Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terheléses vércukor mérés! Ti...

Terheléses vércukor mérés! Ti hogy csináltátok?

Figyelt kérdés

Ma voltam a védőnőmnél, aki azt mondta, hogy ha megyek a vérvételre vigyek magammal 2 dl forró fekete teát és a kezembe nyomott 70 gramm szőlőcukorport, hogy majd tegyem bele. Nos gondolom ne itthon tegyem bele a cukrot mert még a végén azt mondják a dokik, hogy ki tudja mit is tettem bele.. Nem is ez a lényeg. De mindenkinek így van? Én azt hittem ott megiszok valami löttyöt aztán túl leszek rajta.. De ez így sokkoló! Legalábbis nekem mert elég rosszul lévő típus vagyok.. :(

Köszi a válaszokat!

24 hetes kismama

2012. júl. 17. 19:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
A cukros vízhez citromlevet öntesz, és az már így limonádé, egészen elviselhető.
2012. júl. 17. 19:05
 2/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem vízben kellett oldani. Vagyis ott oldották volna fel, de én otthon feloldottam. Húzták a szájukat, de elfogatták. Nem hallottam olyat, hogy fekete teában is lehetne.

Én nagyon rosszul lettem a lötyitől, és erősen küzdöttem, hogy ne hánnyam ki, mert akkor újra kellett volna máskor kezdeni.

És, ha rosszul levős vagy, akkor inkább kísérjen el valaki.

Kitartást!

Üdv: 39+3 hkm

2012. júl. 17. 19:08
 3/12 anonim ***** válasza:

Mindenhol máshogy van! Leírom nálunk hogy zajlik:

Odamész éhgyomorra, leveszik a vért, majd várni kell az eredményre kb fél órát. Ha ez már magas, akkor meg sem csinálják a terhelést, hanem automatikusan küldenek a cukorgondozóba. Ha jó az értéked, akkor megiszod a löttyöt (nálunk az asszisztens keverte be, tehettem bele citromlevet, így elviselhetőbb volt az íze). Majd 2 óra múlva vissza és újabb vérvétel. Valahol az mondják, nem szabad inni, járkálni, nálunk azt is lehetett.

Ki lehet bírni és is rosszul voltam kicsit még utána (még így is, hogy citromlevet is tettem bele),

2012. júl. 17. 19:09
 4/12 anonim ***** válasza:

Hát ilyet nem is hallottam még.Nekem is ott adtak cukros vizet amihez tehettem citromlevet.

32hkm

2012. júl. 17. 19:10
 5/12 anonim ***** válasza:
Nálunk ilyen nincs. 2 dl tejet kellett meginni 1 kiflivel, és rá 1 órára vették le a vért.
2012. júl. 17. 19:18
 6/12 anonim ***** válasza:
Igen, olyan is van, csak csalós az eredmény!
2012. júl. 17. 19:22
 7/12 anonim ***** válasza:

én is 24 hetes vagyok csütörtökön megyek reggel 7-re éhgyomorra ,először vesznek vért, megmérik a cukrot, aztán fekete teába amibe otthon öntök jó sok citromlevet, adnak ott azt az édes port beleöntöm és megkell inni..

2 óra a várakozás nem lehet se enni, se inni nekünk legalábbis, aztán újra megmérik a cukrot és annyi..

2012. júl. 17. 19:30
 8/12 anonim ***** válasza:

Hát ez nagyon kórházfüggő!

Ahogy nálunk zajlik:

1. kör:

éhgyomri vérvétel+vizelet, ezután meginni 2 dl tejet, és megenni egy zsömlét, 1 óra várakozás (sétálni sem szabad, mert az is bezavar az értékba), utána újabb vérvétel.

Amennyiben jó az eredmény, akkor ennyi volt. Ha az érték nem jó, akkor jön a következő:

2. kör:

éhgyomorra vérvétel, majd cukorszirup, amit ott adnak, ott csinálnak, 2 óra tétlen ücsörgés, és újabb vérvétel. Ezután hazamehetsz.

Friss élmény, tegnap már megvolt a tesztreggelim, de rossz lett, ezért holnap megyek a cukros borzalomra...

Teáról még csak nem is hallottam, hogy lehetne, max. citromlét rakhatsz bele.

2012. júl. 17. 19:42
 9/12 A kérdező kommentje:

Na ezért is kérdeztem meg.. :\ Elég fura nekem is ez a teás dolog, de azért elviszem.. Nehogy a végén magyarázzanak.. :\

Köszi a gyors válaszokat sokat segítettek! :)

2012. júl. 17. 19:47
 10/12 anonim ***** válasza:

a terheléses vércukornak pont ez a lényege

hogy a cukrot hogy tudja lebontani a szervezet.

ha meg annyira félsz hogy mit szólnak hát vidd magaddal a port, és ott szórd bele.. ennyi !

2012. júl. 17. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!