Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti fontosnak tartjátok a...

Ti fontosnak tartjátok a pelenkázó asztalt?

Figyelt kérdés
Én valahogy olyan felesleges pénzkidobásnak tartom. 3év után meg mit csináljak vele? Dobjam ki? Miért nem elég pl.az ágyon átpelenkázni a babát? Ha nem veszek, furcsán fognak nézni rám?
2012. aug. 2. 14:15
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Mi kaptunk ágyra rögzíthetőt, de kb 4 hónapig használtam, mert onnantól életveszélyes volt, mert annyira forgott a babám.Éjjel amúgy sem voltam hajlandó használni..mellettünk volt a kiságy, szépen átemeltem az ágyra, és elintéztem mindent ott.Aztán napközben is átszoktunk az ágyra.Simán a lábam közé vettem, és nem kényelmetlen még most sem.Mondjuk most már kicsit félek, ha véletlenül megrúgna, mert megint terhes vagyok.
2012. aug. 2. 14:48
 12/23 anonim ***** válasza:
nekem volt az elsőnél, most is lesz. én kis szekrényt veszek, amit utána is lehet használni
2012. aug. 2. 14:48
 13/23 anonim ***** válasza:

Nekem nem kifejezetten pelenkázóm volt, hanem egy komódszerű szekrény, annak a tetejére tettem egy pelenkázólapot, ott pelenkáztam a gyerekeimet.

Aztán 3-4 hósan már az ágyon tettem őket tisztába, a komód tetején pedig szobanövény van azóta is.

2012. aug. 2. 15:00
 14/23 anonim ***** válasza:

SZia

Kimondott pelenkázó szekrényünk nekünk sem volt és most sem lesz. A kisfiam szekrénykéjének a tetejére raktuk a pelenkázó lapot és ott tettem tisztába. A falra pedig varrtam egy zsebes tárolót (pont olyant, mint az ágyneműje és a rácsvédője) és abban tároltam a pelenkázáshoz és fürdés után használtos dolgokat. Nekem ez nagyon kényelmes volt, pont az a magasság, ami megfelelő volt nekem. Később, amikor már nagyobb volt, akkor az ágyon vagy a földön tettem tisztába, vagy ahol éppen utolértem. :)

Most is így tervezem. Annyit változtatok, hogy most kislányos ágyneműt és kiegészítőket varrok. :)

2012. aug. 2. 15:02
 15/23 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy feltettem a kérdést, mert 1.babámat várom, és egyáltalán nem gondoltam bele, hogy pl. fájhat a derekam ha az ágyon pelenkázok. Ezt jó tudni.

Hmm, így azért tényleg meggondolandó.

Én meg épp helyhiány miatt nem akartam venni, kicsi a lakás, így is meg kell gondolnom mit hova teszek. Ágy meg ígyis-úgyis van

:)

jó a ti tapasztalataitokat is olvasni! Köszi

2012. aug. 2. 15:03
 16/23 anonim ***** válasza:

Ha helyhiányotok van, akkor az ágyra tehető pelenkázólap is megteszi, hogy ne kelljen hajolgatnod a kanapé felett, mert azért az mégiscsak alacsonyabban van.

Mi 140*70-es ágyat vettünk, és hozzá átalakítható pelenkázó komódot = ha már nem kell a nagy pelenkázó teteje, akkor is marad a fiókos kisszekrény. De nálunk volt hely.

Szóval nem fontos, csak kényelmesebb. Nekem legalábbis kényelmesebb a 90*90-es pelenkázóra fektetni a babám, a kezem ügyében van minden, mint egy akkora helyre, mint a pelenkázólap, ami valóban veszélyessé válhat, ha olyan a pici.

Amikor már felállt a fiam, mi sem használtuk már a pelenkázót, akkor már nálunk is franciaágy, föld, kanapé volt, mikor épp hol ért minket a pelenkázás, de akkor már közel sem kellett annyiszor egy nap.... Amíg pici, és sokszor kell pelenkázni, érdemes azért venni erre valót.

Most, hogy jön a kistesó, csak vissza kellett hoznunk a tartozékot, és ismét pelenkázó szekrény lett az eddig szekrényként funkcionáló komódból :o)

2012. aug. 2. 15:37
 17/23 anonim ***** válasza:
Nekünk van/volt,de én is az ágyon pelenkázom 4-5hónapos kora óta,azért,amit korábban valaki írt,életveszély lett volna a pelenkázón,biztos vannak nyugisabb gyerekek is,akiket lehet kenegetni,masszírozni,stb..Nekünk nem ilyen jutott:D.Simán az ágyra térdelek és átpelenkázom,nem fáj a derekam tőle,van elég hely,nem féltem,hogy leesik...Mellékesen,terhesen elképzelhetetlennek tartottam nélküle az életet:D
2012. aug. 2. 15:55
 18/23 anonim ***** válasza:
Nekem olyan számítógép asztalom volt, amit egy géppel együtt kaptam és pelenkázóból lett átalkítva, így hát azt alakítottam visssza az elsőnél, de mivel a teteje nem volt meg, vettem egy pelenkázó lapot is. 4 hónapos kora után már csak a lapot használtuk az ágyon, és pl. amikor jött a kistesó (2 éves volt mikor +született, de még nem akart bilizni) megbeszéltem vele, hogy másszon fel oda, mert nem emelgethetem őt, simán megcsinálta :) A kicsivel meg már túl zsufi volt a szoba, ugyhogy a lapot tettem a kiságyra, aztán meg már a francia ágyon pelenkáztunk, mert eléggé pörgős a kiscsaj :)))
2012. aug. 2. 16:36
 19/23 anonim ***** válasza:
Mi egy ikeás 3 fiókos szekrényünket fogjuk befogni pelenkázónak, amibe beleférnek a ruhái/kencéi/pelenkái is, csak rá kell tenni egy pelenkázó szivacsot :) Külön "pelenkázószekrényt" nem akartam venni, mert babacucc, tehát sokkal drágább, mint egy hagyományos komód, na meg erről csak levéve a szivacsot, újra egy sima szekrény, bárhova tehető.
2012. aug. 2. 17:15
 20/23 anonim ***** válasza:

3.babám pelusos korú, eszembe se jutott hogy majd 4-5 évig ágyon görnyedezve meg térdelve pelenkázzak:)

3 ezer ft-ért vettem pelenkázót a teszveszen (ikeás) remekül kiszolgált 3 gyereket. Utána pedig el lehet adni.

Én az ágyon pelenkázást nem szeretem, mert ott az ágynemű az ágytakaró stb. oké hogy ráterítek egy textilpelust de balesetek mindig vannak, ide oda pisilés és egyebek is..

Jobb az ha kényelmesen állva tudok tevékenykedni 8ahogy előttem is írták hőmérőzés, kúp beadás)

Hely hiányában pedig ágyra keresztben tehető merev pelenkázó lapot tennék felette kis polc ilyesmi ahol kéznél van a krém, popsitörlő stb.

Gondolom le leszek pontozva:))) de nem érdekes.

2012. aug. 2. 17:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!