Elevit, folsav, magnézium - szedhetem egyszerre? Az orvosom ellene van a magzatvédő vitaminoknak, de vega is vagyok, és elég egyoldalúan táplálkozom. Szedjek Elevitet?
Ez a legnagyobb baromság amit mondhatnak az orvosok!
én az előző terhességemnél nem szedtem elefitet csak 2 hónapig, (akkor híztam a legkevesebbet), és mire a kórházba értünk, már 28 kilót híztam az 58-ra!
most szedem az elevitet és nem is hízom olyan tempóban mint akkor, pedig csak két év telt el...
a B vitaminok "fújhatnának" fel, de abból pont kevesebb van az elevitben mint a normál vitaminokban. és az sem a zsírok beépülésést segíti, hanem a kiegyensúlyozottságra, nyugodtságodra van hatással aminek hatására az emésztésed jobb lesz, és többet raktározol.
Egészségesen kell enni! nem kell kettőre enni, nem kell fehér kenyeret, cukrokat, édességeket enni, és nem lesz mi rakéta gyorsan beépüljön a zsírpárnákba.
egyet értek az előttem szólóval.
Persze, ha vlaki vega nem 100%-ig biztos, hogy kiegyensúlyozottan táplálkozik (nem kizárt). Nekem ezért mégis az a véleményem, hogy jobb inkább szedni két extra vitamint, mint egyet véletlenül kihagyni.
a magzatvédő vitaminokban nincs annyi, hogy túl lehessen adagolni :) bármelyik összetvőjét. Ezért is van, hogy ezek táplálék kiegészítők, nem pedig helyettesítők. azt hiszem a leírásában szerepel is, hogy mellette kiegyensúlyozottan kell étkezni.
Az hab a tortán, hogy ha kevesebbet szedsz és mégis jó a vérképed, de nem mindannyiunknak azonos a tápanyag feldolgozása.
Szia!
A magzatvédő vitamin tényleg fontos az első harmadban (és lehetőleg kicsivel előtte is, hogy fel legyen töltve a szervezet), és nem kell mellé folsav, mert pont annyi van benne, amennyi kell (0,8mg). Az hogy marketing fogás, szerintem manapság minden vitaminra ráfogható, hisz a többi se olcsóbb, ha sima multivitamint vagy akármit szed vki, az sincs más árban.
Ha vega vagy, a vasra és B12-re figyelj nagyon, mert az probléma szokott lenni. Ha nem eszel tejterméket és tojást sem, akkor a kálciumra és a fehérjére is (és ilyen esetben én konzultálnék azért egy dietetikussal, hogy beszéljétek át az étrendedet). A fehérje írtó fontos! Amúgy az öcsém, az apám és a barátnőm is vegetariánusok, tőlük tudom ezeket.
Ugy tunik minden orvos mast mond. Az enyem azt mondta, hogy csak az elso 3 honapban szedjek Elevitet, azt is csak azert, mert minden kijott belolem, mar abbol, amit egyaltalan meg tudtam enni. Azt mondta, hogy a tulzott vitaminszedestol szoktak koraszulesek tortenni, meg orias bebik szuletni. Inkabb sok gyumolcs es zoldseg kell (mar ha benned marad, vagy meg tudod enni - bar, ha vega vagy, gondolom mindig csak azt eszel).
Amugy az Elevittol en is rosszul voltam, nem is tudtam szedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!