Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kedves Terhesek! A baráti...

Kedves Terhesek! A baráti körömből én vagyok messze az első terhes. Már most kezdenek elfordulni, közös programok nincsenek. A baba témát már elő sem merem hozni. Más is van ezzel így?

Figyelt kérdés

2012. aug. 5. 16:05
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
30 hetes kismama vagyok.
2012. aug. 5. 16:11
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
sajnos ez szerintem minden baráti körben így van :( azok akik igazán jó barátok azok megmaradnak, a többiek felszívódnak
2012. aug. 5. 16:12
 3/13 anonim ***** válasza:
86%

Amikor én terhes lettem, ún. az egyik barátnőm elkezdte mondogatni, hogy "ezen ugorjunk , képzeld..." (amikor a babáról kezdtem volna beszélni).

Most terhes és sokszor hívogat, h ez meg az hogy van? Mondtam neki egyszer mérgesen,h "ugorjunk már ezen a tmán..." . Na, azóta nem hívott, de nem is baj, én már magamban leszámoltam ezzel a "barátsággal".

2012. aug. 5. 16:15
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

A gyerekvállalás minden szempontból próbára teszi a kapcsolatokat. Egyesek lemorzsolódnak, másokkal átalakul az intenzitás, de megmaradnak. És lesznek újak is a hasonló életállapotúak közül.

Kicsit hasonlít arra, amikor megtalálod a párod, de a másiknak nincs még, vagy csak nem jönnek ki egymással...

2012. aug. 5. 16:20
 5/13 anonim ***** válasza:
94%
Nekem akkor szakadt meg a 15 éves barátságom, mikor az esküvőnket terveztük. És igen, a többiek is lemorzsolódtak. De ne aggódj, mikor az utolsó pár napban vagy (már ha kihúzod addig), akkor majd hív boldog, boldogtalan. :) Aki igazi barát, az kitart melletted. Aki meg lemorzsolódik, mert babát vársz, azért meg nem is kár! :) Majd jönnek új barátságok.
2012. aug. 5. 16:31
 6/13 anonim ***** válasza:

nekem van egy olyan barátnőm, akivel elég ritkán beszélgettünk, mégis "legjobb barátnők" vagyunk. ha nem beszélünk 1,5 hónapig, akkor is ugyanott folytatjuk, ahol abba hagytuk.

mióta elmondtam neki, hogy érkezik a trónörökös napi kapcsolatban vagyunk. ez nagyon jól esik.

egy ideje már hanyagoltam a társaságot ahová együtt jártunk, de most hogy kiderült az állapotom mindenki kérdésekkel bombáz, velem izgul mindenki. gondolom ez az újdonság ereje, mert itt is a miénk lesz a legelő baba a társaságban.

néha már az agyamra mennek :D

2012. aug. 5. 17:13
 7/13 anonim ***** válasza:
Velem is ez van, az elején zavart, most már nem érdekelnek. Nekik nyár van és bulizás nyaralás, én meg szeptemberre várom a babámat. Majd ha vége a nyárnak akkor hiába irogatnak hogy mivan velem, engem már nem izgat. A legrosszabbul az esik hogy irogatják/mondják néha hogy találkozzunk ám mindenképpen, de ők nem érnek rá és akkor összefutok velük az utcán hogy sétálgatnak más barátnőkkel vagy a pasijukkal....
2012. aug. 5. 18:19
 8/13 anonim ***** válasza:

Én egyszer akkor sokalltam be a mikor az egyik csoporttársam hozott egy fényképalbumot, ami legalább 100 képet tartalmazott a babájáról. Persze egyik másik is ugyanolyan volt. A körülöttem lévők mind ámuldoztak minden képen, én gyorsan végiglapoztam majd szerényen visszaadtam.A csaj várta volna tőlem is, hogy áradozzak, de nem tettem, mert mi akkor már a férjemmel régóta babát szerettünk volna, s mivel annyira nem akart összejönni, nem is mertem magam úgy beleélni a helyzetbe.

Szóval sosem lehet tudni ki miért utasít el egy-egy helyzetet vagy kapcsolatot. 4 és fél éve próbálkozó, túl egy vetélésen, egy inszemináción, 30 évesen 33hkm

2012. aug. 5. 20:01
 9/13 anonim ***** válasza:
Hát utolsó ez eléggé "gyerekes" viselkedés. Elhiszem h nagyon akartátok, de ő mit tehetett róla ???? Aztán meg majd ha már neked lesz meg a babád és neked lesz tele 100 ugyanolyan fotóval az albumod és neked tolják ugyanígy vissza??? mindegy is nem ez a lényeg csak erről pont az jutott eszembe h van egy ilyen "barátunk" aki le se szarja az én állapotomat. Mi már terveztük a babát amikor kiderült h inszeminációra jár meg hasonlóak. Mikor megtudtam addigra én terhes lettem, persze megosztottam vele és sajnálatos módon neki viszont nem jött össze. Ekkor kezdődött az erős féltékenység.NEm is hoztam fel sose a baba témát, de mindig hívtak hozzájuk ami persze pia parti volt kezdtem megunni hiszen nekem erre nincs szükségem h azt nézzem ők hogyan isznak. Párommal együtt megbeszéltük be van fejezve nem megyünk többet ha csak így lehet összeülni. DE azóta is páromat hívogatja h be van hűtve a sör a pálinka menjen bulizni. Elhiszem ő így akarja feldolgozni a helyzetet de ez nagyon rosszul esik amikor engem néznek semmibe.Arról sajnálom én nem tehetek h neki nem sikerült van már egy gyereke teszem hozzá, de ő miatta nem leszek szomorú és boldog mert így alakult. Ezt felnőtt módjára kellene tudni kezelni mindenkinek. És sajnos vannak ilyen úgymond barátok akik lemorzsolódnak de sokszor azért mert még nem értik és nem is akarják érteni a dolgokat hiszen nekik még a buli az élet. Nem kell elkeseredni hiszen majd ha meglesz a pici babácskád el se tudod képzelni mennyi kisgyerekes anyukával leszel jóban és így a gyerkőcnek is lesznek barátai és nektek is sokkal több lesz a közös témátok. :) Ne keseredj el semmiképp sem. :)BOLDOG BABAVÁRÁST :)
2012. aug. 6. 07:57
 10/13 BabaHanna ***** válasza:

Igazából nekem egy barátom se fordult el tőlem, sőőőt inkább jobban ragaszkodnak , nálunk is én vagyok az első akinek babája lesz. Nemtudom, hogy lehetnek ilyenek a barátok , hogy ilyenkor elfordulnak az embertől. Teljesen természetes dolog , hogy a babádról beszélsz és a terhesség gondjairól. nem hiszem , hogy az ő életük felől nem szoktál érdeklődni. :// Kitartást !!!

35hkm

2012. aug. 6. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!