Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Írnátok a császárról pozitív...

Írnátok a császárról pozitív élményeket?

Figyelt kérdés
10nap múlva császároznak és nagyon félek. Érzéstelenítve leszek, attól félek milyen érzés lesz ez a lebénulás,meg h ne legyen semmi omplikáció.Gyűjtenék megnyugtató tapasztalatokat!Előre is köszönöm!38hkm
2012. júl. 21. 08:54
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia, nekem a 3. lesz augusztus végén :(

Én nagyon félek, de csak azért, mert a harmadik már komplikáltabb.

Nem nagy dolog az egész, semmit nem fogsz érezni, utána lesz kicsit rosszabb a felépülés, de én nem gondolok vissza negatívan. Úgysem fogsz másra koncentrálni, csak a babukádra :)

Sok sikert, és ne izgulj!

33 hkm

2012. júl. 21. 09:18
 2/9 anonim ***** válasza:

A gerinc érzéstelenítés nem fájt, ezen teljesen meglepődtem, utána viszont alig bírtam mozdulni. Nem riogatni akarlak, csak nagyjából tudd, mire számíts. Az ember nem is gondolná, mennyi mindenre használja a hasizmát.:)

Ja, és a műtét során levegő kerül belülre, ami össze-vissza "mászkálhat", nekem pl. a kulcscsontom környékén fájt nagyon. De túléltem. :)

2012. júl. 21. 10:18
 3/9 anonim ***** válasza:
Ja és a műtét közben csak ráncigálást éreztem, mást nem. Nem is szóltak, mikor vágnak, nehogy bestresszeljek.
2012. júl. 21. 10:20
 4/9 anonim ***** válasza:

SZia!

Két császárom volt, és egyik sem volt olyan kibírhatatlan. Én például olyan fájdalmakat, nem éreztem, mint amilyen hangokat a szülőszobáról hallottam kiszűrődni. A műtétet nem érzem, ha kimegy az érzéstelenítő, akkor fokozatosan kezded érezni a fájdalmat, de egyáltalán nem kibírhatatlan, és adnak fájdalomcsillapítót is. A második császár pedig még annyira sem fájt, szépen felkeltem a műtét után 6 órával és kiballagtam tusolni, vártam a nagy fájdalmat, de nem jött. Úgyhogy nyugi, teljesen túlélhető! AZ érzéstelenítés nenm szabadna, hogy fájjon, a műtét közben pedig nem azon jár az eszed, hogy jaj le vagyok bénulva, mert egy kicsit elbódít az EDA. Amikor meg kiveszik a bébit és felsír, nahát onnantól nem foglalkozol sem a varrással, sem mással, csak a babával.

2012. júl. 21. 10:28
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem ugyan sürgősségi császárom volt, amire nem tudtam felkészülni, de jobb is. Nagyon be voltam tojva, de a gerincérzéstelenítés nem fájt, bár annyira vártam, hogy mikor szúrnak, hogy egy kicsit megugrottam. Nekem mondjuk az volt a legrosszabb, hogy ott feküdtem kiterítve, előttem a paraván. Én nem éreztem ráncigálást, vagy nem emlékszem rá. Az nagyon furcsa volt, hogy nem érzem a lábamat. Engem du. ötkor műtöttek, így egész éjjel az őrzőben voltam, tudtam aludni is egy kicsit. Többen is mondták, hogy ha tudok, akkor forduljak oldalra miután az érzéstelenítő hatása elmúlt, mert akkor sokkal könnyebb lesz felkelni. Így is tettem, s tényleg nem volt nehéz a felkelés. Utána egy kicsit szédelegtem, de nem fájt a hasam, fel is tudtam menni a babámhoz a koraszülött osztályra. Annyi volt a bajom, hogy a nyakam baromira fájt az érzéstelenítéstől, de kaptam rá fájdalomcsillapítót. Én sokkal roszabbra számítottam egyébként, mint amilyen volt, de gondolom ez alkatfüggő. Én szültem simán is, abból is hamar felépültem. Nem lesz gond, nyugi, ne így állj hozzá. Sok boldogságot a kisbabához!
2012. júl. 21. 10:57
 6/9 anonim ***** válasza:
Szültem simán is és császárral is, sztem sokkal jobb volt a császár, utána mondjuk nekem nagyon fájt a sebem, a kiegyenesedés ment nehezen. Most azt gondolom megint császár lesz, kicsit izgulok persze, főleg hogy akkor mindenkit ismertem (orvosok, ápolók) most meg a dokimon kívül mindenki ismeretlen lesz mivel a kórházunkat bezárták így Pesten fogok szülni, talán ezért parázom jobban. Ne izgulj minden rendben lesz:-) Ott lesz a pici és az mindenért kárpótol!
2012. júl. 21. 13:16
 7/9 Sipos Georgina ***** válasza:
Nekem már 3 gerinc érzéstelenítésem volt ( 2térdműtét és 1sos császár) már gyakorlott vagyok :) Én már császár után másnap úgy sétáltam, mint akivel nem történt semmi :)Sok sikert és jó egészséget nektek :)) Nyugi, rendben lesz minden :))
2012. júl. 21. 19:13
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi lányok, ahogy fogynak a napok egyre idegesebb vok.:( Remélem megszűnik az idegesség amint majd a kórházba kerülök. Köszönöm a bíztatásokat!:)nektek is minden jót!
2012. júl. 22. 20:48
 9/9 E.Kriszta ***** válasza:

2 császár után 24 hetes terhesen a 3. császárra számítok. Előnye: A babák szép gömbölyű fejecskével születnek. Nem viseli meg őket maga szülés. Az, hogy nem lesz tej, meg ilyen rémisztgetések: hülyeség! Nekem már másnap volt. Ez nem a császár, hanem az alkat kérdése!

Ami még jó: nem lesz gátmetszésed, repedésed! :) Ugyan a hasadra kerül egy vágás, de meggyógyul.

Sok sikert!

2012. júl. 24. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!