Terhesen ha azt a munkáltatónak bejelentem, betehet e 12 órában dolgozni, vagy törvényileg nem szabad?
Figyelt kérdés
Sokszor kell a munkahelyemen 12 órázni, viszont babát várok, még nem tudják, de ha elmondom akkor is betehetnek 12 órába dolgozni?2012. aug. 4. 06:18
11/15 A kérdező kommentje:
Húh...Szerintem senkinek nincs joga ítélkezni a másik felett, h mért megy táppénzre!Van fogalmad róla hány ember dolgozik olyan munkahelyen, ahol pl utál dolgozni, de muszáj mert nincs más??vagy állandó nyomás, stressz alatt van??És mért ne mehetne bárki is táppénzre akár 5-6-8 stb hetesen?Ez mért fáj neked?Nem értem, de télleg!Én is elfogok majd menni a 12. hét után, mert stressz alatt vagyok folyamatosan és pluszba egésznap emelgetnem is kell!És boldogan akarom várni a kis babánkat, nem pedig folyton azon aggódva, h mikor lesz a munka miatt baja!Valaki még aggódósabb mint pl én, pedig vetélése sem volt, de én mindenkit megértek aki táppénzre megy, mert előtte megdolgozott érte, h ezt a 9 hónapot végig pihenhesse!Szerintem télleg ne ítélkezz senki felett, te nem tehetted meg a táppénzt, más meg igen, hát had tegye, bármi miatt is teszi!
2012. aug. 5. 15:42
12/15 anonim válasza:
hagyjuk a diákmunkát nem az a kérdés.
Kedves Kérdező vigyázz nagyon a babádra!
nem is tudom, hogyan kéne bejelenteni... írásban? hogy el ne küldjenek.
(itt olvastam egy esetet, ahol előbb a kolléganőnek kottyanotta ki, nem a főnökségnek, és rögtön elküldték.)
13/15 anonim válasza:
Azért ez nem így van hogy 9hónap pihenés jár a kismamának, hanem akkor lehet elmenni elöbb táppénzre ha valaki veszélyeztetett terhes. Pont ezért sok helyen nem alkalmaznak nőket vagy 2havonta iratnak új szerződést a dolgozókkal mert sok kismama kihasználja ezt és a dokival irat magának egy papírt hogy ne kelljen dolgoznia, de persze minden juttatást megkapjon. Ennyiből akkor ne beszélj senkivel 9hónapig meg ne nézz tv-t se nehogy valami stressz érjen mert elvetélsz azonnal.
14/15 A kérdező kommentje:
Utolsó előtti: köszi, nagyon vigyázok rá, őt nem veszíthetem el, mert abba megőrülnék!Nemtudom, h kéne bejelenteni, igazából tuti, h kifognak rúgni, mert 6 hónap próbaidőn vagyok, szal addig dolgoznék, amíg tudok, de csak 8 órába szeretnék, remélem a főnök megértő lesz és csak akkor rúg ki ha már nem bírom a munkát!
Utolsó: én veled befejeztem és ne is írj ide a kérdésem alá többet!Aki nem élt át vetélést fogalma sincs min megy át egy nő akkor mikor újra terhes lesz!
2012. aug. 6. 08:14
15/15 anonim válasza:
Azért nem kéne megmondanod hogy tudom e ki mit érez... Még most, a 33.héten is attól félek hogy meghalhat a babám. És nem azért mert dolgoztam vagy sem. És a véleményem sem ellened irányul hanem azok ellen akik OK NÉLKÜL mennek el táppénzre, így kicseszve másokkal mert a főnökök onnantól kezdve máshogy állnak a kismamákhoz. Mivel neked sem valószínű hogy meghosszabbítják a próbaszerződésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!