Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Pánik rohamom volt az éjjel,...

Pánik rohamom volt az éjjel, semmit nem aludtam, nem merem a gyógyszerem bevenni, van valami ötletetek mi segítene?

Figyelt kérdés
Pánik beteg vagyok évek óta, tavaly elvesztettem félidősen egy babám akkor nagyon előjött, gyógyszereket kaptam (cipralex, Xanax) Most újra babás vagyok és pár nap alatt abbahagytam mindegyiket. Eddig egész jól voltam azt leszámítva, hogy nem tudtam aludni. De a ma éjjel pokol volt, remegés, 140 pulzus, izzadás, pánik, halálfélelem ezerrel. Lehet nem bírok ki gyógyszer nélkül, pedig nagyon szeretném. Nem tudom mivel ártok többet ezekkel a rohamokkal vagy a gyógyszerrel?
2012. júl. 22. 05:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Egyszerre semmiképp sem szabad abbahagyni. Ha az orvosod azt mondta, hogy ezeket szedheted ill. szedjed terhesen is, akkor biztosan úgy itélte meg, hogy többet ártana a babának is, ha nem szednéd. Biztosan ártanak a picinek a pánikrohamok. De ezt az orvosoddal kell megbeszélned. Ő mit mondott?
2012. júl. 22. 05:58
 2/12 A kérdező kommentje:
Azt mondta nem gond ha terhes leszek szedjem nyugodtan. De én mindent meg szeretnék tenni a pici egészségéért és azt gondoltam menni fog...de ez pokol volt. Hülye negatív gondolatok, neeem akarom ezt! Boldogan akarom a babám várni, hülye gyógyszerek nélkül, annyira akarom, akkor miért nem megy? Lehet nagyon hozzászoktam már, és most sok minden összejött, a munkám sem megy úgy mint régen, konkrétan itthon ülök és becsavarodom mert nincs mit dolgozni én meg tétlenül nem bírom, így aztán a netet bújom egész nap, jár az agyam, fáj a mellem és már mindenfélét kiolvastam hogy komoly baj jele is lehet, na ettől aztán teljesen kiborultam, meg hozzájött hogy vszínűleg hirtelen hagytam abba és erős elvonási tünetek vannak.
2012. júl. 22. 06:21
 3/12 anonim ***** válasza:
Ha az ember fokozatosan hagyja abba, úgy is baromi nehéz. Hát még ha hirtelen hagyod el ezeket a bogyókat. Az maga a pokol. Főleg a Xanaxnál. Én a helyedben inkább szedném, ha az orvos is azt javasolta. Jobbulást kívánok!
2012. júl. 22. 06:45
 4/12 anonim ***** válasza:
Vagy beszéld meg az orvosoddal hogy, hogyan tudnád csökkenteni az adagot, szépen fokozatosan. Jó babavárást és jó egészséget.
2012. júl. 22. 08:13
 5/12 anonim ***** válasza:
Szegénykém... szörnyű dolgokat élhettél át. Szerintem kérjél sürgősen teljes kivizsgálást, mivel kismama vagy soron kívül is el kell végezniük, mert ennyire rosszul vagy. Talán ha nem találnak semmi szervi bajt, akkor könnyebben meg tudsz nyugodni, és a születendő babára gondolni. Én szedek gyógyszert, még sosem kellett leszoknom, de az biztos, hogy ilyen hamar nem szabad, és egyes gyógyszerek szedhetők a terhesség alatt is. Ha 100 babából egy születik betegen, gyógyszer mellett meg 100 babából 3, de ha végig stresszeled ugyanúgy árthat a babának, szóval nem egyszerű. A nőgyógyászod mit mond?
2012. júl. 22. 18:06
 6/12 A kérdező kommentje:
Még semmit nem mondott a nőgyógyász, majd szerdán megyek hozzá. Ma egész nap a barátnőmmel voltam, kicsit csavarogtunk és rögtön jól voltam....kicsit sírdogáltam ugyan, de ez a hormonok miatt van gondolom...Remélem jobb lesz.....
2012. júl. 22. 18:38
 7/12 A kérdező kommentje:
A pszichiáternél voltam ő azt mondja szedjem és ne menjek sehová kivizsgálásra, mert ezek pszichoszomatikus tünetek....
2012. júl. 22. 18:49
 8/12 anonim ***** válasza:

A gyógyszerszedésről még annyit, hogy nekem nagyon durva ekcémám volt, terhesség alatt is. A mindenki által úgy rettegett szteroidos krémet kellett használnom, sajnos elég sűrűn. A baba teljesen egészséges. Sok mindennel riogattak, de szerencsére nem lett baj. Viszont nekem kellett a krém, különben szét vakartam volna a bőröm mindenfele.

Ha az orvos azt mondja szedheted, akkor az úgy is van.

2012. júl. 22. 20:36
 9/12 anonim ***** válasza:
Az ok, hogy pszichoszomatikus, az számít, hogy benned felmerül e esetleg, hogy valami más, ezért gondoltam, önmagad megnyugtatására. Kitartást neked!
2012. júl. 22. 20:44
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszi, igyekszem! Reggel a pszicho doki, megpróbálom lebeszélni a gyógyszerről....Csak az éjszakán legyek túl...
2012. júl. 22. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!