Kismamik, szülés után hozzátok is odaköltözik anyukátok vagy anyósotok pár hétre vagy esetleg hónapra?
Még csak 9 hetes a Babuci, de már most tervezgeti anyósom, hogy 3-4 hétre odaköltözik hozzánk szülés után. Én nem akarom, igaz Ő lesz az első babánk, de majd belejövök én mindenbe. Anyukám is jönni akar.
Gondoltam 1-1 hét elég nekik.
Ki hogy beszéli ezt meg? Nem vagyok oda anyósomért, sajnos, anyu meg mindenbe beleszólna, kivenné a kezemből a kicsit, " hogy majd ő megcsinálja amit kell".
Tényleg szükségem lesz amjd ennyi segítségre?
Szia,
A kislányom 6 hete született és mivel a kórházban végig velem volt,mire hazamentem, már el tudtam látni. A férjem is itthon volt az első két héten. így nem volt szükség az anukákra, csak főzés terén. Megmondtuk neki, hogy az első hetekben mi 3an szeretnénk csak otthon lenni,mert össze kell szoknunk, hisz mi leszünk egy család. Ők elfogadták, nem volt sértődés és hetente jöttek, de nem aludtak ott, csak napközbenre (pedig 150km-re laknak mindketten).
Köszi, most még nagyon rosszul vagyok egész nap, de majd csak jobb lesz.
Odaköltözést én sem szívesen engednék, addig még van pár hét, majd csak lebeszéjük őket valahogyan.
Már én is mondtam anyukámnak, hogy nem kell jönnie, mert a Férjemmel ketten szeretnénk megoldani ezt is, ahogy eddig minden mást is. Szerencsére van köztünk 100km, így itt tuti nem fog aludni senki! MOndtam már azt is nekik, hogy az első 1 hétben a kórház után szintén nem várunk látogatókat, mert szeretnénk összeszokni, megszokni egymást. Most egy új család születik ezzel a kis bébivel, ezt fel kell fognia másnak is. Egy újszülött mellett egyébként is mit tudnak csinálni? Férjem velem lesz 2 hétig minimum, Ő eddig is főzött, boltba járt, mosogatott. Azt mondta, hogy ha hazajövünk, akkor is Ő fogja ezeket csinálni, én pihenjek sokat és persze babázzak! :) Anyós más tészta, Ő messzebb van, elég nehéz volt vele is megértetni, hogy nem kell rohanni szülés után (még sírt is) Majd 8-10 nap eltelik és láthatja az unokáját. Annyira borzasztó, hogy nem képesek ezt megérteni, és minden rokon csak egyből rohan ész nélkül, és meg sem kérdezik, hogy "akarod, hogy menjek?" Már bocsánat, de nem hiszem, hogy sokat tudna a baba körül segíteni olyan, aki 33 évvel ezelőtt szült, amikor minden más volt...anyósom ráadásul olyan szinten maradi, hogy még életében nem járt egy DM vagy Rossmann üzletben és ha mondanám neki, hogy hozzon egy Huggies pelust meg valami jó kis popsitörlőt, akkor biztos ott szerencsétlenkedne az üzletben, mert azt sem tudja, hogy ezeket merre kell keresni, egyáltalán hogy néznek ki....
Szóval, szerintem, ha úgy érzed, akkor nyugodtan mond meg nekik, hogy Ti ezt együtt akarjátok, szülők nélkül csinálni, de majd szólni fogtok, h mégsem menne....
Kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!