Terhességi cukorbetegség elmúlhat a terhesség folyamán?
14. héten voltam terheléses cukorvizsgálaton, ahol a 120 perces eredményem 8,7 lett.
Napi 150 g szénhidrátot ehetek elosztva, 5x-i étkezésre.
Minden pénteken ellenőrzik a vércukromat.
Nyílván, ha tartom a diétát nem lesz magas. Ilyen esetben is folytatni kell a szigorú diétát, vagy esetleg "lazítanak" rajta?
Igen, azt tudom, hogy szülés után elmúlik, de addig nem?
Azért köszi a választ!
Nem, terhesség folyamán nem múlik el, mert "a méhlepény is többféle mechanizmuson keresztül befolyásolja a cukoranyagcserét: olyan anyagokat termel, melyek egyrészt gátolják az inzulin hatásának kialakulását, másrészt közvetlenül lebontják magát az inzulint. Ezen hatások miatt összességében fokozódik az inzulinrezisztencia, vagyis az inzulin vércukorszint csökkentő hatása gyengül. " Ezt találtam róla. Szóval ez egy hormonális dolog, amit ugye a baba jelenléte okoz, és amíg ő bérli a pocakodat, addig ez sajna fennáll.
De nézd a jó oldalát: megtanulsz kevesebb szénhidráttal, kevesebb cukorral élni és mindketten egészségesebbek lesztek! Tök jó, nem? :)
Szép babavárást!
22 h km
Köszönöm a válaszokat!
Persze, nézem a jó oldalát, és nem azzal van a bajom, hogy nem ehetek édességet, mert szerencsére nem is kívánom, hanem szeretnék végre jóllakni! :)
De a babáért bármilyen áldozatra kész vagyok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!