Mennyi támogatásra számíthatunk havonta?
Szia
A tgyást a bruttó vagy a nettóból kell számolni?
Amikor megszületik a baba, akkor kapja az ember lánya: Tgyás+ családi pótlék+ gyes? Később lesz majd a gyed?
Jaj bocsi, ha nagyon értelmetlennek tűnök, de nem igazán értem.
Azt hiszem, a nettóból számolják, de ez nem tuti.
Amikor megszületik, akkor 168 napig kapod a TGYÁS-t + a családit. Amikor ez lejár utána jön a GYED+családi 2 éves koráig, aztán utána a GYES-t 3 éves koráig, de GYES mellett már visszamehetsz dolgozni.
Szülés után jár még az egyszeri anyasági támogatás, ami 65.000 körül van. Ezt az államkincstártól tudod igényelni.
Szia!
Ahogy előttem írták, a tgyás a fizud 70%-a, annak nincs felső határa, viszont a GYED-nél maximalizálva van, a fizud 70 %-a, de maximum a mindenkori öregséginyugdíj 2X-ese, asszem, 100100 Ft a max GYED, de ebből kb 83000-et kapsz kézhez.
A családi pótlék 12200 Ft egy gyerekre.
Jaj de jó, végre értem!! Köszi szépen lányok, sokat segítettetek
Boldog babavárást nektek
Szia. A Tgyás a napi átlagkereset 70%-a, a nettód 70%-át számold ki. A családi pótlék ami járni fog egy gyermek esetén 12200 Ft, szeptembertől 12700 Ft. A Tgyás hat hónapig jár (igénybe veheted már a szülés előtt egy hónappal de nem sok értelme van, ha igénybe veszed akkor egyértelműen a szülés után már csak öt hónapig kapod aztán Gyed) utána Gyed két évig, ami szintén a nettód hetven százaléka lesz. Szülés után jár az egyszeri anyasági támogatás erről kell majd igazolást kérned (négyszer kell megjelenned terhesgondozáson), a szülést követő 180 napon belül kell igényelned az összege egy baba esetén egyszeri 64125 Ft. Remélem tudtam segíteni.
23 hetes kismami
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!