Volt valakinek eltérés császár előtti laborban?
Figyelt kérdés
Tegnap tudtam meg, hogy egy minimális eltérés van a crp értékben. Egy picit magas. Még nem tudom mennyi mert még nem kaptam meg a leletet, csak telefonon kérdeztem meg. Egy hét múlva lesz progis császárom. Azt mondta a szülésznő, hogy ez arra utal, hogy vmi kis gyulladás lehet a szervezetemben. Antibiotikumot kellett szednem mert hörghurutom volt kb két hete meg torokgyuszi meg arcüreggyuszi a végén. Aztán kaptam az augmentint és azt végigszedtem, rendbejöttem, max még kicsit krákogok néha de jól vok. Viszont ezzel egyidőben a hüvelyváladékomban is találtak bacit, arra is azt mondta a dokim, hogy jó ez az antibiotikum amit szedtem. Szóval a kúra letudva, jól vok, csak most meg az antibiotikum miatt terhességi gombám lett, amire a canestent javasolta a doki. Szóval ennyi. Szerintetek ezek a dolgok befolyásolták a véreredményemet, azaz emiatt lehet a kicsi eltérés?38+12012. júl. 24. 09:17
1/3 anonim válasza:
Mit jelent a picit magas? Ha 10 alatt van, akkor valószínűleg az előző megbetegedések nyomán emelkedett még mindig, ennek különösebben semmilyen hatása nincsen a szülésre. /Magánvélemény: nekem egész terhesség alatt emelkedettebb volt, nem tudom, ti néztétek-e ezt eddig, mert a rutin labornak nem része, de elképzelhető, hogy neked is eleve magasabb volt várandósan./
2/3 A kérdező kommentje:
Eddig még terhesen nem nézték nekem. Régebben nézték pár éve, terhesség nélkül, akkor is magas volt kicsit 11., de a háziorvosom azt mondta nincs különösebb jelentősége, mert minimális érték. Én azt sem tudtam h mit jelent amúgy. De közben alapból autoimmun vok, úgyhogy állítólag az is befolyásolja ezeket. Most amúgy nem tudom pontosan mennyi mert csak szerdán adják majd ide a leletet, csak annyit mondott a szülésznő h picit eltér, de nem vészes. Úgy mondta, hogy egészében nézve jó az egész labor, csak ebben van egy kis eltérés és kérdezte, hogy meg voltam-e fázva mostanában. Mondtam neki h igen. És akkor azt mondta, h rendben nincs gáz, majd a dokimnak is azért mutassam meg. Ennyi volt. Csak így a végére én már mindenen annyira aggódok, h behülyülök:) köszi a választ! üdv
2012. júl. 24. 10:35
3/3 anonim válasza:
Hát ha autoimmun betegséged van, bármilyen is, akkor nagyon furcsa lenne, ha nem lenne picit emelkedett. :) C reaktív proteint jelöl egyébként a CRP, ez egy fehérje, ami a májban termelődik gyulladások esetén. Tehát jelenleg zajló, vagy a közelmúltban lezajlott gyulladásos folyamatot jelez. De ha erős, durva, kurrens gyulladás van, akkor ez az érték (ami kb. 5-6 között normális, de 15-20 között is csak emelkedett) 300-400 körül jár.
Picit emelkedett akármitől is lehet, egy gyulladt körömtől, bármitől, autoimmun betegségtől pláne. Semmilyen klinikai jelentősége nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!