Csak kíváncsiságból, van köztetek olyan aki nem képzi szét magát szülésig, hanem csak "végigcsinálja" amit kell?
Igen, én. Tudatosan csináltam. A férjem orvos, ő tudja, mikor mit kell tenni, én a sok infótól pánikba esek.
A gyerekneveléssel ugyanígy próbálok tenni: pszichológus vagyok, tehát én ezen a vonalon vagyok "terhelt". Igyekszem nem szakkönyvezni, és szenzitívnek maradni - néha megy, néha nem, ezt már erőltetnem kell. A terhességem alatt viszont tudatosan figyeltem erre.
(És az esküvőm is pici volt, nem szeretjük a felhajtást. :))
Szia! Amellett, hogy mindent végigcsinálok meg eljárok minden vizsgálatra, azért szeretnék képben lenni, hogy pontosan lépésről lépésre hogy zajlik le a szülés, a vajúdástól egészen a végéig. Terhességem alatt sokat kérdezgettem 2 barátnőmet is, akik nem rég szültek, szóval nem árt azért tudni mindenről, hogy semmi se érjen váratlanul.
39+1hkm
Szia!
Én sokat olvastam a terhesség alatt sok mindenről (szülés, baba fejlődése stb.), de nem járt ezen minden gondolatom. Végül császárral született a lányom, amire nem is gondoltam volna sosem, nem is néztem utána. Szerencsére nekem nem volt olyan vészes, mint amiket utólag itt olvastam a császárról!
detto.
megprobaltam a reformanyasagot de nem jott ossze. a szakkonyvet a polcrol akkor vettem le amikor hazaertem az ultrahangrol es eppen nem voltam vele.tisztaban, hogy mit is lattam,hol tart a gyerkoc a fejlodesben.
pl kitalaltuk,hogy iazan jo szulok akkor leszunk ha elmegyunk szulesfelkeszitore.... lefoglaltuk az idopontot,eljottem hamarabb a munkabol,nekiindultunk.szot sem szolva egymashoz setaltunk a cel fele,majd egyszercsak kitort belolunk a nevetes,egymasra neztunk es kezenfoga elmentunk a felkeszito helyett kavezni. beszelgettunk egy nagyot,es innentol az egesz varandos idoszakom ennek a jegyeben telt,igy tudtam a 8. honapig gyakorlatilag zokszo nelkul dolgozni.
biztos lehetnek jobb,felkeszultebb,"reformabb" anyu,de akkor nem az enyem lenne a vilag legvaganyabb kismanoja:-)
ja es egy gondolat csak. a szules nem egy olyan esemeny, aminek ha megtanuljuk a lepeseit akkor konnyebben fog menni. majd a masodik es a harmadik mondjuk ismerosebb szitu lesz mint a legelso,de soha nem lehet ketto ugyanolyan.
en nem szegyellem ha bena vagyok -mondjuk az elso pelenkazaskor- nem felek es nem erzem cikinek ha segitseget kell kerni,es remelem hoy a koryezetem sem tart elmebetegnek,mert azt gondolom hogy az anyasag nem az a tevekenyseg amit autodidakta modon konyvekbol lehet megtanulni
A feleségem ennek az ellenkezője volt. Nagyon sok könyvet elolvasott, viszont megvan a hátulütője is. Ahány könyv, annyi féle tanács, ötlet, és ezek sokszor egymásnak is ellentmondanak. E mellé még bejön a két nagyi "tuti biztos" tanácsa, a házi orvos, a védőnő és a nőgyógyász rengeteg ötlete.
Egy így egy biztos recept az őrülethez. Szegény feleségem is tök kiakadt, hogy akkor most mit kell csinálnia, mert egymásnak tökéletesen ellentmondó tanácsokkal is találkozott így.
Szerintem bőven elég lehet, ha ezek a fent említett személyek ellátnak tanáccsal, és ha valami kifejezetten érdekel (pl. szoptatás vagy hordozás), akkor arról olvass el egy (és nem több) könyvet, mert megint ellentmondásokat fogsz találni... :)
Én lennék most a legboldogabb, ha boldog tudatlanságban várhatnám a babámat, de szülésznő hallgató lévén ez most nem megy. :) Amikor az elsőt vártam akkor szinte csak sodródtam az árral és mennyivel jobb volt úgy terhesnek lenni, pedig akkor is eü-s voltam. Most azt érzem, hogy egy idegroncs leszek a végére jó lenne már túl lenni a szülésen. Persze valamennyi előnye is van, de több a hátránya.... Úgyhogy én irigylem azt, aki csak "végigcsinálja" amit kell. :)
25 hkm
Az elmúlt egy évben két sikertelen terhességem volt,most megfogadtam,hogy ha megint sikerül,leakadok a netről,mindenhonnan,mert az előző két alkalommal totál szétpánikoltam magam az olvasottak miatt.
/volt már sikeres szülésem is,20 évesen,azt csak úgy csináltam végig,mint valami "tudatlan boldog kis állatka",ha értitek,mire gondolok,nem is volt semmi baj:)/
Én nem képzem magam, majd hagyom minden történjen, ahogy kell.Persze azért az alap dolgokkal tisztában vagyok.:)
24 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!