A napokban derült ki, hogy 4,9 a TSH-m (valószínűleg ettől volt már 3 korai vetélésem) Ma egyértelműen pozitív lett a tesztem (29. napon) Tehetnek valamit hogy így is megmaradjon a baba? Vagy készüljek fel egy újabb vetélésre? Van remény?
Szia! Egyetértek az előttem szólóval. Azonnal endokrinológus, aki majd elmondja a teendőket. Szinte biztos, hogy kell hormonpótlás. Az orvosok véleménye szerint a TSH értéket 1,5 alatt kell tartani, még akkor is, ha a laborpapíron a referenciatartomány sokkal magasabb ( azt hiszem 4-ig ) értékig normális.
Nem a levegőbe beszélek. Nekem is volt két vetélésem ( missed ab ) még azelőtt, hogy korrekt kezelést kaptam volna. Jelenleg 9 hetes kismama vagyok. Teherbeeséskor 75-ös Letroxot szedtem, TSH értékem 1,5 volt. A gyógyszeradagot a pozitív teszt után azonnal 125-re emelték, TSH-m most 0,79. Az orvosom szerint ez tökéletes. A hormonpótlásra azért van szükség, mert a magzat 12-16 hetes koráig a Te pajzsmirigy hormonjaidat használja. Azaz, ha most ilyen magas a TSH értéked, akkor, ahogy növekszik a baba - egyre több hormonra van szüksége - a TSH értéked tovább nő, ami azt jelzi, hogy nem tudod a szükségleteit kielégíteni. A kezeletlen pajzsmirigy alulműködés súlyos rendellenességet ( idegrendszeri ) okozhat a magzatnál.
Ja és még a jódról! Nálam mivel autóimmun pajzsmirigy gyulladás okozza az alulműködést az a helyzet, hogy NEM szedhetek jódot, mert az rontaná az állapotomat. Azaz a jódpótlással vigyázz, erről majd dönt az endokrinológus. Magzatvédő vitamint viszont addig is szedj. Szerintem Elevitet, abban nincs jód. Aztán, ha a Te problémád nem zárja ki a Jódpótlást, akkor másra is áttérhetsz. Azt hiszem az Elevit az egyetlen amiben nincs jód.
Remélem segíthettem!
Ui: A legfontosabb az ORVOS, de rögtön!!!!!!
Még a 3. vagyok. Azt elfelejtettem írni, hogy a vetéléseim után már született 2 egészséges kislányom. Mindkét terhesség alatt emelt dózisban kaptam a Letroxot és nagyon szoros orvosi ellenőrzés alatt voltam. Háziorvosom havonta adta a beutalót vérvételre ( TSH ellenőrzés ). Semmi probléma nem volt!
Fel a fejjel, minden rendben lesz!!!!:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!