Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tudnàtok ezekböl az...

Tudnàtok ezekböl az ètelekböl ujat kreàlni? Nagyon egyoldaluan eszik a kètèvesem!

Figyelt kérdés
Ezeket eszi meg,de kezdi unni ès az ujra nem nyitott sajnos:(. ; fött rizs, sültkrumli, hercegnöburgonya, krokett,tarhonya, kukorica, borsò, bàrmilyen tipusu sült hùs ( csirke, pulyka, sertès, borjù), nèha fehèr husu hal, sült szalonna,ami husos, vaniliàs puding, tejbedara,tejberizs gyümölccsel ( körte,alma,barack,banàn) turmixolva, csirkemàj, virsli, karika formàjú mèzes müzli, kifli. Semmi màst nem eszik, vègigolvastam, nem hagytam ki semmit sajnos:( kèrlek, anyukàk, adjatok tanàcsot, hogy kombinàljam ezeket, mit tudok csinàlni ezekböl? Persze nem mindet egyszerre hasznàlva:), mert kezd nem nagyon enni:( semmilyen szaftos cuccot ,egyèb zöldsèget, levest, fözelèket nem eszik meg.:( köszi a segitsèget!
2010. szept. 9. 15:56
 1/9 anonim ***** válasza:

Rettentő egyoldalú a táplálkozása! Se főzelék, se leves? Tejtermék? Tésztaféléket eszi, mert abból kimeríthetetlen a választék!

Íme: rakott krumpli, rizsfelfújt, zabpehelyfelfújt, rántott hal, párolt hal, paprikás krumpli, hot dog (én házilag készítem a tésztát is), pizza (kedvenc feltételeiből), brassói aprópecsenye, sült csirke, grillételek (kedvenc húsokkal), rizotto, mákos nudli (a a krokettot megeszi), máglyarakás, vargabéles, aranygaluska (vaníliás sodóval).

2010. szept. 9. 16:17
 2/9 A kérdező kommentje:
Gyümis főziket eszik ha bébiétel, enyémeket ette rengeteg mennyiségben egy éves koràig, azóta egy falatot sem:( hogy szerettessem meg a leveseket? Nem engedi hogy a szájàba tegyem:( a tésztát ette egy darabig, most hozzá sem nyúl:(
2010. szept. 9. 16:39
 3/9 anonim ***** válasza:

egy ötlet: úgy tudnád zöldséghez juttatni, hogy pl. a tarhonyára vagy a rizsre készítesz "szószt" :) a szósz többféle turmixolt főtt zöldségből áll, amihez keverhetsz tejfölt, sajtkrémet, tehetsz hozzá sót, fűszereket. én sokáig ezt csináltam.

de legalább a húst megeszi, az enyém nem, esetleg csak darálva.

2010. szept. 9. 17:51
 4/9 anonim ***** válasza:

A pizza jó ötlet, azt szokták szeretni a gyerekek. Menjetek el egy pizzériába, ott a környezet hatására hátha megjön az étvágya. HA már egyszer egyfélét megkóstolt, van esély, hogy hajlandó lesz más féléket is megkóstolni. És ha esetleg megszereti a paradicsomszószt, azona vonalon lehet majd továbbindulni, paradicsomlé, paradicsomleves, aztán pl. bolognai szósz, amibe lehet répát reszelni (isteni finom).

Csirkemájat pl. baconbe tekerve megsütni, isteni finom.

Vagy pl. az én nagy kedvencem, bő libazsírban, pici fokhagymával kisütni jópár csirkemájat, utána hagyni kihűlni, megdermedni. Én a zsírt kenyérre kenem, rádarabolom a csirkemájat, megsózom... mmm....

Ha a húsokat eszi, az jó, próbálhatod pl a göngyölt húst, sajtot, vagy sonkát, vagy mindkettőt rá a húsra, és megsütöd. Mi panírozottan szoktuk, nagyon fincsi.

De ami a legfontosabb, nem pánikolj emiatt. Minél inkább érzi, látja rajtad a feszültséget, annál inkább dacolni fog a kajálással.

És ha nem görcsöltök rá a témára, akkor idővel változni fog az ízlése. Az én lányom pl. 3 évesen kapott rá a spenótra, azóta az a kedvence! A tükörtojást kb. 3 és fél éves korában fedezte fel magának, amikor apja egyik nap azt reggelizte, és annyira tetszett a lányomnak, hogy kért egy falatot, aztán az egészet felfalta az apja elől.

Lehet, hogy nálatok is hamarabb fog érdeklődni más ételek iránt, ha nem kínálgatod neki folyton, nem próbálsz mindig újabb meg újabb dolgokat kóstoltani. Az utánzás nagy úr a kisgyerekeknél, egyszerűen most add neki azokat, amiket szeret, és Ti, szülők, rokonok egyetek az orra előtt minél többet. Előbb-utóbb valami megtetszik majd neki ránézésre, és maga fog kóstolót kérni.

