Ti hány hetesen mentetek először cukor terheléses vérvételre? Lehet közben sétálni?
A nőgyógyászom 22-23 hétre mondta hogy menjek,de akkor melyiken a 22 vagy 23-ik héten?A két vérvétel között,abban a két órában lehet sétálni vagy csak ülni kell?
Köszi.
persze hogy lehet sétálni,
enni nem lehet, valahol még inni sem a 2 óra között..
és a terhelésest 22-24 hét között végzik mindegy mikor
nekem múlt héten volt a 24 héten.
:)
Én a 24. héten mentem. Ott cukros vizet kellett inni éhgyomorra. Hát, mit mondjak...
Reggel 8-kor ittam meg a löttyöt. Kiültem a váróban. Féltem, ha sétálok, bajom lesz. 1 óra múltán éreztem, hogy vacakul vagyok. Émelyegtem, aztán olyan 4-5 perc múlva hirtelen megkönnyebbültem.
Mindenkinek máshogy reagál a szervezete. Meg nem mindenhol adnak cukros vizet, hanem pl. zsömlét. Szerintem lehet sétálni.
Nálunk (SOTE I) a 24. héten nézik (1-2 hét eltérésnek nincs egyébként jelentősége).
Én évek óta járok (nem-terhesen is) terheléses cukorra, és az endokrinológus mindig a lelkemre kötötte, hogy max. 1-2 korty víz, és csak a WC-re mehetek, különben a mozgástól fals értéket mutat a 120 perces mérés.
Köszönöm!
Kaja meg ital nélkül lehet nem is lesz erőm sétálni,nagyon gyenge vagyok ha nem eszem iszom reggel.De 2 órát ülni olyan rossz lesz..nem jó sehogysem sokáig ülnöm.Amugy még rátesz hogy 90 csak a vérnyomásom.Alacsony vérnyomással szinte biztos rosszul leszek?
A Férjem elkisér ha rosszul lennék..
Na ilyenkor mindig meglepődök... :-( Nálunk a 24. és a 28. hét közt, optimálisan a 26. hét betöltése után van. Bárhova elmenni tilos! Pisilni és vizet inni is csak végszükség esetén! :'(
Szóval kínzás!
Nálunk (győr) 24ik héten csinálják és abban a 2 órában bárhova elmehetsz csak pontosan időre menj vissza. Nekem azt mondták egy fél korty vizet ihatok a cukros lötty után h a számból elmenjen ez az íz. Kimentem, ittam egy fél kortyot, tényleg nagyon keveset és már mentem is el a barátnőmmel vásárolni :)
10percig émelyegtem aztán mikor eltelítette a gyomrom a lötty utána egyből jobban lettem, és délig éhes sem voltam :D Pedig reggel 7kor vettek vért :)
Nem egy szörnyűséges dolog ám :)
30hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!