Most akkor mennyi a normál afp érték?
Nincs semmiféle határérték, nem a vizsgálat nem pontos, a vizsgálat teljesen pontos, neked 2,6. Határértéke nincs neki, illetve olyan van, hogy a kismamák nagy többsége ebbe a sávba esik, 2,5 alá. De mondjuk ez a kismamák 40%-a, másik 30 e határérték alsó szintje alá és másik 30 pedig fölé. De a 40 több, mint 30, így azt adják meg határértéknek
Valójában az extrém magas 6 vagy afölötti jelezheti, hogy valamely testrészét nem borítja bőr a babának, de ez is csak jelezheti, mert közel sem biztos. De ha ilyen extrém magas az érték, jelzi a szonográfusnak (mert AFP-t követ egy ultrahang, amit genetikai ultrahangnak is hívnak), hogy különös tekintettel figyeljen oda, nem e lát eltérést, rendelje vissza a kismamát, ha gyanús valami, küldje tovább más vizsgálatokra. De hangsúlyozom ez az ultrahang vizsgálat alapján történik és nem az AFP, az csak felhívja a figyelmet, előfordulhat gond és alaposabb vizsgálat kell.
A határértéknél alacsonyabb eredmény, meg még ennyit sem jelez. Mert régebben ráfogták, hogy Down-kór, de bebizonyosodott, hogy semmi összefüggés. A nyitott hasfal, gerinc akármit jelez az extrém magas, nekem azt mondta a védőnőm, egyszer fordult elő a praxisában jóval 6 feletti érték és ott sajnos el is kellett venni a babát, mert súlyos eltérések voltak.
Tehát ez annyit jelent, hogy nem a kismamák 40%-ába tartozol, hanem a másik harmincba vagy 60-ba. A határérték a szórást jelzi és ebben az esetben az nagyon eltér.
Az én papíromon van kontrol érték, ami 0,7-2,5 között van.
Nekem 1,26 lett.
írni írnak minden laboreredményre, de az nem releváns. Egy átlagszórást mutat, minden laborérték egyébként, de az AFP különösen.
Ez kb olyan, mint női láb 36-37, de vannak nők 35-ös lábbal és 38-assal is sőt van amelyik nőnek 40-es vagy még nagyobb a lába. De sem a kisebb láb, sem a nagyobb nem jelent egyébként többet, mint az, hogy nem 36-37. Illetve azt, hogyha kiárusítás van, akkor az biztos nem a 36-37-es cipők, hanem 35-ös vagy 39-es.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!