Fertőtlenítéssel kapcsolatos kérdés. Mit ajánlotok?
Használtan kaptuk a babakocsit és a kiságyat is. Jó ha Domestossal mosom át őket? Persze a babakocsi huzatait kimosom géppel.
A másik kérdésem pedig az hogy a használt kókuszmatracot mivel fertőtlenítsem? Nem tudom kitenni napra, mert panel lakásunk van. Mossam át azt is vizes+domestosos ronggyal? Ti hogy csináltátok?
Ne domestossal, inkább grepmagoldattal mosd át-töröld át a babaholmikat. Nagyon de nagyon jó csíraölő, és nem mérgező.
A kókuszmatracot is azzal spriccelném le, és hagynám megszáradni.
Azt a víz akár tönkre is teheti.
Nem teszi a víz tönkre, csak hagyni kell megszáradni. amúgy amikor már félig száraz mehet szárítóra is nyugodtan.
Amúgy a kiságyra tényleg elég a sima mosószeres víz is,a domestos büdi is, mar is, vegyszer is...
Én vettem a jyskben virágspriccelőt 250 ft-ért, és abba tettem ecetes vizet levendula illóolajjal. Mindent ezzel törlök át, és mosok le, a babaágytól kezdve az ajtókig. Domestost már évek óta nem vettem. De jó még a teafaolajos víz is fertőtlenítésre.
A matracot én sem tudom, én azzal nem csináltam semmit, bár az a mienk volt baleset nélkül.
Szerintem érdemes áttörölni a babakocsin, kiságyon a műanyag vagy fém részeket, és ha levehető, legalább átöblíteni a huzatokat. Az újat is nagy valószínűséggel raktárban tárolták, a használtat pedig garázsban, pincében, padláson.. bármelyiknél előfordulhatott egér, doh, vagy, hogy pl.macska belemászott. Ezek nem extrém dolgok, de én újszülöttet nem tennék ilyenbe.
A babakocsi huzatot mosógépbe nem tenném, mert hallottunk már olyat, hogy elszineződött a huzat, jobb a kádban lezuhanyoztatni.
Domestost nem használnék, mert 1.irritálja még a felnőtt bőrt is, 2.a klór kiszívja az anyag színét.
Ha nagyon biztosra akarsz menni, bababoltban lehet kapni fertötlenítő folyadékot vagy sprayt, bio verzióban is (csak ezt szintén próbáld ki először az anyag egy kevésbé látható részén).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!