Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » SOS! Érdemes elmennem fogorvos...

SOS! Érdemes elmennem fogorvoshoz?

Figyelt kérdés

Sziasztok, a terhességem elején, nagyon fájt alul a középső fogaim közül a bal oldali. Aztán elkezdett fájni bal oldalon a rágó fogam is. Egy pár hétig fájdogált, néha-néha, nem foglalkoztam vele de most megint előjött és megőrülök tőle. A rágófogamon nem tudok azóta se rágni, borzasztóan fáj. Nem lyukasak, csak szerintem a terhességi miatt fáj. Ha elmegyek fogorvoshoz tud vele mit kezdeni? Érdemes egyáltalán? És ha igen, adhat injekciós érzéstelenítőt ha esetleg arra kerülne sor? Mert én csak úgy tudom elviselni ha hozzá nyúlnak a fogaimhoz...

Bocsi a sok kérdésért. :-(

Előre is köszi, 30 hkm

2012. jún. 2. 19:54
 1/3 anonim ***** válasza:

Menj fogorvoshoz.

Minél előbb.

Kaphatsz érzéstelenítést, ha kell.

2012. jún. 2. 19:55
 2/3 anonim ***** válasza:

A kismamák fogászati kezelése fokozott elővigyázatosságot követel a fogorvostól. Amalgámtömés eltávolítása nem ajánlott a terhesség alatt. Lidocain injekciót kaphatnak a terhes kismamák, professzionális fogtisztítást lehet végezni, fogtömések elvégezhetők, amalgám tömés helyett fogszínű javasolt , foghúzás szükség esetén kivitelezhető, gyógyszerek, antibiotikumok adása csakis végszükség esetén.

A kismamák fogászati szürése elengedhetetlenül fontos, mert a jövő generáció fogazatának épsége túlnyomórészt a kismamák hozzáállásától függ.

2012. jún. 2. 20:34
 3/3 anonim ***** válasza:
28 hetesen kaptam tömést, fúrt is faragott is és kaptam érzéstelenítőt is, muszáj volt azt mondta a doki a gyulladás és a fájdalom sokkal többet árt mint az ha megcsináltatom.
2012. jún. 2. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!