Kismamák! Mennyire foglalkoztok a terhességgel kapcsolatos babonákkal?
ha aggódós vagy akkor vásároljatok csak a 30 hét után
de arra is gondolj hogy nem biztos hogy 40 hétre születik, lehet korábban, akkor meg kapkodhatnátok a babaruha vásárlást meg minden..
én amúgy a 20 hét körül kezdtem begyüjteni a dolgokat amikor a kislányomat vártam,. de engem nem érdekel a babona, csak idegesíti a kismamát
csak nyugodtan..
most érkezik a kisfiam novemberben, apa lehozta a padlásról a babaruhákat,
engem nem izgat a babona..
minden jót.
Én is csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, én sem vagyok babonás!!
Nem is szabad teret engedni az effajta negatív gondolatoknak!! :)
Mi csak annyiban voltunk babonásak, hogy nem mondtuk el csak a szüleinknek, hogy babánk lesz, a többieknek csak a 12. hét után(bár rájöttem butaság)!
De ez sem volt görcsös, volt aki rákérdezett és hamarabb megtudta a 12. hétnél!
Szerintem ,ha jól esik nyugodtan vásárolj, én azért nem tudtam vásárolgatni, mert csak későn(22.heti uh-on) derült ki, hogy fiú lesz!! :)
Én imádok ezekkel a pici holmikkal babrálni és sokszor elfog a pityergés, hogy az én kis Drágám majd ezt fogja hordani, itt fog szuszogni stb... :)
Szerintem élvezd ezt a 9 hónapot!!
Nem árt előre vásárolni, mert így mindenhez akciósan/olcsóbban hozzá juthatsz!! :)
Boldog babavárást!! :)
29hkm
Mi a 19. heti ultrahang előtt nem vettünk semmit, nem babonából, hanem azért, hogy biztosak legyünk abban, hogy minden rendben van a babóval. Azt, hogy kisfiú, csak a 25. héten tudtuk meg, célirányosan csak ezután vásároltunk. 30. hétre megvolt minden, illetve a kiságyra vártunk meg néhány apróság volt vissza. Utólag már jól tettem, mert a 32. hét után már szenvedés lett volna a beszerzésük: fájdogálás, lábdagadás, miegymás, most már a hátam közepére nem kívánom a mászkálást.
Ennyire azért semmi kép ne hagyd a végére....
37 hetes kismama
Szia!
Én ma vagyok 10+2, és már vásárolnék :))
sokat szoktam nézelődni bababoltokban, csak nem találtam még olyan kis unisex rucit, ami annyira megtetszett volna :) mert gyönyörű fiú meg lány ruhák vannak, de ugye még nem tudom, hogy mi lesz.
Másfél hét múlva megyünk a 12. heti ultrahangra, utána tuti elmegyünk vásárolni valamit neki :)
Szóval én sem hiszek ezekben a babonákban. A pozi teszt után már az egész család tudta, a 6. heti ultrahang után, ahol volt már szívhang, a barátok is megtudták :)) ma meg már az ismerősök is :)
Szóval én nem hiszek ebben, ha egy baba egészséges, akkor nem ezen múlik. Pozitívan kell gondolkozni, semmi bajotok nem lesz egy ruhácska miatt!
Amúgy én is borzasztóan aggódós vagyok, a tüneteket hiányolom állandoan, ha elmúlnak picit :)
de nyugodj meg, minden rendben lesz!
Tudod az van, hogy kikötheted, hogy babonából a 24-30-34-38. vagy akármelyik héten óriás hassal loholsz ruhák és babakocsi után, de több okból sem érdemes.
a. butaság.
b. lássuk be, sajnos a 24-30-34-38. hét után is történhet bármi.
c. azt is lássuk be, hogy ez nem azért történik vagy nem történik, mert már megvettél neki ezt-azt, vagy még semmit.
d. verni fogod a fejedet a falba, ha esetleg valami miatt be kell feküdnöd, vagy szigorú fekvésre fognak, és nem leszel ott a beszerzésnél.
Saját példa: kb. a 10. héttől mindig megvettem neki azt, ami megtetszett, 16. héten a babakocsit is, a 20.ra kész volt az egész szobája, berendezve, kifestve, várta, mert akkor építettük át a lakást, és jól jött ki, hogy meg tudtuk ezt is csinálni. Innentől pedig csak apróságokat vettünk neki, ruhát, játékot stb. ha valami megtetszett...
38. héten született, makk egészségesen, közel 4 kilósan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!