Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi kell a családi adókedvezmén...

Mi kell a családi adókedvezményhez?

Figyelt kérdés
A párommal 5 éve vagyunk együtt, 3 éve jegyben. 9 hetes terhes vagyok, és majd szeretnénk igényelni az adókedvezményt. Mi kell így hozzá? Apasági nyilatkozat? Vagy valami élettársi nyilatkozat? Esetleg mindkettő? Köszi a válaszokat! :)
2012. júl. 19. 15:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
jó kérdés erre én is várom a választ egyet tudok 91 nap kell hozzá
2012. júl. 19. 15:59
 2/14 anonim ***** válasza:
Szakorvosi igazolás kell a nődokidtól.
2012. júl. 19. 16:02
 3/14 anonim ***** válasza:

A magzati adókedvezményt az anya vagy a férj igényelheti.

Sajnos élettárs nem.

Itt találhatsz róla infót. [link]

2012. júl. 19. 16:03
 4/14 A kérdező kommentje:
Ja igen, azt kihagytam, hogy nem én igényelném, hanem a párom. Viszont egy ismerős (akivel most nem tudom felvenni a kapcsolatot) élettársi kapcsolatban él, és felvette a férfi. Szóval nem értem, ezek szerint felvehető nem házastársaknak is, ezt már itt is olvastam, csak hol ezt, hol azt mondják. De apasági nem kell? Vagy semmi más, csak egy nőgyógyászati igazolás? :S
2012. júl. 19. 16:08
 5/14 anonim ***** válasza:
A gyerekkezdvezményt már igénybe veheti, a magzatit nem.
2012. júl. 19. 16:20
 6/14 anonim ***** válasza:
Ha már születése előtt igénybe akarod venni, akkor házasodjatok össze. Mi is ezt tettük. És nekem a háziorvos írt igazolást.
2012. júl. 19. 16:54
 7/14 A kérdező kommentje:
Jaaa értem. Hát, köszönöm! :) Nem fogunk összeházasodni, egyelőre nem megoldható :) Köszi a válaszokat!
2012. júl. 19. 17:07
 8/14 anonim ***** válasza:
Mi sem vagyunk házasok,a magzatit apa igényelte év végén egyben az adóbevallásnál,amióta meg van a baba azóta havonta kapja.
2012. júl. 19. 17:26
 9/14 anonim ***** válasza:
Ez kimaradt,nem kellett csak egy orvosi igazolás de azt sem nézte meg senki csak nekem itthon meg kell őriznem ha netán ellenőriznének.
2012. júl. 19. 17:28
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Tehát igényeltétek, és csak akkor kaptátok, amikor megszületett, ugye? Az előző válaszadó válaszából is ezt bogoztam ki, hogy csak születés után kapható élettársaknál.
2012. júl. 19. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!