Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ikres kismamik, hányadik...

Ikres kismamik, hányadik héten szültetek, hányadikban jártok? Igaz, hogy legtöbb esetben császárra számíthatunk?

Figyelt kérdés
2012. aug. 4. 15:18
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Hát én ikertehesként ellentmondtam minden ikres statisztikának!

40.-dik héten szültem, pontosan egy nappal a kiírt elött. Szinte problémamentes terhességem volt, ez azt jelenti,hogy a 8.-dik héten véreztem egy kicsit, egy hematómám lett, de szerencsére hamar elmúlt Utro-val meg kis pihivel. A pulzusom néha jól felment az elején, de aztán ahogy abbahagytam a melót, úgy 17-18 hetesen, ez is szűnt. A végén a vérnyomásom néha a felső határt súrolta, mindig mérnem kellett, de a dokinál rendszeresen 140/90 volt. Szerencsére megúsztam gyógyszerszedés nélkül. Ezen kívűl persze hatalmas hasam volt, de végig mozogtam amennyit bírtam és szülni is úgy mentem,hogy 3 emeletet fel lépcsőztem a kórházba. Nagyon jól éreztem magam és életem legszebb 9 hónapja volt!

Én természetes úton szültem, 9 órát vajúdtam oxitocinnal, de két 3 kilón felüli babám született, szóval megérte:)

Hogy a dokid engedi-e a természetes szülést, azt Neked kell megkérdezni. Az enyém nem szívesen császározott, mert mégiscsak egy hasi műtét, ezért csak ha komplikáció vagy egyéb indokolta, akkor tette. A 36.-dik héten nekem mindkét babám harántba fordult, úgy volt,hogy programozott császár lesz, de szerencsére a következő uh-ra átfordultak! Így megpróbálhattuk a sima szülést, a babáim bírták és én is, bár nagyon kemény volt, sikerült. A második babám ugyan átfordult, amikor az első már megszületett,így lábtartással született, de segítettek őt kinyomni, és pillanatok alatt megszületett. Szerencsére ő is egészséges és nem lett nagyobb baj, oxigénre rakták és légzésfigyelőzték, de más nem volt.

Kérdezd meg a dokidat, hogy ő milyen állásponton van! Nem lehetetlenség simán szülni az ikreket, de ahhoz sok mindennek össze kell jönni. Az én dokim azt mondta, ha az első baba fejvégű, akkor meg lehet próbálni a természetes szülést, de van olyan aki csak akkor engedi,ha mindkét baba fejvégű.

Hány hetes vagy?

2012. aug. 4. 17:04
 2/7 anonim ***** válasza:

38.héten szültem.Egy 2800 és egy 2750 grammos,52 cm-es babákat.Ikrekre általában (sajnos),bármikor lehet számítani,de a 30.héttől azért sokat kell pihenni,mielőtt még megtörténik a baj.A császár függ az orvostól is.Engem császároztak,amit nem bántam,ugyanis az ikrek előtti babámnál majdnem oxigénhiányos állapot lépett,fel ott sürgősségi császár volt,ami rettenetes volt:(De egészséges!De nekem már nem is nagyon lehetett,csak császárom az előző császár miatt.Meg lehet próbálni a természetes szülést,szerintem legyen fogadott orvosod,aki jó is,és ha esetleg komplikáció lenne,bármikor álljanak készen,és azonnal vigyenek a műtőbe(nekem ez volt a szerencsém.)

3,5 éves kislány és 1 hónapos ikerfiúk anyukája

2012. aug. 7. 15:00
 3/7 anonim ***** válasza:
Szia!Én szintén 40. héten szültem,egy 3 kg-os,és egy 2.5 kg-os fiút.Nincs minden esetben császármetszés,ha fejvégűek és nincs egyéb komplikáció akkor lehet simán is szülni.Engem sajna megcsászároztak,mert utolsó nap keresztbefordult a kissebbik babám.
2012. aug. 7. 15:15
 4/7 ZsZs27 ***** válasza:
Csak a 33. betöltött hét után engedik elvileg természetes úton szülni nem csak az ikreket, minden babát, mert a korababákra nézve így kisebb a kockázat. Legalábbis nekem ezt mondta az orvos, de én egy kismamát ismertem csak, akinek a 35. héten megengedték, hogy megpróbálja úgy, de végül császár lett, mert fájásgyengeség volt nála. Az összes többi, amit a kórházban hallottam, császár volt.(két hónapot voltam kórházban) Én a 32. héten szültem az ikreimet császárral, mert 3 ujjnyira kinyiltam minden előjel nélkül. De ismerek olyat, aki rendesen kihordta a terhességét, az elsőt megszülte rendesen, a másodikat viszont császárral kellett kivenni. Na, az ő helyében nem lettem volna. Épp elég, ha csak egy helyen fáj utána! De ne ilyedj meg, nekem már az egész terhesség problémás volt, és már azon is csodálkoztak az orvosok, hogy a 32. hétig kibírtam. A 2 hónap alatt 7 ikerterhesség volt, de mind császáros lett. Ennek elsősorban az volt az oka, hogy valami oknál fogva korábban kellett megszülni őket. Nem írom le mik voltak azok az okok, mert nem akarom, hogy feleslegesen idegeskedj. Egyetlen nő volt, aki már 39 hetes volt, őt azért császározták csak, mert nagyok voltak a babák, és nem fértek el egymástól, nem tudott az első befordulni. Egyébként több kitétel is van, mikor császároznak. Pl ha a B baba több mint 500 grammal nagyobb az A babánál, ha nagyon lent van a méhlepény, 33. hét alatt, farfekvésnél, most ennyi jut eszembe. Anno rendesen utána néztem ezeknek, de már nem emlékszem. Ne izgulj amiatt hogy császár lesz-e vagy sem. Van aki a rendes szülés után is meg akar halni a fájdalomtól, és van aki fel se veszi, hogy "kettévágták". Jó fáj, az tény, de ki lehet bírni.
2012. aug. 7. 15:38
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen kedves válaszolók, kedves tőletek, hogy időt szántatok a kérdésemre. Mindenkinek jó egészséget, boldog babázást kívánok!
2012. aug. 8. 09:11
 6/7 anonim ***** válasza:

35 hetesen császároztak.

Sajnos sok a császár ikreseknél, hiszen több a probléma, több a kockázat. Nálunk pre-eklampsia miatt volt császár, de fekvési rendellenesség miatt (A medence, B haránt feküdt) amúgy is az lett volna.

De azért alapvetően ne arra készüljön az ember, hanem hogy minden rendben lesz.

2012. szept. 4. 16:33
 7/7 anonim ***** válasza:
37 hetesen ,császárral szültem ,a fiúk:3360 és 3500 grammosak voltak és 55 centisek,ahogy megtudtam hogy ikrek csakis császárt akartam,hisz valahogy féltem hogy míg az elsővel vajúdom addig a másiknak baja lesz,meg soknál hiába kezdődik természetesen ha császár a vége akkor meg már nem mindegy hogy azzal is kezdődjön ,meg soha nem tettem volna kockára a fiúk egészségét amiatt mert annyira természetes úton szeretnék szülni,nekem ők voltak az elsők és tudtam hogy náluk így kisebb a kockázat minden rosszra...
2012. szept. 5. 08:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!