2010. szept. 9. 18:10
 5/9 anonim ***** válasza:

Szerintem sem kéne ráerőltetni. Persze meg lehet kérdezni kér e, de ha nem attól mi ehetünk. Ha érdeklődik kell neki adni.

Illetve többfélét elkészíteni és kirakni az asztalra, de nem fordítani rá különösebb figyelmet. Lehet egyszer csak rákap.

A pizza is jó ötlet. Abba is bele lehet rejteni sok mindent, apró adagokban.

De az is igaz, hogy amit a szülőtől lát ő is azt utánozza. Ez is nagyon jellemző.

Esetleg szedjetek le ti hozzávalókat a kertből ha van, vagy nagymamánál ha van kert és készítsétek el együtt, lehet megjön a kedve.

Amúgy ha kint eszik nyersen borsót, paradicsomot, paprikát, szőlőt, szilvát, ilyesmiket az a legjobb.

De csak úgy előtte kell enni és ha látja ő is kíváncsi lesz. Aztán lehet nem ízlik neki, de ha azt látja hogy a felnőtt eszi, előbb utóbb rákap. Lehet most nem jó, de nagyobbként tudja van egy olyan lehetősége is hogy egyen.

2010. szept. 9. 18:55
 6/9 anonim ***** válasza:

Nálunk az vált be, hogy egy párszor vigyáztam egyik ismerősöm kisfiára, aki egyidős a lányommal és nem mellékesen egy "zabagép". Nálunk a gyümölcs volt a mumus, kivétel a banán. Kislányom szerelmes lett és mindenben utánozta a kisfiút, még a gyümölcsevésben is. Azóta szinte mindenféle gyümölcsöt megeszik, de ha itt a "cimbi" akkor addig eszik amíg van.22 hónapos.

Szerintem nézd meg, hogy más gyerekekkel együtt eszik-e. Csinálj egy kis összejövetelt pár ismerős kismamával (úgyis itt a rossz idő)és próbáljátok együtt etetni a gyerekeket. Lányom vendégségben mindig jobban eszik.

2010. szept. 9. 21:39
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom miért írjátok,hogy a pizza jó ötlet? Az annyira egészséges lenne? Az én kislányom sem eszik sok főzeléket,de azért nem adom fel,hátha egyszer elfogadja. Most mindenféle párolt zöldséggel meg szószokkal is próbálkozok, kicsit csipeget már belőle, eddig nem ette a répát se,ma már megkóstolta. Szóval próbálkozni kell, attól,hogy eddig nem szerette,nem biztos,hogy később se fogja.
2010. szept. 9. 22:38
 8/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, hogy ilyren sokat irtatok, és hasznosakat!!!! Az eröltetésről leszoktam , nincs értelme, ahogy ti is irtátok. Jobban fogok arra figyelni, hogy sokkal többféle legyen az én tányéromon , mint eddig, mert sokszor az az ebèdem, amit ő meghagy, abból simán jóllakok:( el kell mondanom, hogy egy kis éttermünk van, ebből élünk, vendéglátósok vagyunk, igy elvileg sok étellel találkozik. Régen ettem levest, főételt, sütit, de ma már csak egy vmit eszem, miközben ő eszi a rizsét/krumpliját a hussal, kukoricával, mert ahogy befejezte, nncs tovább evészet, addig ül meg csak, mig ő eszik, tovább nem. Örülök, hogy ezt a húszpercet kibirja, sok gyerek eszik mászkálva, futkosva, ami nem nagyon tetszik. Utálja a szószokat, de igazatok van, akkor is próbálkozni kell! Heti kétszer megpróbálom a főzeléket is, mert elé sem rakom már, mivel elfordul, ha meglátja. A védőnő szerint örüljek, hogy "ennyi félét megeszik", vannak sokkal durvàbb 2 évesek, ez 3-4 éves korra változik majd. Nagyon remélem! Mindenkinek köszi, akinek van még hasonló tapasztalata, annak várom a sorait!
2010. szept. 10. 09:33
 9/9 anonim ***** válasza:

Így van,próbálgassad, hátha egyszer elfogadja. A zöldségeket szép színesen kell tálalni, lehet kis figurákat csinálni belőlük, mondjuk egy arcot, vagy virág formát,lehet úgy érdekes neki és megkóstolja. Meg egyél te is olyat és lássa rajtad hogy mennyire ízlik.

A védőnő mesélte,hogy egy anyuka elhívta magukhoz reggelire, hogy nézze meg mennyire nem eszik meg a gyerekei a zöldséget, erre kérdezte a védőnő az anyukától, hogy ő megeszi-e, és mondta,hogy dehogy, utálja. De persze úgy csinál,mintha megenné és szeretné, de a gyerekek nem hülyék.Látják,hogy az anyjuknak se tetszik. Szóval sztem nagyrészt azt szeretik a gyerekek amit a szülők is, mi is inkább tésztásak vagyunk és érdekes módon a gyerek is ezt imádja.

2010. szept. 10. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!