Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Baj, ha nem szedek több...

Baj, ha nem szedek több terhesvitamint?

Figyelt kérdés
32 hetes vagyok,most fogyott el az,amit két hónapos terhesen vettem. Elég drága ugyebár, nem tudom, hogy erre a kis időre vegyek-e még egy csomaggal. Ti szednétek?
2012. júl. 25. 09:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Szia! Én sem szedem/szedtem rendszeresen. Amikor eszembe jut beveszek egyet, ez általában 1 héten 2x (vagy még ennyiszer sem) fordul elő. 35 hetes vagyok, és eddig a két dobozzal (2x30 szem) még nem fogyott el. Szépen növekszik a baba enélkül is, csak az orvosok, védőnők, na és persze a média mániája ez a terhesvitamin. Édesanyám gyógyszerész, de ő nem ajánlja a minden napi szedését. Én inkább Neki hiszek, mint a reklámoknak.
2012. júl. 25. 09:31
 2/14 anonim ***** válasza:

Dehogy baj!

Én most csak 2 dobozzal, azaz 60 szemet szedtem egész 9 hóna alatt, a baba makkegészséges lett és 4kg:)

szoptatás alatt viszont szigorúan szedem naponta, kétnaponta.

2012. júl. 25. 09:51
 3/14 anonim ***** válasza:

én egyáltalán nem szedtem, csak folsavat és D vitamint. A baba szépen növekszik.

38 hetes kismama

2012. júl. 25. 09:51
 4/14 anonim ***** válasza:

Én már 3 hónaposan abbahagytam a vitamint, addig sem minden nap szedtem.

Nekem több orvos is mondta, hogy ne is szedjem, inkább egyek sok friss ételt (zöldség, gyümölcs, magvak).

Most néha bekapok 1-1 szem magnéziumot és ennyi.

22hkm

2012. júl. 25. 09:57
 5/14 A kérdező kommentje:
Csak azért is kérdezem,mert ugye most rengeteg a gyümölcs,a kertünkben is van minden: szilva,barack,szeder,plusz zöldségek. Eléggé kívánom ezeket,meg hát amúgy is meg kell enni,mert nem csinálhatok mindenből lekvárt.. És gondoltam akkor a nyarat kihúzom még gyümölcsön, csak nem tudom abban van-e elég vitamin,amennyi kell kettőnknek. Az ilyen kisebb kiszerelésben kapható terhesvitaminok milyen árban vannak? Mert én egyszer vettem,100db-os Elevitet,az 5000 ft volt,vagy legalábbis erre emlékszem.
2012. júl. 25. 10:01
 6/14 anonim ***** válasza:
Én 35 hetes terhes elmúltam, de megvettem az újabb 100 db-os adagot, mert a dokim szerint még szoptatás alatt is érdemes szedni.
2012. júl. 25. 10:04
 7/14 anonim ***** válasza:
Persze a babád szépen fog fejlődni vitamin nélkül is, ő ugyanis elvonja a te szervezetedből. De magadra is gondolnod kell, mert utána neked lehet vitaminhiányod. Ahogy már írták előttem, szoptatás során is érdemes szedni. Szerintem a mai gyümölcsök/zöldségek egyébként sem tartalmaznak annyi vitamint, mint régen.
2012. júl. 25. 10:07
 8/14 anonim ***** válasza:
68%
Én nem szedtem se folsavat, se D-vitamint, se terhes vitamint. Táplálkoztam normálisan. Szerintem nem lesz baja a babádnak, és neked se, ha utolsó időkben nem veszel. Ez a terhesvitamin dolog egy rohadt nagy üzlet, a kérdés csak az vajon hatásos-e. Mindenki tegye belátása szerint. De nyár van, gyümölcsök/zöldségek zömével vannak, szóval meg lehet lenni táplálék kiegészítők nélkül is.
2012. júl. 25. 10:12
 9/14 anonim ***** válasza:
52%
Jah és szoptatás alatt lehet ám olcsóbb vitamint is eszegetni az eleviten kívül. És a baba nem a vitamint vonja el a szervezettől az első időkben, hanem az idődet a pihenésre.
2012. júl. 25. 10:15
 10/14 anonim ***** válasza:
68%
Bocsánat a kritikáért, de az orvosom anno azt mondta: "Ha akarja szedjen, ha nem akar ne szedjen!" Szóval enyhén azért túl van ez a vitamin kérdés lihegve. Meg az is, hogy a mai fákon már a gyümölcs sem a régi...
2012. júl. 25. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!