Érdemes elmennem?

Figyelt kérdés
39 hetes kismama vagyok és már nagyon rég volt megvizsgálva a méhszájam, már van 1 hónapja is, akkor még zárva voltam, de azóta nem tudom, hogy változott-e valami. Arra gondoltam, ha a héten még nem születik meg a babám, akkor hétfőn elmennék a dokihoz, hogy nézze meg a méhszájam, mert ugyanis már nagyon kíváncsi vagyok, hogy tágult-e azóta valamennyit. Szerintetek jó ötlet vagy már várjam meg a kiírt napot, ami jövőhét péntek, de csak NST-t csinálnak, nem méhszájvizsgálatot.
2012. júl. 25. 15:53
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
hetente vizsgálják a méhszájat ,,,,,
2012. júl. 25. 15:54
 2/5 anonim ***** válasza:
Nálunk nem vizsgálják hetente, sőt, egyszer sem, csak túlhordásnál vagy ha panasz van. Semmilyen terápiás következménye nincs a méhszájvizsgálatnak a 39. hétben, ha nyílik, akkor remek, ha nem, akkor majd fog. Egyébként nekem a férjem (orvos) nem javasolta, hogy nézegettessem, pedig érdekelt volna. Szerinte ha nincs panasz, akkor felesleges. Így is tettem.
2012. júl. 25. 16:02
 3/5 anonim ***** válasza:
Ráérsz akkor méhszáj vizsgálatot kérni, amikor amúgy is mennél. Ettől nem leszel okosabb ugyanis. Hiába tudod meg, hogy egy ujjnyira nyitva vagy, vagy esetleg még zárva vagy, ettől még bármikor megszülhetsz, nem függ a méhszáj állapotától. Nekem mindkétszer vajúdás alatt nyílt ki a méhszáj, előtte teljesen zárt voltam.
2012. júl. 25. 16:03
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem is nézte a dokim, egészen a 36. hétig, utána csak NST volt nekem is!

Azt mondta, ha nincs panasz, ő már nem szokta bolygatni fölöslegesen a méhszájat, inkább már javasolja, hogy ne éljünk házaséletet, ne menjek strandra stb..

Miért akarod tudni, hogy mi a helyzet vele?

2012. júl. 25. 16:04
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igaziból csak kíváncsi vagyok rá, hogy mi a helyzet, de amúgy nem szeretem az ilyen vizsgálatokat, de akkor lehet, hogy várok a kiírt időpontig.
2012. júl. 25. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!