Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek szenvedett a kisfiam?

Szerintetek szenvedett a kisfiam?

Figyelt kérdés
nos, 16 hetes terhesen kórházba kerültem mert bevéreztem egy heamatóma miatt. 2 hónapig voltam kórházban. a 24 héten beindult a szülés, a kisfiam halva jött a világra. szerintetek szenvedett? érzett valamit? konkrétan mi az amibe belehalt? mert ultrahangon mindig minden rendben volt vele, tudom, hogy még nagyon pici volt, de máig sem értem.
2012. júl. 27. 15:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
72%
Szia! Sajnos én erre nem tudok konkrét választ adni. Csak annyit szeretnék írni neked, hogy nagyon sajnálom a kisfiad meg téged is, részvétem :(!
2012. júl. 27. 15:43
 2/13 A kérdező kommentje:

A 24. hetet tekintjük az életképesség határának, mivel ekkortól lehetővé válik az anyaméhen kívüli élet egyes magzatok esetében. A 24. héttől a megszületett baba már koraszülöttnek számítana, egészen a 37. hétig, függetlenül a születési súlyától.

ezt találtam, és biztattak is, hogy életben marad ha beindul a szülés, akkor miért?

2012. júl. 27. 15:43
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Részvétem...de sajnos erre nem kapsz már választ....

Lehet ez volt a "sorsa"....De szerintem nem érzett semmit, csak "megadta" magát annak, h ő visszamegy angyalkának....:(

2012. júl. 27. 15:50
 4/13 anonim ***** válasza:
Szia! Borzasztóan sajnálom, ami veletek történt! Nem tudok érdemben válaszolni a kérdésedre, ne haragudj! Reméljük nem szenvedett a kisfiad, nagyon pici volt még, talán magát a szülést nem bírta ki szegényke. Betöltött 24 hét és 500g az alsó határ, de nagyon az rizikós még, Te is tudod, nem sok ekkora babát tudnak megmenteni, és még kevesebb, aki komolyabb károsodás nélkül megússza. Őszinte részvétem!
2012. júl. 27. 15:52
 5/13 anonim ***** válasza:
Nem akarok ebbe belemenni, de sosem értettem, ha Isten ilyen "jó", akkor mi oka van még meg nem született gyerekeket "elvenni"? Én ettől nem lettem ateista, de szerintem nagyon is idepasszol, ha lélek vándorol. Neki ez a "jutalma" nem kellett egy életet végigélnie, de magasabb szintre jutott. Én ebben hiszek, és ilyen szörnyű dolognál mindig ez jut eszembe....
2012. júl. 27. 15:53
 6/13 anonim ***** válasza:

Segíteni és érdemleges választ adni nem tudok, de részvétem Nektek! Nagyon sajnálom, hogy ilyet át kellett élned. Ezt találtam, talán így könnyebb:

"A rendelkezésre álló szakirodalom alapos áttanulmányozása után brit szakértők úgy vélik, hogy az emberi magzat a huszonnegyedik terhességi hét előtt egyáltalán nem érez fájdalmat. Feltételezhető, hogy utána sem, hiszen a fájdalomérzékelés - az emlékezethez és más tanult viselkedésformákhoz hasonlóan - csak a születés után alakul ki teljes egészében. A tanulmány eredményei máris újraindították az abortusszal kapcsolatos heves vitákat, amelynek felső határa Nagy-Britanniában a 24. terhességi hét."

[link]

2012. júl. 27. 15:55
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem szenvedett a kisfiad,hiszen jó helyen volt,veled volt,és semmit nem tudott,csak azt hogy te nagyon szereted!Nagyon nagyon picike volt még a kinti életre.Sirasd meg,gyászold meg,és utána rázd meg magad,próbálj meg előre tekinteni,hidd el ő is ezt szeretné!Sajnos nem kapunk mindenre magyarázatot amit a sors ránk mér.Őszintén sajnálom ami történt,legyél erős!
2012. júl. 27. 16:23
 8/13 anonim ***** válasza:

5-sel értek egyet. Én is hiszek a lélekvándorlásban, és a babukád azért nem élt ezen a világon, mert neki ez volt az ajándék az előző életében tett jó cselekedetiért. És még egy feladata volt: téged/titeket megtanítani becsülni azt, amitek van. Ez volt az utolsó feladat szerintem, és ő már az örök békében van, a Nirvánában, ha úgy tetszik.

El se tudom képzelni, milyen érzés lehet, de remélem hamar túl teszitek magatokat rajta és újult erővel vállaltok új babát!

2012. júl. 27. 18:40
 9/13 A kérdező kommentje:

2 éve történt, azóta sem tudom feldolgozni és szerintem már soha nem is fogom :(

köszönöm az együtt érző kommenteket.

2012. júl. 27. 18:47
 10/13 anonim ***** válasza:
33%
Igaz, én sem vagyok orvos meg semmi csak egy kismama, de én úgy tudom hogy már az elején éreznek fájdalmat a babák, például abortusz közben is. Ezzel nem fájdalmat akarok okozni neked csak én így tudom. Szörnyű ami veled történt, én sem tudnám feldolgozni. Olvastam olyan történeteket is már itt akinek 36hetesen nem mozgott a baba, bementek a kórházba és azóta sem tudják miért halt meg a pici. Múltkor nekem is volt hogy több mint egy óráig semmit nem éreztem és elkezdtem bőgni. Addig nem tudtam abbahagyni amíg meg nem mozdult, kb 10perc volt. Ilyenkor az ember nem tud arra gondolni hogy valamiért ez így jó, mert a sors akarta stb... Azóta próbálkoztatok babával? 32hkm
2012. júl. 27. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!