Ma vagyok 36+0, császárom lesz 38+3; szerintetek korai a baba ágyneműjét összekészíteni, kimosni, bepakolni a kiságyba? A párom szerint csak itt porosodna.
Figyelt kérdés
2012. júl. 29. 16:24
1/8 anonim válasza:
Én mindent azonnal mostam,amint megvettük/kaptuk. Nem a sivatagban laktok,nem fog porosodni :) Biztos ami biztos, nem árt megcsinálni, 36 héten már bármikor történhet bármi. Engem hülyének nézett párom,hogy miért készítem össze az utazótáskát 25 hetesen,aztán 28 hetesen hirtelen be kellett feküdnöm egy hétre és igencsak jól jött,hogy nem akkor kell kapkodni. Persze ha a párod vállalja,hogy megcsinálja ő, ha neked esetleg előbb be kell menni,akkor nincs gond.
2/8 A kérdező kommentje:
Köszi, megnyugodtam, hogy nem velem van a baj. Még a kórházi csomagok sincsenek meg, mert "ráérünk még, minek kerülgetni"; engem ilyenkor meg a sírás kerülget.
2012. júl. 29. 16:33
3/8 anonim válasza:
Jujj,hát a kórházi pakkot mindenképp szedd össze azért, legfeljebb ne táskába pakolj,hanem szatyrokba pl. aztán rakd el egy polcra vagy szekrénybe, hogy "ne legyen útban" :) Mert mi van,ha elfolyik a magzatvized,és ahelyett,hogy gyorsan indulnátok (mert ha császározni kell,akkor minden perc számít), elkezdtek tötyögni,meg körberohangálni,hogy mire is van szükség,közben kiderül,hogy a cuccok fele igazából még a boltban van... Nyugodtan írj egy listát, nézd végig,hogy mi az,amit még meg kell venni,aztán pipálgasd ki, párod rögeszméjével meg most ne foglalkozz. Nekünk itt áll a táska hetek óta, a nagyobbik gyerek hintalónak használja. Ha gondolod, sorolhatok pár dolgot,amire biztos,hogy szükséged lesz,de gondolom védőnőd is mondott dolgokat,meg a neten vannak is listák,de igazából kórházfüggő,hogy mit kell vinned, meg egyénfüggő. (ld. van,aki szükségét érzi a testápolónak, hajbalzsamnak, van,aki elvan nélküle egy hétig, van kórház,ahol adnak poharat,újszülött pelenkát de van,ahová mindent vinni kell.)
4/8 A kérdező kommentje:
Kedves 3., nagyon megköszönök minden segítséget! Eddig amiket összeírtam a kórházba:
Baba:
ruhák, bodyk, sapka, kesztyű
pelenka
popsitörlő
kis takaró
Nekem:
köpeny
papucsok
betétek, bugyik
hálóingek
piperék - sampon, tusf., fogkrém, fogkefe
hasfogó
Köszönöm előre is
2012. júl. 29. 16:50
5/8 anonim válasza:
Babának pontosan nézzetek utána,hogy mennyi pelenkát/törlőkendőt kér a kórház (vagy ha rooming in-es lennél,akkor mi az,amit még kell vinni). Magadnak pohár, mentes víz, evőeszközök, szívószál (műtét után csak fekve ihatsz),wc papír, nedves törlőkendő vagy nedves wc papír,törölköző(akár több is), szoptatós tea, melltartóbetét, szoptatós melltartó, textilpelenkák, bimbóvédő kenőcs, fényképezőgép, hajgumi, meg irataid legyenek egyben (apasági nyilatkozat vagy házassági anyakönyvi kivonat le ne maradjon). Esetleg könyv, újság, most ennyi jut eszembe,de ha végiggondolod,hogy miket használsz majd egy hétig,biztos hozzá tudsz tenni vagy ha megkérdezel valakit,aki már szült az osztályon(úgyis mész NST-re)
6/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítséget, elképesztően hasznos volt :) Fel is írtam mindent és jövő héten be is szerzem őket. Sok olyan dolog volt köztük, amik eszembe se jutottak pl. szívószál, evőeszköz...pedig voltam már kórházban :(
2012. júl. 29. 17:14
7/8 anonim válasza:
Szia, én a 40.hétre voltam kiírva császárra és a 38.héten elfolyt a magzatvíz, innentől bmikor jöhet a babátok, szerintem ahogy van erőd, mindent minél előbb, 2hét alatt semmi nem porosodik meg a szekrényben meg letakarva és maximum pihensz pakolás helyett az utolsó napokban!:-)
8/8 anonim válasza:
én a 30. hét körül meg akarom ezeket csinálni, majd letakarom és akkor nem lesz poros :) sosem lehet tudni mi lesz, nem lehet a babákat kiszámolni hogy mikor jönnek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!