Ti fontosnak tartjátok a pelenkázó asztalt?
Nekem nem kifejezetten pelenkázóm volt, hanem egy komódszerű szekrény, annak a tetejére tettem egy pelenkázólapot, ott pelenkáztam a gyerekeimet.
Aztán 3-4 hósan már az ágyon tettem őket tisztába, a komód tetején pedig szobanövény van azóta is.
SZia
Kimondott pelenkázó szekrényünk nekünk sem volt és most sem lesz. A kisfiam szekrénykéjének a tetejére raktuk a pelenkázó lapot és ott tettem tisztába. A falra pedig varrtam egy zsebes tárolót (pont olyant, mint az ágyneműje és a rácsvédője) és abban tároltam a pelenkázáshoz és fürdés után használtos dolgokat. Nekem ez nagyon kényelmes volt, pont az a magasság, ami megfelelő volt nekem. Később, amikor már nagyobb volt, akkor az ágyon vagy a földön tettem tisztába, vagy ahol éppen utolértem. :)
Most is így tervezem. Annyit változtatok, hogy most kislányos ágyneműt és kiegészítőket varrok. :)
Örülök, hogy feltettem a kérdést, mert 1.babámat várom, és egyáltalán nem gondoltam bele, hogy pl. fájhat a derekam ha az ágyon pelenkázok. Ezt jó tudni.
Hmm, így azért tényleg meggondolandó.
Én meg épp helyhiány miatt nem akartam venni, kicsi a lakás, így is meg kell gondolnom mit hova teszek. Ágy meg ígyis-úgyis van
:)
jó a ti tapasztalataitokat is olvasni! Köszi
Ha helyhiányotok van, akkor az ágyra tehető pelenkázólap is megteszi, hogy ne kelljen hajolgatnod a kanapé felett, mert azért az mégiscsak alacsonyabban van.
Mi 140*70-es ágyat vettünk, és hozzá átalakítható pelenkázó komódot = ha már nem kell a nagy pelenkázó teteje, akkor is marad a fiókos kisszekrény. De nálunk volt hely.
Szóval nem fontos, csak kényelmesebb. Nekem legalábbis kényelmesebb a 90*90-es pelenkázóra fektetni a babám, a kezem ügyében van minden, mint egy akkora helyre, mint a pelenkázólap, ami valóban veszélyessé válhat, ha olyan a pici.
Amikor már felállt a fiam, mi sem használtuk már a pelenkázót, akkor már nálunk is franciaágy, föld, kanapé volt, mikor épp hol ért minket a pelenkázás, de akkor már közel sem kellett annyiszor egy nap.... Amíg pici, és sokszor kell pelenkázni, érdemes azért venni erre valót.
Most, hogy jön a kistesó, csak vissza kellett hoznunk a tartozékot, és ismét pelenkázó szekrény lett az eddig szekrényként funkcionáló komódból :o)
3.babám pelusos korú, eszembe se jutott hogy majd 4-5 évig ágyon görnyedezve meg térdelve pelenkázzak:)
3 ezer ft-ért vettem pelenkázót a teszveszen (ikeás) remekül kiszolgált 3 gyereket. Utána pedig el lehet adni.
Én az ágyon pelenkázást nem szeretem, mert ott az ágynemű az ágytakaró stb. oké hogy ráterítek egy textilpelust de balesetek mindig vannak, ide oda pisilés és egyebek is..
Jobb az ha kényelmesen állva tudok tevékenykedni 8ahogy előttem is írták hőmérőzés, kúp beadás)
Hely hiányában pedig ágyra keresztben tehető merev pelenkázó lapot tennék felette kis polc ilyesmi ahol kéznél van a krém, popsitörlő stb.
Gondolom le leszek pontozva:))) de nem érdekes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!