Amikor megyek, direkt aznap reggel wc után, bugyiban ráállok a digitális mérlegemre. Aztán ezt közlöm is a védőnővel, hogy jéééé, otthon csak ennyi volt.
Nem foglalkozom vele, a vizeletben lévő fehérjén kívül én is tudom ellenőrizni magam, ha úgy érzem, hogy nem stimmel valami, megyek az orvosomhoz.
Sajnos, nekem is az a tapasztalatom, hogy sok mai dologhoz nem értenek v. nem is akarnak foglalkozni. Magas lett a cukorterhelésem, az orvosom dietetikushoz küldött, a védőnő szerint ez nem gond. Semmilyen étrendi tanácsot, bővebb felvilágosítást nem tudott adni, azon kívül, hogy ne egyek kenyeret, tésztát, krumplit, banánt. pff...
Szia
Én az utolsó 2 hónapba semmit se híztam :) Tavaszi babám lett így mindig egyre kevesebb volt rajtam a ruha.
Hát elég durva azért :) De látom akkor sokan vagyunk így.(mérlegpara)
Eleve utálom a súlymérést mert a központi tanácsadóban meg szintén van mérés és ott egy ilyen folyósón mérik le az összes várakozó mamit és utálom hogy mindig így leolvassák a súlyomat és szinte suttogva mondják oda (persze aki ott áll mindenki látja szóval semmi értelme) mintha vmi főbenjáró bűnt követnék el.
80 kiló vagyok most, de hozzátenném,hogy 178 centi és 68 kilóval kezdtem a terhességet, így ez a 80 kiló nem ugyanaz mintha 160 lennék. Na de ezt senki se nézi csak hogy jóisten 80 kiló??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!