NST-nél mennyi a normál érték a fájásokra?
A méhösszehúzódásokat tekintve bármi lehet normális, az is ha gyengébb, az is ha erősebb. A lényeg azon van, hogy összességében milyenek az adatok, a babának jó-e a szívhangja, és miként reagál az összehúzódásokra, vagy miként gerjeszti azokat.
A 0 érték azt mutatja, hogy nincs összehúzódásod, a 15 azt mutatja, hogy enyhén összehúzódik néha a méhed, de ez még alacsony érték.
Nekem volt nagyon sok kiugró értékem, már 36 hetesen is (tehát 80-100 körül), viszont még ez sem jelzi előre a szülést pontosan (amúgy a 41. héten szültem).
Tehát az adatokat összességében nézik az orvosok, és abból vonnak le pontosabb következtetéseket.
Nekem sokáig nem igazán voltak fájásaim, és ez nem is volt baj, de mikor 39-40 hetesen mentem nst-re és még akkor sem történt semmi, az már nem igazán tetszett a dokinak, ezért állandóan szőlőcukrot etettek velem, meg mozgatták a hasam, hogy a baba mozogjon, és ezzel generálja az összehúzódásokat.
Tehát 36 hetesen még normális, hogy alig van méhösszehúzódás (és az is normális, ha valakinél már ilyenkor is van sok), a lényeg, hogy azt fogják figyelni később alakul-e dolog, lesznek-e összehúzódásaid, arra miként reagál a baba.
Úgyhogy alapérték úgy nincs mint a baba szívhangjánál, végülis a kevés érték is lehet normális, meg a magas érték is. Az eredményeket összefüggésükben nézik ilyenkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!