Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ugye ez még nem a szülés akar...

Ugye ez még nem a szülés akar lenni? 35. hétbe lépek holnap.

Figyelt kérdés
Ma nagyon sokat keményedett a hasam, volt, hogy 5 percenként kb. 2 órán át. 2. baba, de elsőnél szinte nem is keményedtem, kicsit ijesztő ez a helyzet. Nagyon nem erőltettem meg magam, de van egy kisfiam, akire vigyázni kell, és ott a házimunka. Napi 2 szem magnesi citricit szedek. Vegyek be 3-at? Nem sok az? Értékem C2000.
2012. júl. 26. 21:24
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha 2 órán át 5 percenként keményedik, az már lehet a szülés jele sajnos. A napi 3 magnézium nem sok, én is annyit szedek. 500 mg-osat. Nem tudom azóta elmúltak-e a panaszaid, de ha nem, én azt javasolnám menj be a kórházba! (szülésznő vagyok). Lehet hogy egy kis magnéziumos infúzió segítene. Illetve ami a legfontosabb, hogy ez sajnos koraszülésnek számítana, ezért elengedhetetlen lenne az RDS profilaxis (tüdőérlelő a babának, amit a fenekedbe kapsz inj. formájában, de van ahol vénába adják). És ha minden rendben van pár nap múlva még hazaengednek, de szerintem jobb félni, mint megijedni. Sosem bocsájtanád meg magadnak. Ha holnap töltenéd a 37 hetet, akkor már nem ezt írnám... a 2000-es cervix tul.képpen zárt méhszáj, de a nyakcsatornád már meg van rövidülve. És hát a második baba, szerintem menj be, ha nem szűnik. Előtte próbáld meg langyos zuhany, és lefekszel pihenni, magnézium, esetleg egy kis konyak... :-)) nem vicc....

Mindenképp írj, mi a helyzet! Mocorog rendesen babuci?

2012. júl. 26. 21:51
 2/2 A kérdező kommentje:

Huh, hát nagyon nem szeretnék kórházban kikötni! :S Még a szülés és kórházi csomagom sincs bekészítve! A hó elején akartam mindent.

Eddig nem volt ez, ma hirtelen sokat keményedtem. Mozog a baba igen, sokat mozgott eddig minden nap. NST-re pont jövő héttől kell mennem. Az kimutatná, ha gond van?

Kb. 15 sec-ig tartott egy-egy keményedés, főleg akkor volt, amikor álltam, mentem.

Most félig fekszem, így nem érzem, hogy keményednék. Pihenjek többet?

2012. júl. 26. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!