Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terheléses cukor vizsgálat...

A terheléses cukor vizsgálat alatt és után nagyon rosszul voltam. Még nem tudom az eredményt, szerintetek kell aggódnom?

Figyelt kérdés
Ma voltam a terheléses cukorvizsgálaton. Nem volt semmi gond,bár már éhesnek éreztem magam a vizsgálat előtt is,ezért jól is esett a cukros víz. Fél óra elteltével szörnyű hányinger,remegés,szédülés jött rám és homályosan láttam mindent. Azt hittem,mire letelik a két óra összeesek,kivert a víz. Hideg,mentes ásványvizet azt iszogattam,azt mondták,azt szabad. Az újabb vérvétel után megittam egy joghurtot és ettem egy kis kekszet,utána már jobb volt. Holnap megyek az eredményért,nem tudom,mire számítsak? 25hkm

2012. jún. 19. 19:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy rosszul lettél, semmit nem jelent eredményt illetően. Én nem éreztem rosszullétet se előtte,se utána, aztán mégis cukorbeteg lettem.
2012. jún. 19. 19:45
 2/11 anonim ***** válasza:
63%
Nem lehet, hogy csak a tömény, édes cukros lé émelyített meg? Ha nekem simán kellene meginnom, hát, lehet, hogy ki is hánynám! Nálunk javasolják, hogy citromot vigyen mindenki és facsarja/öntse bele, akkor jó kis limonádé lesz...
2012. jún. 19. 19:55
 3/11 anonim ***** válasza:
Én is rosszul lettem, de jó volt a cukrom (viszont utálok nyáron melegben éhgyomorra tömény cukros löttyöt inni)
2012. jún. 19. 19:58
 4/11 anonim ***** válasza:
Én is tartok a terheléses cukortól! Ugyanis ha nem eszem reggel, elkezdek büfögni:D (ez így vicces, de nem úgy mintha szénsavasat stb innnék..) aztán öklendezni, émelyegni majd hányni. Később már az se jó ha eszek, rögtön utána kihányom. Ezért jobb a megelőzés. A védőnő meg kivan akadva hogy 22 hetesen 5 kilót híztam.
2012. jún. 19. 20:10
 5/11 A kérdező kommentje:
Nekem ott a helyszínen keverték össze,és nem engedték,hogy rakjak bele bármit is,pedig vittem magammal citromot meg kést,felkészülten :) Igazából,akkor,amikor ittam jól is esett. Leginkább az volt rémisztő számomra,hogy nem láttam jól,meg remegtem és vert a víz. A védőnő nekem is mondta,hogy diétázzak,mert így 25 hetesen tartok kb. 10kg plussznál. Mondjuk látszani nem nagyon látszik,mert magas vagyok,és vékony is voltam nagyon,mikor teherbe estem. De a védőnőknek ez a mániájuk :)
2012. jún. 19. 20:15
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is ugynaígy voltam, anno írtam is ki kérdést!

Annyira rosszul lettem estére,hogy a férjem már dokit akart hívni, rettentően feszült a gyomrom, de annyira és úgy éreztem,mintha a torkomban lenne. Leírhatatlan fájdalmam volt, de egy kiadós hányás(bocsi), és mintha elvágtak volna, semmi bajom nem volt utána.

Az eredményem tökéletes lett, éhgyomori 4,4 , 120 perces 5,9

2012. jún. 19. 20:43
 7/11 anonim ***** válasza:

A legtöbb kórházban, rendelésen , ahol csinálják a terhelést (a glükózos löttyre gondolok) utána 2 órát ülniük kell ott helyben a kismamáknak. Miért?

Mert az éhgyomorra megívott glükóz elindít egy folyamatot, aminek az a vége, h a nem megszokott hatalmas cukormennyiség hányingert, rosszullétet, homályos látást,...stb okoz. Ez tart 1-1,5 órát, de valakinél még tovább is.

Után az a jó, ha rendeződik.

Én mindkét babánál iszonyatos rosszul voltam, de volt olyan kismama mellettem, aki kiment a mosdóba könnyíteni magán.

2012. jún. 19. 20:51
 8/11 anonim ***** válasza:
31%

Én 2napja voltam cukorterhelésen. Nem tartottam tőle, mert jól bírom még terhesen is az éhséget. Persze ahányan vagyunk annyi félék. Én pl. már éreztem, hogy éhes vagyok, vérvétel, cukros lötty, mondták h 2 óra múlva visszamehetek. Az első 10 perc volt rossz amig a lötty el nem telítette a gyomrom, addig én is böfögtem párat, aztán utána már semmi bajom nem volt. Éhes sem voltam (7től egészen 11ig míg haza nem értem) , csak szomjas voltam a második vérvétel végére.

Egyébként a kilókra érdemes odafigyelni, az Én védönőm nincs erre a témára ráállva, de a saját érdekünk is odafigyelni.

Én 24hetes vagyok, és kevesebb 4 kilóval mint a terhesség elött. És nem bánom.

24+3hkm

2012. jún. 19. 21:28
 9/11 anonim ***** válasza:
Én pénteken voltam.7:55kor levettek 4 fiola vért,1órát vártam az eredményre,mert ha magas a cukor ugyebár nem ihatom meg a lötyit.9kor megittam a cukros izét,én tehettem vele citromot,úgy "jó" volt.Aztán 11re menjek vissza és megint vettek le.9kor már majd éhen haltam,de a cukrostól meg úgy elment az étvágyam hogy csak na...
2012. jún. 20. 07:14
 10/11 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a választ,meg is nyugtatott,hogy nem csak én voltam rosszul :) Ma voltam dokinál,az éhgyomri 5.1,a 120'as pedig 4.5 lett :) Doki azt mondta,tökéletes :) Viszont magas a fehérje és a baktérium a vizeletemben,de a doki szerint nem fertőzés mert a többi negatív. :S Vasat írt fel,de azt sem tudom,hogy miért.

2012. jún. 20. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!