Ikres kismamik, hányadik héten szültetek, hányadikban jártok? Igaz, hogy legtöbb esetben császárra számíthatunk?
Szia! Hát én ikertehesként ellentmondtam minden ikres statisztikának!
40.-dik héten szültem, pontosan egy nappal a kiírt elött. Szinte problémamentes terhességem volt, ez azt jelenti,hogy a 8.-dik héten véreztem egy kicsit, egy hematómám lett, de szerencsére hamar elmúlt Utro-val meg kis pihivel. A pulzusom néha jól felment az elején, de aztán ahogy abbahagytam a melót, úgy 17-18 hetesen, ez is szűnt. A végén a vérnyomásom néha a felső határt súrolta, mindig mérnem kellett, de a dokinál rendszeresen 140/90 volt. Szerencsére megúsztam gyógyszerszedés nélkül. Ezen kívűl persze hatalmas hasam volt, de végig mozogtam amennyit bírtam és szülni is úgy mentem,hogy 3 emeletet fel lépcsőztem a kórházba. Nagyon jól éreztem magam és életem legszebb 9 hónapja volt!
Én természetes úton szültem, 9 órát vajúdtam oxitocinnal, de két 3 kilón felüli babám született, szóval megérte:)
Hogy a dokid engedi-e a természetes szülést, azt Neked kell megkérdezni. Az enyém nem szívesen császározott, mert mégiscsak egy hasi műtét, ezért csak ha komplikáció vagy egyéb indokolta, akkor tette. A 36.-dik héten nekem mindkét babám harántba fordult, úgy volt,hogy programozott császár lesz, de szerencsére a következő uh-ra átfordultak! Így megpróbálhattuk a sima szülést, a babáim bírták és én is, bár nagyon kemény volt, sikerült. A második babám ugyan átfordult, amikor az első már megszületett,így lábtartással született, de segítettek őt kinyomni, és pillanatok alatt megszületett. Szerencsére ő is egészséges és nem lett nagyobb baj, oxigénre rakták és légzésfigyelőzték, de más nem volt.
Kérdezd meg a dokidat, hogy ő milyen állásponton van! Nem lehetetlenség simán szülni az ikreket, de ahhoz sok mindennek össze kell jönni. Az én dokim azt mondta, ha az első baba fejvégű, akkor meg lehet próbálni a természetes szülést, de van olyan aki csak akkor engedi,ha mindkét baba fejvégű.
Hány hetes vagy?
38.héten szültem.Egy 2800 és egy 2750 grammos,52 cm-es babákat.Ikrekre általában (sajnos),bármikor lehet számítani,de a 30.héttől azért sokat kell pihenni,mielőtt még megtörténik a baj.A császár függ az orvostól is.Engem császároztak,amit nem bántam,ugyanis az ikrek előtti babámnál majdnem oxigénhiányos állapot lépett,fel ott sürgősségi császár volt,ami rettenetes volt:(De egészséges!De nekem már nem is nagyon lehetett,csak császárom az előző császár miatt.Meg lehet próbálni a természetes szülést,szerintem legyen fogadott orvosod,aki jó is,és ha esetleg komplikáció lenne,bármikor álljanak készen,és azonnal vigyenek a műtőbe(nekem ez volt a szerencsém.)
3,5 éves kislány és 1 hónapos ikerfiúk anyukája
35 hetesen császároztak.
Sajnos sok a császár ikreseknél, hiszen több a probléma, több a kockázat. Nálunk pre-eklampsia miatt volt császár, de fekvési rendellenesség miatt (A medence, B haránt feküdt) amúgy is az lett volna.
De azért alapvetően ne arra készüljön az ember, hanem hogy minden rendben lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!