Aki indítással szült, hogy történt egészen a befektetéstől a szülés végéig? Akinek van kedve, megírja? 40+2hkm
Szia! Nekem rossz NST miatt indítottak. Felvették az adataimat, felmentem a szülészetre. Felfektettek egy ágyra, a szülésznőm bekötötte az oxyt, közben folyamatosan figyelték a szívhangot. A legkissebb adag oxyval kezdték, nézték, hogy reagál a baba és 1 óra múlva megvizsgált a dokim, hogy tágulok-e. Mivel tágultam, és a baba szívhangja is rendben volt burkot repesztettek, beöntést kaptam(mert kértem), és mentünk a szülőszobára. Ott emelték az oxyt 6,9 fokozatra, majd mikor azt éreztem, hogy kakilni kéne megvizsgált megint a doki. Azt mondta jól tágulok, lassan baba,emelték 15-re az oxyt de még lemegy az osztályra mert jönnek hozzá. Na már nem jutott ki a szobából mert kiabáltam, hogy nyomnom kell. 3 nyomásra kinn is volt a kislányom. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy 2. baba volt, és 2 ujjnyira nyitva voltam. Első babát is indítással szültem, mindkettő kevesebb mint 4 óra alatt megszületett.
Sok sikert, fő, hogy ne félj, és gondolod mindig azt, hogy még nem kiabálsz mert ennél csak rosszabb lesz.:-) Én addig mondogattam magamba, ameddig vége lett a szülésnek, és nem is kibáltam.
Könnyű, szép szülést!
Nekem preeclampsia miatt indították, 40+1-nél. Először kézzel tágított a doki, hátha az elég lesz. A nyákdugó távozott, de semmi. Másnap oxyval indította, fokozatosan adagolva. Gyönyörűen tágultam, de így is 6 órát vajúdtam és a vége már rohadtul fájt.
Végül császár lett, mert a baba szívhangja leesett, a vérnyomásomat pedig már infúzióval sem tudták levinni. (Mint kiderült, rá volt tekeredve a köldökzsinór, esélye nem volt spontán megszületni, a szülőcsatornába se tudott beilleszkedni.)
Nekem 40+4 indították sárga magzatvíz miatt. Reggel bementem magzatvíz vizsgálatra és kaptam egy papírt, hogy menjek fel a szülőszobára mert zavaros a magzatvíz. Mikor felmentem felvették az adatokat, megnézték a szívhangot, beöntés ... Megmutatták a vajúdó helyemet, férjemmel tök jól elbeszélgettünk másfél órát, de az utolsó fél óra durva volt. Az egész közben jöttek burkot repsztni, végig nézték a szívhangot és kaptam oxit. 11-kor indították a szülést, 12:55-kor megszületett a 2. lányunk.
Azóta vicclődünk is, mert indítás előtt ugye én is féltem és kérdeztem a dokit, hogy mikorra lesz meg szerinte (első szülés magától indult). Azt mondta 3-ra, ő úgy értette 3 órára, mi meg úgy hogy 1...2...3 :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!