Szerintetek mostanában miért van ilyen sok veszélyeztetett terhesség? Vagy csak én látom így?
Mostanában több barátnőm, kolléganőm is terhes és kivétel nélkül mindegyik táppénzen van, szinte az elejétől. Van köztük pultos, ruhabolti eladó, banki dolgozó.
Miért lehet ez? Vagy ez csak az én környezetemben van így?
Csak te látod így.
Figyi. Ha rosszul érzi magát, reggeltől estig hány, szédeleg, görcsöl a hasa...esetleg rossz helyen van a babó és bevérzik, vagy méhszájon, vagy hematóma....akármi lehet. Nem várható el hogy ennek ellenére dolgozzon. Te szívesen dolgoznál ilyen körülmények között? Lenne egy csomó egészségügyi bajod, rosszul vagy, hol kiver a veríték, hol fázol, és még a főnököd is ugráltat, és még kartonokat, dobozokat is emeltet veled. Ilyenkor a baba az első.
egyébként tleg sok mostanában. de gondolom, nagy része csak kamuból veszélyeztetett. nekem hematomám volt az elején, de mikor elmúlt én visszamentem melózni. nem csak a pénz miatt, hanem mert nem akartam csak úgy otthon lenni. a munkahelyemen számítottak rám, stb. én is szeretem a munkámat, nem akartam csak úgy lógni ok nélkül. igaz csak pár hónapot dolgoztam, mert utána adódtak egyéb problémák, mikor éreztem, hogy nem bírom, akkor megint táppénzre mentem. mostmár eléggé a végén járok. remélem, ha lesz még egy gyerek, többet tudok dolgozni terhesen.
amúgy nekem is egy kolléganőm hányt állandóan az elején, de mikor abbamaradt neki, se jött vissza dolgozni. nekem is furcsa ez
...aki meg végiggürizi majdnem a 9 hónapot nagy pocakkal, egy köszönömöt sem kap, és alig akarják visszavenni. Kolléganőm szitne a munkahelyről ment szülni, pár nappal utána indult be a szülés hogy TGYÁS-ra ment, koraszülött volt a pici.
Azt mondta megbánta hogy nem ment el hamarabb.
Én elmentem, mert veszélyeztetett voltam, nem a pénz miatt, hanem a gyerek miatt. Ha nem lett volna semmi bajom természetesen visszamegyek, mert azért nem mindegy hogy a fizum 60%-át kapom táppénzként, vagy 50%-át ha kórházban vagyok.
Azért szerintem maradjon köztünk, senki nem emelgetne rekeszeket, vagy dobozokat, és lépcsőzne reggeltől estig pocakosan.Nagyon sok kismama nem tudja ugyanazt teljesíteni mint amit elvárna tőle a munkáltató.
De úgy látom kezd ez a kérdéskör provokálóvá válni.
Jogos,hogy nagyon sokan ok nélkül kiíratják magukat de én bejelentettem múlt hónap végén a babát másnap álláshirdetés a netre, jövő héten már interjúztatás és mellé még basz..nak is mindennel amivel eddig pl nem..:) ugyan mikor bejelentettem azt mondtam nem zavar.ha innen megyek szülni de szerintetek mikor fognak megkérni,hogy menjek táppénzre mert szerintem nemsokára...
ha kartonokat meg tizenx órákat állnék már rég elmentem volna a babám fontosabb.. de a stressz is lehet káros amibe mondjuk én vagyok...
szerintem..ha pozitív a cég hozzállása akkor persze dolgozz amíg lehet de ha nem akkor mire várjak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!