Hogy van az, hogy vannak olyan munkatársaim, akik szülés előtt már vagy 5 hónappal előtte nem dolgoznak?
Figyelt kérdés
Azért kérdezem mert olvasgattam itt a netten és azt írták, hogy úgy van ,hogy előtte 1 hónappal lehet elmenni. Egyik sem veszélyeztetett terhes. Nem értem most elmehetek ha megbeszélem az orvossal táppénzre és ő kiirhat, csak akkor nem kapok már fizetést csak a táppénzt vagy hogy van ez2012. júl. 27. 10:49
1/10 nittababy válasza:
Biztos valamit kitaláltak és akkor a doki felveszi táppénzre!!elmehetsz ha a Doki kiír de akkor csak a táppénzt kapod semmi mást!!miért kapnál fizetést ha nem dolgozol?
2/10 anonim válasza:
Ha fájdalomra, vagy kimerültségre, vagy ilyesmire hivatkozol, akkor kiír a doki hamarabb is. De akkor csak táppénz jár.
3/10 anonim válasza:
én terhességem 3 hónapját se vártam meg, megbeszéltem a dokival, hogy nem igazán jó nekem bejárni és akkor javasolta, hogy táppénzre vegyenek , a munkahelyi doki meg nem kérdezett semmit csak a javaslatot kérte és már írt is ki
4/10 anonim válasza:
Szerintem ez nem elítélendő, mindenki máshogy érzi magát, minden terhesség más és minden szervezet. Akinek megterhelő, az inkább menjen táppénzre! És ehhez törvényes joga is van minden kismamának. Én 38. hétig aktív voltam most, viszont előző babámnál, már 20 héttől ki voltam teljesen fizikailag, magas vérnyomás stb. Azért mondom h ez változó, de mindenképp mindenkinek joga van eldöntei.
5/10 anonim válasza:
ja bocsi és úgy van, hogy a dokid felméri h milyen az állapotod és ír egy táppénzes javaslatot a háziorvosnak, aki felvesz táppénzre.
6/10 anonim válasza:
Pozitív teszt után 3 nappal már nem dolgoztam. Mondjuk a munkaköröm nem a legideálisabb egy kismamának.
7/10 anonim válasza:
Szia! Figyelj én 5 hetes korom óta nem dolgoztam!És nem azért mert nem akartam meg kitaláltam akármit is ez nem így működik! A doki dönti el de te is kérheted igazából. Nekem olyan munkám volt h azért szépen kellett emelgetni és a többi munkatársam nem vette volna jól ha én kihúzom magam a munkából és ugyan annyi pénzt kapok! Szóval sok midnentől függ ez! De amúgy is veszélyztetett voltam igaz csak 12 .héttől.
8/10 anonim válasza:
Nekem van olyan kolléganőm, aki a 7. héttől otthon volt, és olyan is, aki a 36. hétig dolgozott. Nem lehet és nem is szabad általánosítani, pláne ítélkezni.
Mindenki máshogy viseli ezt a másállapotot, én a 32. hétig dolgoztam, de egy napot sem voltam táppénzen, tényleg dolgoztam.
De utána már baromi kényelmetlen volt az íróasztal mögött ülni, fáradékony lettem.
Mivel korábban inzulin-rezisztenciával kezeltek, súlyos anémiám és pajzsmirigy-alulműködésem is van, simán kiírt a körzeti. Viszont így tényleg csak a táppénz járt.
Ha megint babát várok, szerintem kb. eddig fogok dolgozni vele is.
9/10 anonim válasza:
én veszélyeztetett vagyok, és nagyon keveset dolgoztam a terhesség alatt. kb a 6. hétig és utána még a 16. környékén mentem vissza 2 hónapra és ennyi. és így is többet dolgoztam, mint a kollégám, aki nem veszélyeztetett
10/10 anonim válasza:
nekem semmi problémám nem volt a terhességemmel de már 9héttől nem dolgoztam, mert egy hűtőházban volt a melom és nem kockáztattam egy felfázást vagy esetleg elcsúszást. ha irodában dolgoznék én nem mentem volna el ilyen hamar, de első volt a baba egészsége és az én biztonságom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!